ianuarie 23, 2013

DUMNEZEU ARE ASTEPTARI DE LA NOI


“De aceia ma silesc sa am todeauna un cuget curat înaintea lui Dumnezeu si înaintea oamenilor.” [Faptele Apostolilor 24:16]

Într-o zi Winston Lloyd, a prezentat sefului sau Secretarul de Stat al SUA, Henry Kissinger, un raport scris pe foarte mute pagini despre conflictele din America de Sud. Cand a intrat în biroul Secretarului de Stat, fara sa se uite la raportul pe care îl tinea în mana, Henri Kissinger l-a întrebat: „acest raport este cea mai completa lucrare pe care mi-o poti prezenta despre America de Sud?” Dupa ce s-a gandit cateva clipe, Lloyd a raspuns: ”cred ca sunt cateva capitole în care informatiile nu sunt tocmai complete!” Pastreaza atunci raportul si continua-ti investigatiile. Dupa doua saptamani de lucru neîntrerupt, Lloyd s-a prezentat din nou la biroul superiorului sau. Si de data aceasta a fost întampinat cu aceiasi întrebare: „Lloyd aceasta-i cea mai buna lucrare pe care poti s-o realizezi?” Lloyd a ezitat sa dea imediat un raspuns afirmativ pentru ca înca nu avea siguranta ca toate capitolele sunt complete. Vazandu-i ezitarea, Henry Kissinger i-a spus sa pastreze raportul si sa-si continuie munca. Dupa alte trei saptamani Lloyd a cerut o noua întrevedere cu Secretarul de Stat. Dar si a treia oara Kissinger l-a întampinat cu aceiasi întrebare: “Lloyd crezi ca acesta-i raportul final si cea mai buna lucrare o pe care o poti realiza?” Fara sa mai sovaie, Lloyd a raspuns: “Domnule Secretar; aceasta-i cea mai buna lucrare!” Kissinger a zambit, apoi i-a spus: “Aceasta-i ceea ce asteptam sa aud. Îti voi citi raportul cu bucurie!”

Dumnezeu are aceleasi asteptari de la fiecare dintre noi. În lucrarile pe care ni le-a încredintat sa lucram la cel mai înalt potential. Noi nu suntem mantuiti prin faptele pe care le facem, pentru ca mantuirea este numai prin credinta, dar modul cum ne împlinim lucrarile încredintate, arata masura dedicarii noastre în slujire.