iulie 21, 2014

DIN INTUNERIC LA LUMINA

“Cine pacatuieste este de la diavolul, caci diavolul pacatuieste de la inceput. Fiul lui Dumnezeu S-a aratat ca sa nimiceasca lucrarile diavolului.” [1 Ioan 3:8]

 

        Biblia ni-l prezinta pe diavolul ca pe o fiinta existent in mod real, care se impotriveste mereu la tot ceea ce face Dumnezeu. Traducerea numelui diavolului este: tradator, defaimator, hulitor, acuzator, dezbinator.

        Cel care a pacatuit de la inceput este diavolul. El este stapanitorul acestei lumi si dumnezeul acestui veac. El este puternic, dar nu atotputernic. Din fire, adica din nastere, fiecare om se afla in domeniul de stapanire al diavolului. Oamenii care L-au primit pe Isus ca Domn si Mantuitor sunt scosi de sub puterea intunericului si sunt stramutati in imparatia Fiului dragostei Tatalui. Ei au parasit domeniul de stapanire al diavolului – caracterizat prin forta si intuneric - , iar acum se afla in domeniul de domnie al lui Christos – caracterizat prin dragoste si lumina: “El ne-a izbavit  de sub puterea intunericului si ne-a stramutat in imparatia Fiului dragostei Lui”.

        Dumnezeu, in dragostea Sa, te cheama, drag cititor, din intunericul necunostintei la lumina Sa minunata, din domeniul de stapanire al diavolului in imparatia pacii si a vietii vesnice. Accepta aceasta chemare la viata. Dumnezeu vrea sa-ti daruiasca un viitor sigur.