noiembrie 30, 2012

“IA-TI CRUCEA SI URMEAZA-MA!”


“Nu te teme nicidecum de ce ai sa suferi. Iata ca diavolul are sa arunce în temnita pe unii dintre voi, ca sa va încerce. Si veti avea un necaz de zece zile. Fii credincios pana la moarte, si-ti voi da cununa vietii.” [Apocalipsa 2:10]

 

Pastorul William Hinson a povestit despre discutia pe care a avut-o la un mic dejun cu un membru al bisericii sale, ce era un om de afaceri foarte prosper. Omul de afaceri îl cunoscuse pe Domnul Isus, de curand. N-a trecut mult timp de la aceasta decizie si el a trebuit sa cunoasca cat de mare este uneori pretul uceniciei. În timpul micului dejun, omul de afaceri a povestit pastorului marea dilema cu care se confrunta. În slujba mea eu dictam preturile produselor împreuna cu alte companii cu care colaboram. În timpul licitatiilor eu aranjam cu acei prieteni care sa fie pretul de vanzare a produselor, profitand pe rand din acest joc. În acest fel am scos multe companii de pe piata, împiedicandu-le pentru a cumpara produse cu un pret bun. Acum dupa ce am devenit crestin nu mai pot proceda la fel si le-am spus si colegilor mei ca nu ma mai pot asocia cu ei la aceasta înselaciune. Acestia mi-au zis, spunea omul de afaceri, daca nu voi continua în acelasi fel, ma vor scoate din jocul lor si voi pierde afacerea. De aceea am ajuns într-o mare dilema: Ce sa fac: sa-mi schimb modul necinstit în care am facut afaceri pana acum, sau sa continui sa fac acelasi lucru stiind ca este gresit? Omul de afaceri a fost onest si a marturisit ca practicele lui in afaceri nu erau potrivite cu principiile crestine. De aceea nu s-a mai asociat cu vechii parteneri. Acestia s-au tinut de cuvant si l-au scos afara din jocul lor. In acest fel omul de afaceri, prosper de altadata, a ramas fara obiectul afacerilor sale, iar compania lui a dat faliment. Grea decizie, nu-i asa?

Ia-ti crucea si lucreaza fara sa faci vreun compromis. Nu e suficient sa fii crestn doar cu numele ci fi un adevarat urmas al Domnului Isus.

 

noiembrie 28, 2012

“DUMNEZEU TE VA GASI PE TINE!”



“Caci asa vorbeste Domnul Dumnezeu: “Iata, ma voi îngriji eu însumi de oile Mele, si le voi cerceta! Cum îsi cerceteaza un pastor turma cand este în mijlocul oilor sale împrastiate, asa îmi voi cerceta Eu oile, si le voi strange din toate locurile pe unde au fost risipite în ziua de nori si de negura.” [Ezechel 34:11-12]

 

John Powell, un profesor de teologie de la Universitatea Loyola din Chicago, a povestit despre experienta pe care a avut-o unul dintre studentii lui, care a trebuit sa fregventeze cursurile pe care el le preda. Dupa interesul manifestat, era evident faptul ca Tommy, n-ar fi vrut sa studieze teologia: A trebuit însa sa participe la aceste cursuri pentru ca erau obligatorii. În ultima ora de curs, acest student a avut o întrebare pe care i-a adresat-o profesorului Powell: “Domnule profesor; a întrebat studentul: “Credeti ca voi reusi vreodata sa-l gasesc pe Dumnezeu? Profesorul Powel si-a dat seama imediat ca aceasta nu-i numai o întrebare cinica, ci expresia unei împotriviri launtrice si a unei convingeri atee. De aceea, dupa ce s-a gandit putin i-a raspuns: „Nu cred ca tu îl vei gasi vreodata pe Dumnezeu, dar ceea ce cred si stiu cu siguranta este ca Dumnezeu te va gasi pe tine!” Dupa acest raspuns, Tommy a parasit clasa fara sa mai rosteasca vreun cuvant. Dupa acea ultima ora de curs, cei doi nu s-au mai întalnit multi ani de zile. Într-o zi însa, cineva a batut la usa cabinetului profesorului si cand usa s-a deschis, cel ce a pasit înauntru era Tommy. Acum arata într-o situatie jalnica; pe chipul sau se putea citi urmele unei dureri profunde. El a venit sa spuna profesorului Powell ca sufera de o boala incurabila, iar acum este în faza terminala. “Am batut la usa cerului de multe ori”; spunea Tommy, “dar n-am primit nici un raspuns.” “N-am primit raspunsul”, a recunoscut el, pentru ca eram într-un mare conflict cu tatal meu pe care nu voiam sa-l mai întalnesc vreodata. Într-o zi în care mi-am data seama ca boala mea se agraveaza, mi-am zis ca n-as vrea sa mor înainte ca sa ma împac cu tatal meu. Am mers sa-l caut si cand am ajuns acasa, l-am gasit citind ziarul. În acele momente nu stiam ce sa-i spun si cu ce sa încep o conversatie întrerupta de atata vreme. De aceea tot ce am reusit sa spun a fost: „Tata, te iubesc si asta-i tot! Am venit acasa ca sa sa-ti spun asta.” În acele momente, ziarul a fost aruncat pe dusumea, iar tatal meu a facut un lucru pe care nu l-am vazut niciodata facandu-l: “S-a ridicat de pe scaun, a început sa planga si m-a îmbratisat!” În ziua cand m-am întors la tatal meu, Dumnezeu era acolo si ma astepta. El a fost martor al acelor momente ale reîntalnirii. Nu mi-a raspuns la multe strigate prin care l-am cautat, dar a fost langa mine cand mi-a fost cel mai greu. Ce este cel mai important este ca în acele momente El m-a gasit!

