ianuarie 25, 2013

LEGEA DUHULUI DE VIATA


“Legea Duhului de viata in Hristos Isus, m-a izbavit de Legea pacatului si a mortii.. pentru ca porunca Legii sa fie implinita in noi, care traim nu dupa indemnurile firii pamantesti, ci dupa indemnurile Duhului" [Romani 8:2,4]

Ce frumos! Legea Duhului de viata! Aceasta o inteleg ca fiind puterea Duhului Sfant stapanind ca o Lege in viata credinciosului, iar cei ce au acesta ungere sunt “in Hristos Isus”. Iar rugaciunea mea astazi pentru noi este: “Te imploram Doamne Dumnezeul nostru sa ne faci  in stare sa credem si sa acceptam prevederile generoase ale Evangheliei pentru viata noastra. Adu-ne Doamne intr-o relatie mantuitoare cu Tine in Hristos Isus Domnul nostru, si prin Duhul Sfant! Curateste cugetul nostru sa putem primi aceste cuvinte, sa le putem intelege, si pacatul sa nu mai domneasca in noi, ci Neprihanirea!!

        In Numele Lui Isus am cerut, si -Ti multumim!

Dorina

ianuarie 24, 2013

IMPLINESTE CE ITI DORESTI INAINTE DE A TE LAUDA


“Dumnezeu a zis lui Iona: ”Bine faci tu ca te manii din pricina curcubetelui? “El a raspuns: “Da, bine fac ca ma manii pana la moarte”! Atunci Domnul i-a zis: „Tie îti este mila de curcubetele acesta, care nu te-a costat nici o truda si pe care nu tu l-ai facut sa creasca, ci într-o noapte s-a nascut si într-o noapte a pierit. Si mie sa nu-mi fie mila de Ninive, cetatea cea mare, în care se afla mai mult de o sutadouazeci de mii de oameni, care nu stiu sa deosebeasca dreapta de stanga lor, afara de o multime de vite!” [Iona 4:9-11]

Dumnezeu dorea ca Iona sa aiba o predica pentru cei din Ninive; dar Iona nu voia sa mearga la aceasta cetate! Sunt lucruri si în viata mea pe care Dumnezeu asteapta sa le împlinesc, dar uneori gasesc destule scuze pentru a nu le face. Sunt unii oameni care se întreaba: Oh! daca as cunoaste care este voia lui Dumnezeu pentru mine, as împlini-o imediat. Ma îndoiesc ca pentru acestia, cunoasterea voiei lui Dumnezeu este adevarata problema. Adevarata lor problema, este ca nu vor sa faca lucrurile pe care deja le stiu. Judecatorul Woodrow Seal a fondat societatea cunoscuta sub numele de „Sfantul Stefan„ Aceasta societate a lansat un program national avand un singur scop: ajutorarea oamenilor cu nevoi materiale.

Într-o zi o biserica l-a invitat pe domnul Seal sa vina la un serviciu al bisericii unde sa le explice cum sa înceapa si ei o societate Sfantul Stefan. Judecatoru a acceptat invitatia, si a fost programat sa vorbeasca la diferite comitete din biserica. Dupa aceste întalniri, trebuiau sa se adune împreuna, pentru un timp de întrebari, discutii si decizii. În timpul în care membrii bissericii înca îsi mai cautau locurile, pastorul l-a prezentat pe domnul Seal si lucrarea pe care o împlinea în societatea pe care a înfiintat-o. În acel timp, judecatorul si-a pus în graba cateva prajituri si o ceasca de cafea. Cand i s-a dat cuvantul, acesta a pus cana de cafea pe pian si a început sa se caute prin buzunare. Dupa o vreme de scotocire prin toate buzunarele, a scos o bucata de hartie mototolita pe care a asezat-o pe acelasi pian spunand: daca doriti sa începeti o Societate Sfantul Stefan, va rog sa luati legatura cu aceasta doamna a carei nume este scris pe aceasta bucata de hartie pana maine la ora 11:30. Aceasta este o vaduva cu probleme financiare si are mare nevoie de ajutor. Daca nu veti reusi sa o ajutati, nu-i nici o problema; sa ma sunati si o voi face eu dupa masa. Dupa ce a rostit aceste cuvinte, domnul Seal a adaugat: „asa veti începe Societatea Sfantul Stefan în biserica voastra. Acum va rog sa ma scuzati pentru ca am multi oameni care asteapta ajutorul meu! Multumesc ca m-ati invitat si multumesc pentru cafea si prajituri. Dupa nici 5 minute, parasise deja cladirea Bisericii. Domnul Seal n-a avut timp sa stea langa cei ce asteptau dovezi si motivatii pentru a cunoaste care este voia lui Dumnezeu pentru a începe o slujire. Acesti oameni petrec mai mult timp în comitete si adunari generale, decat în slujire. Seal a înteles care este voia lui Dumnezeu pentru sine la începutul slujirii, de aceia acum era antrenat în mod activ. Mai mult decat a discuta despre nevoi si strategii, el era angajat practic în împlinirea acestora.
Si pentru noi de multe ori adevarata problema nu-i lipsa cunoasterii, ci lipsa actiunii!

ianuarie 23, 2013

DUMNEZEU ARE ASTEPTARI DE LA NOI


“De aceia ma silesc sa am todeauna un cuget curat înaintea lui Dumnezeu si înaintea oamenilor.” [Faptele Apostolilor 24:16]

