iulie 17, 2013

DARUIESTE CU BUCURIE

“Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; caci aceasta este voia  lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.” [I Tesaloniceni 5:18]

 

     Un pastor din Tennessee, a povestit o întâmplare amuzanta petrecuta la unul dintre serviciile divine ale bisericii sale. Într-o duminica dimineata, o familie a încercat sa implice pe fiul lor Natan, un baietel de numai 3 ani, în serviciile bisericii. De aceea, înainte de a se aduna banii pentru biserica, acestia i-au dat micutului Natan un dolar, spunându-i ca atunci când va trece vasul pentru colecta prin dreptul lor, sa puna bancnota pentru colecta. Când acel vas a ajuns însa în dreptul lor, baiatul a ascuns bancnota, tinând-o strâns cu mâna la spate si n-a vrut s-o puna în vasul pentru colecta. Parintii au încercat sa-i explice înca odata ceea ce trebuie sa faca, dar baiatul arata si mai multa împotrivire. Pentru a nu ajunge ridicoli, parintii au luat atunci baiatului bancnota din mâna si dupa ce au pus-o în vasul de colecta, l-au înmânat pentru cei din celelalte banci. În acele momente însa, în timp ce orga cânta o melodie în liniste, baiatul a început sa plânga si sa strige: „mama mi-a luat banii!” „dati-mi banii înapoi!” Parintii au încercat repede sa-i dea o alta bancnota, dar baiatul a început sa strige si mai tare: ”dati-mi banii mei înapoi!” Dupa acele momente amuzante când toti cei din biserica au început sa râda, pastorul a trebuit sa-si înceapa predica. Pentru ca nu putea sa faca abstractie de ceea ce s-a întâmplat, pastorul si-a început mesajul spunând: „L-ati auzit pe micutul Natan plângând si cerându-si banii înapoi; nu-i asa?” Ati râs cu totii de atitudinea lui, dar n-ar fi trebuit sa se întâmple asa, pentru ca el a rostit cu voce tare, exact ceea ce multi oameni gândesc în inimile lor.

     Pentru ca astazi sunt tot mai multi cei care atunci când îsi aduc darul la altar, o fac cu strângere de inima, iar de multe ori sunt ispititi sa-si ceara banii înapoi. N-ar trebui însa sa se întîmple asa ceva, pentru ca închinatorii adevarati jertfesc dupa masura dragostei, cu bucurie si din toata inima!

iulie 16, 2013

FARA CHRISTOS SUNT.. NIMIC!


“Eu, Domnul, Te-am chemat ca sa dai mântuire, si Te voi lua de mâna, Te voi pazi si Te voi pune ca legamânt al poporului, ca sa fii Lumina neamurilor.” [Isaia 42:6]

 

     Sam Goldwyn, un producator de filme de la Hollywood, l-a ascultat într-o zi pe directorul Billy Wilder, ce prezenta cu multe detalii viata unui mare artist. El credea ca viata acestuia va deveni un scenariu deosebit pentru un film de succes. A avut acest artist un sfârsit glorios? L-a întrebat la un moment dat în timpul discutiei, producatorul de filme. Asta-i marea problema, a raspuns atunci Wilder. La sfârsitul vietii, acest actor si-a pierdut mintile si-a ajuns într-un ospiciu. Acesta nu mai voia sa stea în camera lui, ci îi placea sa mearga în grajd, considerându-se a fi cal. Când a auzit despre felul cum actorul si-a sfârsit zilele, Goldwyn a afirmat ca viata acestuia nu poate fi un bun scenariu, pentru ca sfârsitul nu se termina în glorie. Pentru un film mare, ar trebui sa se gaseasca un altfel de sfârsit. De aceea a aranjat împreuna cu Wilder, ca la ultima scena a filmului sa fie prezentata o scena dintr-un mare concurs hipic, în care actorul ce se considera a fi cal, sa câstige cursa!

     Pentru ca fiecare dintre noi apreciaza povestirile cu un sfârsit fericit, ajungem sa credem deseori ca toti oamenii sfârsesc în fericire vesnica si ne imaginam ca într-o zi lumea în care vietuim va ajunge sa traiasca în pace, armonie si dragoste. Biblia ne descopera însa contrariul, spunându-ne ca fara Hristos nimeni nu poate sa aiba un sfârsit glorios, ci mai degraba o osânda vesnica.

iulie 15, 2013

DOAR UN PAS SI RESTUL II FACE ISUS

“Va rugam deasemenea fratilor, sa mustrati pe cei ce traiesc în neorânduiala; sa îmbarbatati pe cei deznadajduiti; sa sprijiniti pe cei slabi, sa fiti rabdatori cu toti.” [I Tesaloniceni 5:14]

 

      Într-un meci de baschet, marele jucator Michael Jordan, a marcat pentru Chicago Bulls, 69 de puncte. Imediat dupa terminarea partidei, unul dintre coechipierii lui Michael a fost intervievat de un reporter al unei televiziuni, cerându-i-se sa-si exprime opinia despre acea partida. “Este o experienta memorabila; a raspuns acesta. N-am sa uit niciodata acesta seara când eu si Michael am marcat împreuna, iar echipa noastra a câstigat cu 70 la 30!”

      În experientele vietii se întâmpla ca si noi sa traim aceeasi experienta. Realizam un singur punct, iar Hristos pe toate celelalte!