noiembrie 26, 2014

DECIZIE PENTRU VESNICIE

“Isus i-a zis: <>” [Luca 19:9-10]

 

Ce clipa pretioasa a fost pentru pacatosul Zacheu, intalnirea lui cu Mantuitorul. Lasand marea multime care-L asculta din curiozitate, Mantuitorul S-a intors cu fata spre dudul in care s-a catarat Zacheu. Asa impovarat de pacate cum era, Zacheu a auzit vocea blanda a Mantuitorului: “Zachee, da-te jos de graba, caci astazi trebuie sa raman in casa ta.” Ce cuvant fericit: Astazi! O, daca l-am auzi cu totii!

Apoi in casa lui Zacheu, dupa ce acesta a marturisit starea sa rea, Mantuitorul a exprimat: “Astazi a intrat mantuirea in casa aceasta.” Ce fericit a fost Zacheu din ziua cand a ascultat chemarea Domnului!

In epistola catre Evrei este scris de trei ori acest adevar: “Astazi daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile.” Prin aceste cuvinte, Duhul Sfant ne arata marea importanta si valoarea acestui “astazi”, de care depinde alegerea noastra pentru manturire, fericire vesnica sau nenorocire vesnica. Chemarea Mantuitorului sta in fata noastra, astazi! Sa mu lasam sa treaca aceasta fractiune de timp fara a lua decizia cea mare pentru viata vesnica! Sa nu ne impietrim inimile ci sa ascultam astazi, chiar acum, chemarea la viata a Mantuitorului!