iulie 18, 2014

AFIRMATII DESPRE BIBLIE

“Strang Cuvantul Tau in inima mea, ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta.” [Psalm 119:11]

 

        “Compatimesc pe cei cu nu citesc Biblia. De ce sa te lipsesti de aceasta putere si bucurie? Biblia e una din cele mai miraculoase carti de pe pamant. De cate ori o deschizi, un pasaj familiar, pe care poate l-ai citit de douazeci de ori, straluceste ca o lumina cu totul noua. Nicio alta carte nu raspunde la nevoile fiecaruia din noi ca Biblia. Citeste Biblia, caci numai asa vei gasi apa vietii pentru sufletul tau insetat.” (Harold Wilson, om politic britanic)

        “In aceasta preasfanta carte este descoperita taina tuturor tainelor. Fericiti intre toti muritorii sunt aceia carora Dumnezeu le-a dat harul sa auda, sa citeasca si sa primeasca cu evlavie cuvintele acestei carti! Dar aceia, care o citesc numai pentru a pune la indoiala cuvintele ei sau a le dispretui, mai bine nu s-ar fi nascut.” (Byron, poet englez)

        “O dovada splendida despre exactitatea descrierilor biblice este cartea Iona, atat de batjocorita cu cateva secole mai inainte. Descoperirile modern au aratat cat de adevarate sunt toate cele spuse acolo.” (Marcus von Niebuhr, istoric)