iulie 22, 2011

CREDINTA, NADEJDEA SI DRAGOSTEA (1)

"Acum dar rămân aceste trei: credinta, nădejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea!" [1 Corinteni 13:13]
Trei virtuti: credinta, nădejdea, dragostea, iar dacă un om ar fi întrebat ce alege în primul rând, din acestea trei, el cu sigurantă va spune: dragostea, si cred de aceea dragostea este cea mai mare dintre toate aceste virtuti.
Fiecare om (bărbat sau femeie) tânjeste după dragoste, fiindcă fără dragoste omul nu poate trăi, iubirea fiind tot atât de importantă omului precum aerul, apa sau pâinea.
Însă, este tare complicat ca omul sa poată întelege ce este cu adevărat dragostea, fiindcă dragostea este Însusi Dumnezeu, pe care noi îl cunoastem în parte, iar Dumnezeu este Triunitar, de aceea si dragostea este de trei feluri, totusi multi oameni nu pot pricepe lucrul acesta si de aceea cad de tristete în inimile lor.
1.Eros - dragostea trupească - bazată pe ce se vede, pe simturile si pe atingerile trupului, pe dorinte fizice si pofte carnale, care îi atrag apoi pe oameni în păcate de imoralitate si ei vor deveni pe zi ce trece tot mai nefericiti, din pricina păcatului lor.
2. Fileo - dragostea sufletească - bazată pe emotii si sentimente, fiind dragostea conditionată, care va pune conditii celui iubit, dragostea aceasta oferind exact atât cât primeste si nimic mai mult. De cele mai multe ori acest tip de dragoste nu este reciprocă, de aceea se nasc apoi suferinte, deziluzii, esecuri, lacrimi, care îi conduc pe oameni la depresie sau chiar la suicid.
3. Agape - dragostea bazată de duhul uman - ea nu fi cunoscută de oamenii care nu-l au pe Domnul Isus în inima lor ca si Mântuitor, duhul lor fiind mort. Însă, un duh înviat prin Duhul Sfânt va cunoaste dragostea adevărată, dragostea neconditionată, fără pretentii, fără conditii, o dragoste de Sus, trăită sub călăuzirea Duhului Sfânt, care iubeste oricând, si în nenorocire si în bucurie, fără se bazeze pe emotii, atingeri sau pofte păcătoase, ci dragostea agape doreste mântuirea sufletelor celor din jur, căutând folosul lor.
Dragostea agape este Însusi Domnul Isus coborât în inima omului si ea constă in dorinta de a te dărui altora, de a te sacrifica tu pentru binele lor, de a muri fată de tine însuti, ca poti trăi fată de ei, simtind fericirea lor ca si cum ar fi fericirea ta proprie.
Această dragoste a manifestat-o Domnul Isus pentru orice om, de aceea a acceptat moară pe cruce, plătind El pentru păcatele fiecărui om care-l va primi pe El în inima lui.


Cristina

iulie 21, 2011

SCRISOARE CATRE BISERICA (3)

,,Adevarat,adevarat iti spun ca,daca un om nu se naste din nou,nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu.” [Ioan 3:3]

Rabdati totul cu dragoste ! Pruncul creste ! Si cat de mare nevoie are de dragoste !

El nu stie multa teorie, el stie doar ca a gasit iubire si atentie si ii place sa va aiba in preajma : El stie ca are nevoie de tine, biserica, mama lui, invata-l sa mearga pe picioare, invata-l treptat, pe masura ce este in stare, invata-l sa se hraneasca spiritual, treptat se va hrani singur. Din felul tau de a fi, el invata , si el va fi asemenea tie , mama lui. Abia dupa ce creste o vreme si ajunge marisor, invata sa priveasca doar la Hristos, dar pana atunci, el invata de la tine, biserica, te vede pe tine, te copiaza pe tine ! Depinde de tine !

Toate mamele vor da socoteala, daca au ales sa dea viata sau sa ucida. Tot asa va fi si cu noi ! Domnul ne va trage la raspundere pentru fiecare embrion care nu a ajuns la nasterea din nou din pricina lipsei de iubire sau de interes din partea noastra . Si sa nu ne amagim ca va fi candva…o judecata. Noi suntem judecati acum ! Cazul nostru se judeca acum !Dovezile se aduna acum,pentru ,sau impotriva noastra. Rasplata mea vine chiar acum! Cum ma port cu cei ce trec prin durerile nasterii din nou ? Datorita atitudinii mele, ei poti fi sanatosi, sau mofturosi, sau pot muri !

Daca nu ii hranim des, si ziua, si noaptea, ei pot muri in fasă, dupa ce s-au nascut deja ! Ce faci tu- Biserica Lui Hristos? Ai ramas in Dragostea Lui ? Esti cumva rece ? Trezeste-te si cere Tatalui sa te incalzeasca , ca nu cumva sa-ti omori copiii ! Domnul sa toarne in noi Dragostea Lui, ca sa nu murim, nici noi, nici copiii pe care ni i-a incredintat.

