noiembrie 27, 2014

AFIRMATII

“Ochii tai sa priveasca drept si pleoapele tale sa caute drept inaintea ta.” [Proverbe 4:25]

 

“Dumnezeu poate stramuta culmile si adancurile; El da inapoi pe cel care-i in frunte si scoate la iveala ce-i in umbra.” (Horatiu, poet)

“In lumea aceasta vremelnica nu exista stare de fericire deplina.” (Francois Rabelais, poet francez)

“Viata placuta si moliciunea nu inalta nici casa, nici cetatea.” (Euripide, poet grec)

“Numai faptele rele fac sa ne cunoastem ceea ce suntem. (Moliere, dramaturg francez)

“Odios ca portile iadului imi este acela care una ascunde in mintea sa si alta spune.” (Homer, poet)

“Teoria si practica se influenteaza totdeauna reciproc; din faptele oamenilor se poate vedea ce gandesc, iar din parerile lor se poate spune de mai inainte ce vor face.” (Goethe, poet german)

“Insulta este declaratia infrangerii.” (Nicolae Iorga, istoric roman)

“Cand ai ajuns in fundul sacului, degeaba mai economisesti.” (Hesiod, poet grec)

noiembrie 26, 2014

DECIZIE PENTRU VESNICIE

“Isus i-a zis: <>” [Luca 19:9-10]

 

Ce clipa pretioasa a fost pentru pacatosul Zacheu, intalnirea lui cu Mantuitorul. Lasand marea multime care-L asculta din curiozitate, Mantuitorul S-a intors cu fata spre dudul in care s-a catarat Zacheu. Asa impovarat de pacate cum era, Zacheu a auzit vocea blanda a Mantuitorului: “Zachee, da-te jos de graba, caci astazi trebuie sa raman in casa ta.” Ce cuvant fericit: Astazi! O, daca l-am auzi cu totii!

Apoi in casa lui Zacheu, dupa ce acesta a marturisit starea sa rea, Mantuitorul a exprimat: “Astazi a intrat mantuirea in casa aceasta.” Ce fericit a fost Zacheu din ziua cand a ascultat chemarea Domnului!

In epistola catre Evrei este scris de trei ori acest adevar: “Astazi daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile.” Prin aceste cuvinte, Duhul Sfant ne arata marea importanta si valoarea acestui “astazi”, de care depinde alegerea noastra pentru manturire, fericire vesnica sau nenorocire vesnica. Chemarea Mantuitorului sta in fata noastra, astazi! Sa mu lasam sa treaca aceasta fractiune de timp fara a lua decizia cea mare pentru viata vesnica! Sa nu ne impietrim inimile ci sa ascultam astazi, chiar acum, chemarea la viata a Mantuitorului!

noiembrie 25, 2014

USA SPRE IAD

“Dupa ce i-au scos afara, unul din ei a zis: <>.” [Geneza 19:17]

In fata ochilor pictorului s-a deschis un tablou grandios. In fata falezei marii se inaltau stanci mari, bizar formate, marturii mute ale atacului necontenit prin izbirea valurilor. Dupa ce pictorul a privit mirat un timp tabloul, si-a cautat o pozitie buna, pentru ca de pe una din stanci sa fixeze pe panza scena mareata din fata lui. S-a asezat pe o stanca si s-a adancit in activitatea lui.

        Pictorul nu a observat ca valurile cresteau mereu. Cateva stanci mai mici erau deja acoperite cu apa. De doua ori l-au ajuns varfurile unui val mare, dar el era prea adancit in lucrarea lui. Deodata a observat pe faleza un barbat care striga si gesticula. A privit in jur si atunci si-a dat seama de situatia periculoasa in care se gasea. Stanca, pe care statea, era inconjurata de apa. Si-a strans repede ustensilele, a sarit de pe stanca si s-a grabit spre tarmul salvator prin apa care crestea mereu. A ajuns la salvatorul lui si acesta i-a spus ca locul acela periculos este numit “usa spre iad”, deoarece cativa oameni neatenti au fost surprinsi acolo de valuri si s-au inecat.

        Nu le merge oare la fel multora care, din cauza obligatiilor zilnice si a multor preocupari ale vietii, nu observa ca se afla, sa spunem asa, in fata usii iadului? Sa ne lasam atentionati pana nu este prea tarziu.