august 28, 2015

AVENTURA SEPIEI



„Tot asa si voi insiva, socotiti-va morti fata de pacat, si vii pentru Dumnezeu, in Isus Christos, Domnul nostru. " [Romani 6:11]

 

Intamplarea s-a petrecut in acvariul gradinii zoologice din Santa Barbara. Cand angajatii gradinii zoologice au pasit in birouri, au ramas uimiti cand au vazut revarsandu-se apa sarata spre ei. O sepie dornica sa experimenteze deschisese ventilul bazinului ei, lasand ca sute de litri de apa sarata sa se scurga si sa inunde gradina zoologica. Sepiile sunt considerate animale foarte dibace si capabile. Unele specii sunt in stare sa-si invarta tentaculele in jurul corpului lor si apoi sa o ia la fuga pe cele doua tentacule ramase, cand sunt amenintate de vreun pericol.\

Aceasta intamplare se aseamana mult cu actiunea noastra. Actiunea sepiei a fost din greseala; cu siguranta, nu a intentionat sa ajunga de bunavoie pe uscat. Noi, in schimb. Actionam constient astfel, risipind si distrugand apa, aerul si alte resurse necesare vietii.

La fel otravim si distrugem si mediul de viata al sufletului nostru, inundandu-l cu imagini si informatii care ne lezeaza, apoi ne impietresc. Dumnezeu ne ofera o al;ta cale. Dumnezeu ne invita sa venim la El acasa. Acolo este pace si suntem in siguranta. Acolo ne putem odihni in dragostea lui Dumnezeu.

 

august 27, 2015

RASPLATA


„Nu va inselati; Dumnezeu nu Se lasa batjocorit. Ce seamana omul, aceea va secera. " [Geneza 16:8]

 

Unul din cele mai triste razboaie civile din Germania este lupta ducelui Rudolf von Schwaben din anii 1078-1080 contra domnitorului de drept, imparatul german Heinrich al IV-LEA. Rudolf a fost incoronat la Mainz ca imparat al Germaniei de o parte din conducatorii din acel timp, care erau dusmani ai imparatului. Astfel s-a iscat razboiul care a pustiit in mod deosebit nordul si mijlocul Germaniei. In 15 octombrie 1080 in batalia de la Elsterm imparatul Rudolf a primit o lovitura puternica in burta si i-a fost taiata mana dreapta. El a ridicat ciotul sangerand si a spus: “Aceasta este mana cu care i-am jurat credinciosie imparatului Heinirich. Acum parasesc imparatia si viata. Dar voi, care m-ati convins sa urc pe tronul imparatului meu, ganditi-va daca aceasta a fost o cale dreapta pe care m-ati condus.” A doua zi a murit.

“Cei ce ara faradelegea si seamana nelegiuirea ii secera roadele. Acelea pier prin suflarea lui Dumnezeu” (Iov 4:8-9). Desigur, nu toti secera ceea ce au semanat; la cei mai multi se va implini numai in vesnicie Cuvantul lui Dumnezeu. Ce recolta pregatesti tu pentru sufletul tau? Daca ai semanat vant, vei culege furtuna, daca ai slujit pacatului, vei culege condamnare. Dar acum viata ta mai poate fi eliberata de blestemul pacatului, primindu-L pe Cel care ti-a vorbit de atatea ori prin Cuvantul Sau.

 

 

august 25, 2015

DE UNDE? INCOTRO?



„De unde vii., si unde te duci?" [Geneza 16:8]

 

Fiecare vapor are pe pupa steagul patriei sale si pe catargul din fata are steagul tarii de destinatie. Cand vezi acestea, stii imediat de unde provine si incotro se indreapta. Si tu esti ca un vapor cu o incarcatura pretioasa, pe care ti-a incredintat-o Dumnezeu, si anume sufletul tau nemuritor, in calatorie pe oceanul vietii. Stii incotro se indreapta calatoria ta, unde se va incheia candva? Esti pe calea spre gloria cerului sau va acosta candva vaporul vietii tale la malul pierzarii vesnice? La aceasta intrebare trebuie sa raspunzi singur; cu cat o faci mai devreme, cu atat mai bine. Daca esti pe un curs gresit, Dumnezeul cel mare te roaga sa il schimbi si sa te incredintezi adevaratului marinar, care te va duce cu siguranta in port: Isus Christos.

Incotro merge calea ta? In cer sau in pierzare? Nu evita aceasta intrebare, ci da un raspuns chiar astazi!