iulie 25, 2014

INIMA NOASTRA

“Te laud ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sunt lucrarile Tale.” [Psalm 139:14]

 

        Inima n oastra bate de aproximativ 100.000 de ori pe zi, sau de aproximativ 2,5 miliarde de ori in 70 de ani. Cantitatea pusa in circulatie in acest timp ar fi sufficient pentru a umple cu sange un “zgarie-nori”. Printr-o retea foarte ramificata, cu o lungime de aproximativ 2.500 km de artere, vene si capilare, sunt alimentate cu sange toate partile component ale corpului. Aici avem pompa care nu necesita lucrari de intretinere, pomp ape care tehnica o cauta dintotdeauna. Inima este de asemenea foarte adaptabila. Astfel, de exemplu, volumul de sange de 5 litri pus in circulatie pe minut de un ventricul se poate ridica la 20 litri in cazul unei munci fizice grele.

        Viata noastra depinde de pulsul inimii. De aceea si in limbajul figurat al Bibliei prin inima se intelege nu muschiul, ci felul de a fi al persoanei omenesti. Astfel, simtamintele si deciziile vointei noastre isi au originea in inima. Solomon spunea: “Pazeste-ti inima mai mult decat orice, caci din ea ies izvoarele vietii”; “Cel ce incearca inimile este Domnul” (Proverbe 4:23, 17:3). Deci Dumnezeu Insusi cunoaste gandurile inimii noastre, pe care noi dorim sa le ascundem de cei din jurul nostrum. El judeca chiar si motivele inimii. Toate acestea ar trebui sa ne puna pe ganduri.

iulie 24, 2014

PERIOADA DIN URMA

“Pe alocurea vor fi mari cutremure de pamant …” [Luca 21:11]

 

        “Scara Richter”, numita dupa autorul ei, Charles Richter, este utilizata astazi peste tot pentru masurarea intensitatii cutremurelor. Dorinta lui Richter era sa protejeze populatia de cutremure. Dar fata de posibilitatile de prezicere sigura a cutremurelor era foarte sceptic.

        In marea “cuvantare de ramas-bun” a Domnului Isus Christos, din care este citat versetul de astazi, El indica spre faptul ca in perioada sfarsitului, cutremurele vor fi o parte din judecata lui Dumnezeu. Oamenii vor muri de teama in asteptarea lucrurilor carese vor petrece pe pamant.

        Acelasi Domn, care a exprimat foarte clar ceea ce va fi in viitor, doreste sa salveze oameni de mania viitoare a lui Dumnezeu. Multi au acceptat aceasta oferta, s-au plecat inaintea lui Dumnezeu si s-au smerit. Pacatele lor au fost anulate. Ei vor fi paziti nu numai de judecatile temporare ale lui Dumnezeu, ci vor fi in siguranta si fata de judecata vesnica ce va veni peste toti oamenii care n-au vrut sa-si recunoasca vina inaintea lui Dumnezeu. Groaza acelei judecati nu poate fi descrisa in cuvinte omenesti, atat de grava va fi.

        Nu este aceasta un indemn de a va pune in ordine relatia dumneavoastra cu Dumnezeu?

iulie 23, 2014

INALTAREA OFICIALA A MANTUITORULUI

“Dumnezeu L-a inaltat nespus de mult, si i-a dat Numele, care este mai pe sus de orice .” [Filipeni 2:9]

 

        La Domnul Isus s-a implinit Cuvantul: “Cine se smereste, va fi inaltat.” Rspunsul lui Dumnezeu la injosirea Sa adanca pana la moarte de cruce a venit imediat. Dupa 40 de zile de la invierea Slujitorului Sau credincios, Dumnezeu L-a inaltat la cer si L-a onorat cu locul de la dreapta Sa. Acolo El i-a dat cea mai inalta demnitate, i-a dat Numele care este mai presus de orice nume. Prin credinta stim ca Dumnezeu i-a dat deja acum Fiului Sau aceasta onoare.

