iulie 18, 2011

SCRISOARE CATRE BISERICA (1)

,,Adevarat,adevarat iti spun ca,daca un om nu se naste din nou,nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu.” [Ioan 3:3]

Minunat este miracolul nasterii, dar si mai minunat este miracolul nasterii din nou. Copilul creste in intunericul pantecelui mamei , intr-un adapost cald. El creste acolo, la adapost, dupa cum este hranit de mama, dupa cat sunt de favorabile sau de vitrege conditiile din nautrul mamei si dupa cum doreste Cel Preainalt.

Unii sunt mai iuti, ies afara, mai repede sau mai usor. Unii bebelusi sunt mai lenesi, mai greoi, si nu ar mai vrea sa iasa, chiar cand momentul a sosit. Unii sunt sanatosi, altii sunt malformati, dar toti sunt crescuti de aceiasi fiinta suprema, care face ca samanta sa dea rod, si apoi planta, sau copacul, sau omul, sa creasca.

Copiii prematuri, de obicei sunt iuti, si ii intrec pe cei nascuti la timp, in ritmul de crestere. Cand vine in sfarsit ceasul nasteriisa stiti ca nici o nastere nu este fara durere atat pentru copilasi cat si pentru mama.

Unele nasteri dureaza mai mult, altele mai putin, dar la toate nasterile este durere, lacrimi, si apoibucurie!

La fel este si cu nasterea spirituala! Sunt atatea asemanari ca nu se poate sa nu fii uimit si plin de lauda la adresa Creatorului!

In legatura duioasa dintre Tatal si biserica Sa (rodul dragostei Sale), prin care samanta este aruncata in oameni, apoi, acolo, in intuneric, prin lucrarea launtrica a Duhului , si prin lucrarea jertfei ispasitoare-sangele, samanta creste, in functie de cum este hranita, in functie de conditiile vitrege sau prielnice. Creste si se dezvolta un om nou, un mic embrion care Dumnezeu face sa creasca . Unele mame aleg sa omoare vieti, tocmai in aceasta faza, dar noi vom vorbi despre mamele care aleg sa dea viata si sa poarte bine de grija fatului.

Jertfa Domnului Hristos si Duhul Sfant fac ca acest embrion sa creasca. Rugaciunea de mijlocire are o importanta vitala in aceasta faza si pana ce nou nascutul se naste si devine constient de ce este bine si rau, pana ce stie sa se tina bine pepicioare”.

Inainte de a se naste, si dupa aceea, pruncul depinde foarte mult de ce mananca mama, adica biserica, de ce simte mama, etc… Apoi cand, in sfarsit se naste, vin provocari si dureri de multe feluri pentru cel ce se naste, dureri pe care biserica le simte alaturi de prunc.


D S
____________