iulie 22, 2014

JEFUIREA BANCII

“Fiti treji si vegheati! Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul da tarcoale ca un leu care racneste si cauta pe cine sa inghita.” [1 Petru 5:8]

 

        Niste hoti si-au de gand sa jefuiasca o banca. Au vizitat-o si si-au dat seama ca nu va fi usor. Banca avea paznici si la intrare si inauntru, iar functionarii stateau fiecare la locul lui, atenti la tot ce se intampla. Seful bansei de hoti a spus: “Stiu ce vom face! Aduceti-mi un baiat care vinde ziare pe strada.”

        In ziua hotarata, baiatul tocmit de seful hotilor a intrat in cladirea bancii si a inceput sa strige ca pe strada, facandd reclama ziarului pe care il vindea. Oamenii de ordine au sarit repede s ii-au spus ca asa ceva nu se poate, in banca nu este voie sa vinzi ziare. Baiatul a inceput sa strige si mai tare sis a fuga printre oameni. Ca sa puna capat taraboiului, au sarit si oamenii de paza de la usi. Apoi au sarit si functionarii de la locul lor si au dat o mana de ajutor sa-l prinda pe nazdravanul vanzator de ziare. In timpul acesta, hotii au operat si au jefuit banca.

        Sufletul fiecarui om este asemenea unei banci in care sunt multe valori. Potrivnicul nostrum, diavolul, cauta sa jefuiasca sufletul fiecaruia. Pentru aceasta foloseste diferite metode, ca sa ne atraga atentia spre lucruri care nu au nici o valoare vesnica. Unica scapare este un Paznic sigur al sufletelor celor ce s-au incredintat Lui.