        Dar curand inaltarea Sa va fi vizibila public. In Filipeni 2 citim in continuare: “pentru ca, in Numele lui Isus, sa se plece orice genunchi… si orice limba sa marturiseasca, spre slava lui Dumnezeu Tatal, ca Isus Chrristos este Domnul”. Cand Isus va aparea inca o data pe pamant, orice genunchi se va pleca inaintea Lui. Pe langa aceasta orice limba va marturisi ca Isus Christos este Domnul. Autoritatea Sa va fi apoi respectata de toti si facuta cunoscut public. Aceasta onoare viitoare pe care Domnul Isus o va primi de la creaturile Sale, Il va preamari pe Dumnezeu. “Cine Il cinsteste pe Fiul, il cinsteste si pe Tatal.”

        Prin credinta putem sa ne subordonam deja astazi autoritatii Sale sis a-L onoram prin lauda si adorare.

iulie 22, 2014

JEFUIREA BANCII

“Fiti treji si vegheati! Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul da tarcoale ca un leu care racneste si cauta pe cine sa inghita.” [1 Petru 5:8]

 

        Niste hoti si-au de gand sa jefuiasca o banca. Au vizitat-o si si-au dat seama ca nu va fi usor. Banca avea paznici si la intrare si inauntru, iar functionarii stateau fiecare la locul lui, atenti la tot ce se intampla. Seful bansei de hoti a spus: “Stiu ce vom face! Aduceti-mi un baiat care vinde ziare pe strada.”

        In ziua hotarata, baiatul tocmit de seful hotilor a intrat in cladirea bancii si a inceput sa strige ca pe strada, facandd reclama ziarului pe care il vindea. Oamenii de ordine au sarit repede s ii-au spus ca asa ceva nu se poate, in banca nu este voie sa vinzi ziare. Baiatul a inceput sa strige si mai tare sis a fuga printre oameni. Ca sa puna capat taraboiului, au sarit si oamenii de paza de la usi. Apoi au sarit si functionarii de la locul lor si au dat o mana de ajutor sa-l prinda pe nazdravanul vanzator de ziare. In timpul acesta, hotii au operat si au jefuit banca.

        Sufletul fiecarui om este asemenea unei banci in care sunt multe valori. Potrivnicul nostrum, diavolul, cauta sa jefuiasca sufletul fiecaruia. Pentru aceasta foloseste diferite metode, ca sa ne atraga atentia spre lucruri care nu au nici o valoare vesnica. Unica scapare este un Paznic sigur al sufletelor celor ce s-au incredintat Lui.

iulie 21, 2014

DIN INTUNERIC LA LUMINA

“Cine pacatuieste este de la diavolul, caci diavolul pacatuieste de la inceput. Fiul lui Dumnezeu S-a aratat ca sa nimiceasca lucrarile diavolului.” [1 Ioan 3:8]

 

        Biblia ni-l prezinta pe diavolul ca pe o fiinta existent in mod real, care se impotriveste mereu la tot ceea ce face Dumnezeu. Traducerea numelui diavolului este: tradator, defaimator, hulitor, acuzator, dezbinator.

        Cel care a pacatuit de la inceput este diavolul. El este stapanitorul acestei lumi si dumnezeul acestui veac. El este puternic, dar nu atotputernic. Din fire, adica din nastere, fiecare om se afla in domeniul de stapanire al diavolului. Oamenii care L-au primit pe Isus ca Domn si Mantuitor sunt scosi de sub puterea intunericului si sunt stramutati in imparatia Fiului dragostei Tatalui. Ei au parasit domeniul de stapanire al diavolului – caracterizat prin forta si intuneric - , iar acum se afla in domeniul de domnie al lui Christos – caracterizat prin dragoste si lumina: “El ne-a izbavit  de sub puterea intunericului si ne-a stramutat in imparatia Fiului dragostei Lui”.

        Dumnezeu, in dragostea Sa, te cheama, drag cititor, din intunericul necunostintei la lumina Sa minunata, din domeniul de stapanire al diavolului in imparatia pacii si a vietii vesnice. Accepta aceasta chemare la viata. Dumnezeu vrea sa-ti daruiasca un viitor sigur.