ianuarie 24, 2013

IMPLINESTE CE ITI DORESTI INAINTE DE A TE LAUDA


“Dumnezeu a zis lui Iona: ”Bine faci tu ca te manii din pricina curcubetelui? “El a raspuns: “Da, bine fac ca ma manii pana la moarte”! Atunci Domnul i-a zis: „Tie îti este mila de curcubetele acesta, care nu te-a costat nici o truda si pe care nu tu l-ai facut sa creasca, ci într-o noapte s-a nascut si într-o noapte a pierit. Si mie sa nu-mi fie mila de Ninive, cetatea cea mare, în care se afla mai mult de o sutadouazeci de mii de oameni, care nu stiu sa deosebeasca dreapta de stanga lor, afara de o multime de vite!” [Iona 4:9-11]

Dumnezeu dorea ca Iona sa aiba o predica pentru cei din Ninive; dar Iona nu voia sa mearga la aceasta cetate! Sunt lucruri si în viata mea pe care Dumnezeu asteapta sa le împlinesc, dar uneori gasesc destule scuze pentru a nu le face. Sunt unii oameni care se întreaba: Oh! daca as cunoaste care este voia lui Dumnezeu pentru mine, as împlini-o imediat. Ma îndoiesc ca pentru acestia, cunoasterea voiei lui Dumnezeu este adevarata problema. Adevarata lor problema, este ca nu vor sa faca lucrurile pe care deja le stiu. Judecatorul Woodrow Seal a fondat societatea cunoscuta sub numele de „Sfantul Stefan„ Aceasta societate a lansat un program national avand un singur scop: ajutorarea oamenilor cu nevoi materiale.

Într-o zi o biserica l-a invitat pe domnul Seal sa vina la un serviciu al bisericii unde sa le explice cum sa înceapa si ei o societate Sfantul Stefan. Judecatoru a acceptat invitatia, si a fost programat sa vorbeasca la diferite comitete din biserica. Dupa aceste întalniri, trebuiau sa se adune împreuna, pentru un timp de întrebari, discutii si decizii. În timpul în care membrii bissericii înca îsi mai cautau locurile, pastorul l-a prezentat pe domnul Seal si lucrarea pe care o împlinea în societatea pe care a înfiintat-o. În acel timp, judecatorul si-a pus în graba cateva prajituri si o ceasca de cafea. Cand i s-a dat cuvantul, acesta a pus cana de cafea pe pian si a început sa se caute prin buzunare. Dupa o vreme de scotocire prin toate buzunarele, a scos o bucata de hartie mototolita pe care a asezat-o pe acelasi pian spunand: daca doriti sa începeti o Societate Sfantul Stefan, va rog sa luati legatura cu aceasta doamna a carei nume este scris pe aceasta bucata de hartie pana maine la ora 11:30. Aceasta este o vaduva cu probleme financiare si are mare nevoie de ajutor. Daca nu veti reusi sa o ajutati, nu-i nici o problema; sa ma sunati si o voi face eu dupa masa. Dupa ce a rostit aceste cuvinte, domnul Seal a adaugat: „asa veti începe Societatea Sfantul Stefan în biserica voastra. Acum va rog sa ma scuzati pentru ca am multi oameni care asteapta ajutorul meu! Multumesc ca m-ati invitat si multumesc pentru cafea si prajituri. Dupa nici 5 minute, parasise deja cladirea Bisericii. Domnul Seal n-a avut timp sa stea langa cei ce asteptau dovezi si motivatii pentru a cunoaste care este voia lui Dumnezeu pentru a începe o slujire. Acesti oameni petrec mai mult timp în comitete si adunari generale, decat în slujire. Seal a înteles care este voia lui Dumnezeu pentru sine la începutul slujirii, de aceia acum era antrenat în mod activ. Mai mult decat a discuta despre nevoi si strategii, el era angajat practic în împlinirea acestora.
Si pentru noi de multe ori adevarata problema nu-i lipsa cunoasterii, ci lipsa actiunii!