Si niciunul sa nu spuna : eu nu am copii ! Tuturor ni s-au incredintat copii, unul, sau mai multi, copii care depind de iubirea noastra , de hrana noastra , de curajul nostru, de nadejdea noastra, de acoperisul nostru (vorbim in felul oamenilor, nimic nu-i al nostru de fapt)

Si nu avem putere in noi insine nici pentru a iubi, nici pentru a rabda, nici pentru a intari pe altii. .

Haideti sa cerem cu lacrimi fierbinti, iubire de la Tatal si Puterea de a ramane in Dragostea Lui si in ascultare de poruncile Lui nu numai noi, dar si copiii pe care ni i-a incredintat.


D S

iulie 20, 2011

SCRISOARE CATRE BISERICA (2)

,,Adevarat,adevarat iti spun ca,daca un om nu se naste din nou,nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu.” [Ioan 3:3]


Acuma, sa trecem la un alt nivel de dezvoltare. Nou nascutul este in lumina, incepe sa vada tot mai clar si mai clar, si sa distinga mai bine ce este in jurul lui. Depinde in continuare de biserica, ca sa-l hraneasca, sa-l ingrijeasca, cu multa dragoste.

Este egoist, vrea atentie, vrea sa fie el centrul atentiei tuturor, dar asteptati, si cresteti-l cu dragoste, va fi un bun sprijin la batranete, cand picioarele , mainile si ochii va vor obosi. Apoi, desigur, pana creste cat de cat, ne va murdari, nu-i va place mancarea uneori, alteori va voma, alteori va vrea alta mancare,…dar cu dragoste si rabdare trebuie sa-l crestem, nu este al nostru, este al Tatalui Ceresc. Nu ne va intelege , ne va judeca gresit, poate va fi critic, poate ne va scoate nume rau, poate va vrea alt lapte mai dulce

Apropo de lapte ! In primele luni de viata, nou nascutul vrea doar lapte. Daca-i dai hrana tare se va inecatrebuie sa-l hranesti cu ce este pentru varsta lui, si treptat se diversifica alimentatia !

Nu disperati daca murmura, daca plange, daca trebuie sa va treziti in toiul noptii sa va rugati pentru el, nu disperati…cine va rabda pana la sfarsitva fi mantuit!



D S

iulie 18, 2011

SCRISOARE CATRE BISERICA (1)

,,Adevarat,adevarat iti spun ca,daca un om nu se naste din nou,nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu.” [Ioan 3:3]

Minunat este miracolul nasterii, dar si mai minunat este miracolul nasterii din nou. Copilul creste in intunericul pantecelui mamei , intr-un adapost cald. El creste acolo, la adapost, dupa cum este hranit de mama, dupa cat sunt de favorabile sau de vitrege conditiile din nautrul mamei si dupa cum doreste Cel Preainalt.

Unii sunt mai iuti, ies afara, mai repede sau mai usor. Unii bebelusi sunt mai lenesi, mai greoi, si nu ar mai vrea sa iasa, chiar cand momentul a sosit. Unii sunt sanatosi, altii sunt malformati, dar toti sunt crescuti de aceiasi fiinta suprema, care face ca samanta sa dea rod, si apoi planta, sau copacul, sau omul, sa creasca.

Copiii prematuri, de obicei sunt iuti, si ii intrec pe cei nascuti la timp, in ritmul de crestere. Cand vine in sfarsit ceasul nasteriisa stiti ca nici o nastere nu este fara durere atat pentru copilasi cat si pentru mama.

Unele nasteri dureaza mai mult, altele mai putin, dar la toate nasterile este durere, lacrimi, si apoibucurie!

La fel este si cu nasterea spirituala! Sunt atatea asemanari ca nu se poate sa nu fii uimit si plin de lauda la adresa Creatorului!

In legatura duioasa dintre Tatal si biserica Sa (rodul dragostei Sale), prin care samanta este aruncata in oameni, apoi, acolo, in intuneric, prin lucrarea launtrica a Duhului , si prin lucrarea jertfei ispasitoare-sangele, samanta creste, in functie de cum este hranita, in functie de conditiile vitrege sau prielnice. Creste si se dezvolta un om nou, un mic embrion care Dumnezeu face sa creasca . Unele mame aleg sa omoare vieti, tocmai in aceasta faza, dar noi vom vorbi despre mamele care aleg sa dea viata si sa poarte bine de grija fatului.

Jertfa Domnului Hristos si Duhul Sfant fac ca acest embrion sa creasca. Rugaciunea de mijlocire are o importanta vitala in aceasta faza si pana ce nou nascutul se naste si devine constient de ce este bine si rau, pana ce stie sa se tina bine pepicioare”.

Inainte de a se naste, si dupa aceea, pruncul depinde foarte mult de ce mananca mama, adica biserica, de ce simte mama, etc… Apoi cand, in sfarsit se naste, vin provocari si dureri de multe feluri pentru cel ce se naste, dureri pe care biserica le simte alaturi de prunc.


D S
____________