aprilie 20, 2012

DEDICA-TE CU TOTUL LUI DUMNEZEU



„Pavel, chemat sa fie apostol al lui Isus Hristos, prin voia lui Dumnezeu, catre cei ce au fost sfintiti în Hristos Isus, chemati sa fie sfinti, si catre toti cei ce cheama în vreun loc, Numele lui Isus Hristos, Domnul lor si al nostru „ [I Corinteni 1:1-3]



Traim într-o vreme a afacerilor, în care apar multi întreprinzatori. Stiti care este semnul distinctiv al unui întreprinzator? El ori ea, este gata sa-si asume riscul. Acestia, accepta ca altii sa rada de ei, sa-i dispretuiasca, sau uneori sa experimenteze chiar umilinta esecului.

Nu exista succes, daca nu-ti asumi anumite elemente de risc. John Goddard, autorul jurnalului: ”Caiace pe Nil”, a explicat împrejurarile prin care a trecut pentru a parcurge acest fluviu de la un capat la altul. El a marturisit ca a trebuit sa se catere pe cei mai înalti munti, si uneori sa înoate în locurile unde adancimile erau cele mai mari, pentru a ajunge să termine aceasta aventura. Prezentand riscurile pe care si le-a asumat, el a spus: „ unii dintre noi asteapta prea mult sa vina vaporul în portul esecurilor personale, fara ca sa intreprinda nimic!”

Apostolul Pavel n-a esuat! Influenta sa s-a extins asupra a doua mii de ani de istorie turbulenta, pentru ca el stia care-i este chemarea, si ceea ce Dumnezeu astepta să faca. El a depasit orice piedica si s-a devotat deplin slujirii pe care urma sa o împlineasca. Indiferent ca a stat în fata împaratilor sau a oamenilor de rand, a ramas credincios chemarii facute de Dumnezeu, aceptand orice risc.

Ce ti-a cerut Dumnezeu sa faci? Stii care este slujba Ta? Esti concentrat si îti focalizezi toata atentia si energiile tale, pentru a împlini acea slujire pe care Dumnezeu te-a chemat sa o împlinesti? Esi gata sa parasesti durerile trecutului si sa fii dedicat cu totul doar pentru astazi? Esti nerabdator sa începi urmatoarea actiune acceptand orice risc?

aprilie 19, 2012

DUMNEZEU NE PREGATESTE LUCRURI LA CARE NICI NU VISAM


“Ucenicii Lui si-au adus aminte ca este scris: „ Rîvna pentru casa Ta Ma manînca pe Mine”. [Ioan 2: 17]



Se povesteste ca doi oameni au murit, si au ajuns sa paseasca pe strazile de aur din Împaratia Cereasca. Era mai multa frumusete, mai mare splendoare si mai multa bucurie decat si-au imaginat.

Unul dintre ei s-a întors spre celalalt si i-a zis: „nu-i minunat ceea ce vedem? Celalalt a raspuns: „Da si daca te gîndesti, puteam ajunge aici cu 10 ani mai devreme, daca nu ne-am fi hranit cu acele tarate de ovaz „!

Dumnezeu are asa de multe binecuvantari, pe care vrea sa le toarne din abundenta pentru noi. El daruie cu mana larga, ceea ce noi nici nu ne putem imagina. Asa cum apostolul Pavel a scris: „Lucruri pe care ochilul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care Dumnezeu le-a pregatit pentru toti aceia care Îl iubesc.



Anonim

aprilie 18, 2012

INDURAREA LUI DUMNEZEU TINE IN VECI

„Laudati pe Domnul! Laudati pe Domnul, caci este bun, caci îndurarea Lui tine în veci!” [Psalmul 106:1]



Campbell Morgan, a mers sa viziteze o membra al bisericii sale. A fost surprins sa afle ca aceasta urma sa fie evacuata din casa, pentru ca nu si-a platit rata penru banca de la care a împrumutat banii. Aceasta s-a întamplat sambata seara. Duminica dimineata el a anuntat o colecta în biserica sa, pentru a aduna banii necesari, ca sa plateasca aceasta rata.

Biserica a adunat acesti bani, i-a dat pastorului, care luni dimineata devreme a mers sa duca banii celei ce nu-si putea plati datoria. Ardea de nerabdare sa-i comunice aceasta veste buna si sa-i dea banii. A batut la usa; dar n-a primit nici un raspuns. Ce dezamagire! A batut din nou si mai insistent, dar si de aceasta data; nici un raspuns! A plecat simtind ca este respins.

Mai tarziu a aflat ca membra bisericii sale fusese acasa tot timpul, dar i-a fost frica sa deschida usa, pentru ca se gandea ca este colectorul taxelor, care a venit sa-i ceara banii. Tot timpul cat ea a stat încuiata în casa de frica, la usa astepta pastorul, care voia sa-i dea banii de care avea nevoie.

Cand îl scoatem pe Dumnezeu afara din viata noastra, noi Îl îndepărtam si pe acela care ne poate împlini nevoile. Asa dupa cum puteti vedea si prin exmplul acestui caz, dorinta cea mai mare a lui Dumnezeu, este sa împlineasca nevoile noastre. Natura lui Dumnezeu este sa daruie; pentru ca El este dragoste. Dragostea todeauna daruie. Daca nu primim ceea ce avem nevoie; s-ar putea ca problema sa fie la noi, nu la Dumnezeu.



Anonim