iulie 16, 2013

FARA CHRISTOS SUNT.. NIMIC!


“Eu, Domnul, Te-am chemat ca sa dai mântuire, si Te voi lua de mâna, Te voi pazi si Te voi pune ca legamânt al poporului, ca sa fii Lumina neamurilor.” [Isaia 42:6]

 

     Sam Goldwyn, un producator de filme de la Hollywood, l-a ascultat într-o zi pe directorul Billy Wilder, ce prezenta cu multe detalii viata unui mare artist. El credea ca viata acestuia va deveni un scenariu deosebit pentru un film de succes. A avut acest artist un sfârsit glorios? L-a întrebat la un moment dat în timpul discutiei, producatorul de filme. Asta-i marea problema, a raspuns atunci Wilder. La sfârsitul vietii, acest actor si-a pierdut mintile si-a ajuns într-un ospiciu. Acesta nu mai voia sa stea în camera lui, ci îi placea sa mearga în grajd, considerându-se a fi cal. Când a auzit despre felul cum actorul si-a sfârsit zilele, Goldwyn a afirmat ca viata acestuia nu poate fi un bun scenariu, pentru ca sfârsitul nu se termina în glorie. Pentru un film mare, ar trebui sa se gaseasca un altfel de sfârsit. De aceea a aranjat împreuna cu Wilder, ca la ultima scena a filmului sa fie prezentata o scena dintr-un mare concurs hipic, în care actorul ce se considera a fi cal, sa câstige cursa!

     Pentru ca fiecare dintre noi apreciaza povestirile cu un sfârsit fericit, ajungem sa credem deseori ca toti oamenii sfârsesc în fericire vesnica si ne imaginam ca într-o zi lumea în care vietuim va ajunge sa traiasca în pace, armonie si dragoste. Biblia ne descopera însa contrariul, spunându-ne ca fara Hristos nimeni nu poate sa aiba un sfârsit glorios, ci mai degraba o osânda vesnica.