iulie 16, 2014

PLANURI ALESE (2)

“Cine se uita dupa vant, nu va semana, si cine se uita dupa nori, nu va secera.” [Eclesiastul 11:4]

 
        In zilele noastre, transplantul de ficat reprezinta o operatie de rutina efectuatain spitalele din toata lumea, iar oamenii, care candva nu mai aveau nicio speranta in aceasta privinta, duc acum o viata fericita. La baza acestui beneficiu pentru umanitate a stat intelepciunea daruita de Dumnezeu oamenilor care au muncit. Si in acest domeniu s-au adeverit cuvintele inteleptului Solomon, care spunea:”Oriunde se munceste este si castig, dar oriunde numai se vorbeste este lipsa” (Proverbe 14:23).

        Nu toti suntem chemati sa ne ocupam de transplanturi. Dar toti avem un rost pe pamant. “Adevarata menire a omului este de a trai, nu doar de a exista. De aceea nu-mi voi irosi zilele sa mi le lungesc. Voi folosi clipele ce mi s-au incredintat cat mai cu folos”, spunea scriitorul American Jack London.

        Tinerilor, care va aflati la inceputul vietii, al unei cariere, si voi sunteti chemati sa va faceti planuri alese, sa staruiti in ele, sa obtineti rezultate pentru folosul semenilor. Dumnezeu da intelepciune celor ce staruie in bine. Incredintati-va in Dumnezeu si munciti cinstit si veti vedea ca multe greutati se vor muta de la locul lor. Nu faceti umbra pamantului. Apucati-va de treaba chiar acum!