Într-o zi Winston Lloyd, a prezentat sefului sau Secretarul de Stat al SUA, Henry Kissinger, un raport scris pe foarte mute pagini despre conflictele din America de Sud. Cand a intrat în biroul Secretarului de Stat, fara sa se uite la raportul pe care îl tinea în mana, Henri Kissinger l-a întrebat: „acest raport este cea mai completa lucrare pe care mi-o poti prezenta despre America de Sud?” Dupa ce s-a gandit cateva clipe, Lloyd a raspuns: ”cred ca sunt cateva capitole în care informatiile nu sunt tocmai complete!” Pastreaza atunci raportul si continua-ti investigatiile. Dupa doua saptamani de lucru neîntrerupt, Lloyd s-a prezentat din nou la biroul superiorului sau. Si de data aceasta a fost întampinat cu aceiasi întrebare: „Lloyd aceasta-i cea mai buna lucrare pe care poti s-o realizezi?” Lloyd a ezitat sa dea imediat un raspuns afirmativ pentru ca înca nu avea siguranta ca toate capitolele sunt complete. Vazandu-i ezitarea, Henry Kissinger i-a spus sa pastreze raportul si sa-si continuie munca. Dupa alte trei saptamani Lloyd a cerut o noua întrevedere cu Secretarul de Stat. Dar si a treia oara Kissinger l-a întampinat cu aceiasi întrebare: “Lloyd crezi ca acesta-i raportul final si cea mai buna lucrare o pe care o poti realiza?” Fara sa mai sovaie, Lloyd a raspuns: “Domnule Secretar; aceasta-i cea mai buna lucrare!” Kissinger a zambit, apoi i-a spus: “Aceasta-i ceea ce asteptam sa aud. Îti voi citi raportul cu bucurie!”

Dumnezeu are aceleasi asteptari de la fiecare dintre noi. În lucrarile pe care ni le-a încredintat sa lucram la cel mai înalt potential. Noi nu suntem mantuiti prin faptele pe care le facem, pentru ca mantuirea este numai prin credinta, dar modul cum ne împlinim lucrarile încredintate, arata masura dedicarii noastre în slujire.

ianuarie 22, 2013

RESPONSABILITATEA IMPLINIRII ITI APARTINE


“Domnul întareste pasii omului cand îi place calea lui; daca se întampla sa cada, nu este doborat de tot, caci Domnul îl apuca de mana.” [Psalmul 37:23-24]

Dumnezeu a asteptat ca Iona sa tina o predica pentru oamenii din Ninive, numai ca Iona n-a vrut sa mearga acolo unde Domnul l-a trimis.

Si în viata mea sunt lucruri pe care Dumnezeu asteapta sa le împlinesc, dar deseori gasesc ca este atat de greu sa ascult si sa fac ceea ce El mi-a încredintat. Sunt oameni care spun: „Numai sa aflu ceea ce Dumnezeu vrea sa fac si apoi nu ma va mai opri nimeni!” Acestia cauta continuu sa afle care este voia lui Dumnezeu cu privire la viata lor, dar sfarsesc în dezamagire si nesiguranta pentru ca prin toate stradaniile depuse, n-au ajuns înca la deplina convingere cu privire la ceea ce-ar trebui sa faca ca sa fie pe placul Domnului. Au ajuns sa traiasca aceste experiente nu pentru ca înca n-au lumina cunoasterii voiei lui Dumnezeu, ci pentru ca n-au dispozitia s-o împlineasca.

Sper ca aceasta situatie sa nu fie si cazul tau! Dumnezeu Se descopera celor ce-L cauta si sprijina pe toti cei ce sunt gata sa umble în voia Lui. Chiar acum El are pregatit deja tot ceea ce ai nevoie pentru a face lucrarile pentru care te-a chemat. De aceea responsabilitatea împlinirii îti apartine.

ianuarie 21, 2013

DUMNEZEU ESTE REAL


“Daca ramaneti în cuvantul Meu sunteti în adevar ucenicii Mei; veti cunoaste adevarul si adevarul va va face slobozi.” [Ioan 8:31-32]

Marlyn Savant, a fost o femeie care a avut cel mai înalt I.Q. (nivel de inteligenta) care a fost înregistrat pana acum. În timpul mai multor show’uri oamenii i-au adresat tot felul de întrebari încuietoare pentru ca sa-i testeze inteligenta si sa o prinda fara raspuns. Ea a pastrat o agenda cu cele mai nastrusnice întrebari si cele mai surprinzatoare domenii despre care i se cerea informatii.

În una dintre aceste demonstratii, cineva i-a adresat întrebarea: ”care este cea mai înalta ideie care a framantat-o si care a fost cel mai deosebit aspect al vietii care a fascinat-o?” La aceasta întrebare Marlyn a raspuns: ”cea mai provocatoare ideie asupra careia am reflectat si-am meditat multa vreme este „adevarul”; pentru ca acesta nu este afectat de modul cum ne relationam fata de el. Indiferenta daca îl cunoastem sau nu, daca îl aprobam sau nu, adevarul este neafectat si ramane tot adevar! Doamna Savant avea dreptate. Adevarul este puternic pentru ca în esenta sa „Adevarul„ este Dumnezeu. De aceia Adevarul nu trebuie sa fie ferit de atacurile stiintei, pentru ca este puternic ramane în picioare si nu se schimba, datorita a ceea ce este.

Dumnezeu este real si nu are nevoie ca cineva sa-L apere prin retorica sau argumente. El trebuie gasit, crezut si acceptat asa cum este.