noiembrie 27, 2012

CATA CREDINTA AI?


“Sa ne apropiem cu o inima curata, cu credinta deplina, cu inimile stropite si curatite de un cuget rau, si cu trupul spalat cu o apa curata. Sa tinem fara sovaire la marturisirea nadejdii noastre, caci credincios este cel ce a facut fagaduinta.” [Evrei 10:22-23]

 

O echipa de constructori sapa un sant pentru a racorda o noua cladire la canalul de scurgere. În timp ce executau lucrarile de excavatie, au descoperit un cablu electric ce traversa acel canal împiedicandu-i sa monteze conductele. În acele momente excavatiile au fost oprite si a fost chemat un electrician. Dupa ce electricianul a inspectat cablul, i-a asigurat pe muncitori ca acesta este mort; fara energie electrica. „Sunteti sigur ca acest cablu nu este cuplat la nici o sursa de electricitate? au întrebat muncitorii. Sunt absolut sigur; a raspuns electricianul! Continuati sapaturile si daca veti rupe acest cablu, cu siguranta nu se va întampla nimic.” Observand fermitea electricianului, muncitorii i-au zis: “daca sunteti asa de sigur ca acest cablu este mort; n-ati vrea sa-l taiati si apoi sa-l scoateti din sant, înainte ca noi sa continuam sapaturile? Electricianul a ezitat pentru o vreme, apoi a raspuns: “Nu mai sunt asa de sigur!”

În viata spirituala nu trebuie sa sovaim ca acel electrician, ci trebuie sa avem o deplina siguranta în orice vreme. Dobandim aceasta siguranta deoarece Cel ce ne iubeste si ne-a pus în legatura cu Tatal este Domnul Isus, care a coborat în santul mortii unde l-a înfrant pe Satan.

noiembrie 26, 2012

“IATA EU STAU LA USA SI BAT!”



“Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine.” [Apocalipsa 3:20]

 

Stephen Covey, a scris despre o întamplare traita în timpul cand era lector la facultatea de management „Mariott”. Unul dintre profesorii mai tineri l-a întrebat într-o zi cum i se pare prestatia lui ca profesor si ce crede el despre cariera lui viitoare? În timpul discutiei care a urmat Covey, a trebuit sa-l confrunte direct pe acest profesor spunandu-i: „Nu-i asa ca ai venit aici si-mi pui aceste întrebari nu pentru ca ai vrea sa afli ce faci tu în timpul orelor, pentru ca stii mai bine decat mine acest lucru. Ci îmi pui aceste întrebari pentru ca doresti de fapt sa afli ceea ce cred eu despre tine, nu-i asa?” Prins la mijloc, noul profesor a trebuit sa recunoasca ca acesta era de fapt realitatea si a continuat cerandu-si scuze pentru ca nu a fost onest. Mai tarziu, referindu-se la acesta întamplare, Covey a scris: „Oamenilor le plac scenariile. Daca unii dintre acestia sunt sustinuti în atitudinile lor îsi alimenteaza mandria personala, ajungand treptat sa se autoînsele cu privire la valoarea lor crezand cu tarie în identitatea falsa pe care si-o atribuie!” În aceasta situatie erau si fruntasii religiosi din timpul Domnului Isus. Ei rosteau cuvinte marete, foloseau un limbaj teologic si împlineau public cele mai sofisticate ceremonii, dar rosteau numele lui Dumnezeu de pe buze, pentru ca nu-L aveau în inima!

Atat de usor se poate ajunge la fatarnicie si astazi. Pentru biserica din Laodicea, ce pretindea ca poseda toate binecuvantarile lui Dumnezeu; Hristos sedea la usa! Nu cumva si-n cazul tau, Hristos este la usa? Lasa-L sa fie o parte a vietii tale, pentru ca tot ceea ce vei spune despre El, sa fi experimentat mai întai.