iulie 17, 2014

BATRANUL CHINEZ LI

“Caci mie nu mi-e rusine de Evanghelia lui Christos, fiindca ea este puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede.” [Romani 1:16]

 

        Misiunea din China a lucrat odinioara spre marea binecuvantare a acestei tari mari. Vestea crestina a patruns pana in cele mai indepartate zone.

        In Sining, in China de nord-vest, venise la credinta in Domnul Isus Christos batranul Li. De atunci vizita in fiecare duminica, fie ca ploua, fie ca era soare, strangerile laolalta ale credinciosilor. Li locuiain munti la o departare mare de oras. Drumul ducea in mare parte intr-o vagauna foarte ingusta, care devenise nesigura datorita lupilor si hotilor. Dar batranul om se bucura atat de mult de ziua de duminica, incat cu o noapte inainte nu putea sa doarma de bucurie. Imediat ce cantau cocosii, pornea la drum, cant ape tot drumul si nu venea niciodata prea tarziu. Chiar si in zilele cele mai geroase ale iernii sosea stralucind de bucurie la misiune. Deoarece viata si marturia sa erau in concordanta, multi au fost condusi prin el la mantuire.

        Batranul Li a fost odinioara un pagan. Nu este el oare o marturie minunata pentru ceea ce poate face harul lui Dumnezeu, aratat in Christos Isus, dintr-un pagan? Nu ne rusineaza drumul acestui batran crestin, bucuria sa in mantuire si ravna sa?