iunie 29, 2012

MOTIVE CARE OPRESC INTRAREA OMULUI IN IMPARATIA CERULUI (2)



“Nu orisicine –Mi zice: ”Doamne, Doamne!”va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri.” [Matei 7:21]



2. A face voia Tatalui Ceresc

Ca sa facem voia lui Dumnezeu, trebuie ca mai intai sa o cunoastem. Nu putem spune ca respectam o lege, daca nu stim ce cere acea lege. Asa deci, trebuie ca mai inainte sa-L cunoastem pe Dumnezeu, ca mai apoi sa putem spune ca implinim voia Lui.

Osea in capitolul 8 versetul 1-2 si in continuare explica foarte bine aceasta situatie: “Atunci vor striga catre Mine: ”Dumnezeule, noi Te cunoastem, noi Israel!” Dar Dumnezeu le raspunde ca au calcat poruncile Lui, au nesocotit Legea Lui, si de aceea nimicirea va veni peste ei, va veni chiar peste Casa Domnului! Versetul 22 din Matei, lamureste si pentru noi neevreii ce inseamna acest lucru. Daca nu stam in ascultare de Domnul, slujirea nostra oricat de pompoasa ar fi, nu poate sa ne mantuiasca.

“N-am proorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau?... Raspunsul Domnului Isus este atat de categorit: ”Niciodata nu v-am cunoscut!” Intorcandu-ne la versetul 21, constatam ca Domnul Isus se identifica cu Dumnezeu. Cuvintele “Doamne,Doamne” ne atrag atentia asupra acestui adevar. Domnul Isus este Judecatorul celor care i se adreseaza, iar judecata este a Tatalui. Deci putem spune fara sa gresim ca a face voia lui Dumnezeu, inseamna sa ascultam de cuvintele Domnului Isus. Dar care sunt cuvintele Domnului Isus? Pentru aceasta trebuie sa facem o incursiune in capitolul 5,6 si 7, unde gasim o bogata invatatura despre cum trebuie sa fie un credincios. Citim ca noi trebuie sa fim sare si lumina, citim despre cum sa ne relationam unii fata de altii, despre poftele care duc la pacat, despre felul nostru de vorbire, despre cum trebuie sa suferim nedreptatea, cum sa ne rugam si cate altele care duc in final la intelegera ca aceasta insemana a face voia Tatalui Ceresc.

Domnul Isus adreseaza lui Filip o intrebare, care este valabila si pentru ucenici, dar si pentru noi: ”Filipe de atata vreme sunt cu voi, si nu M-ati cunoscut?” Implinim noi cuvintele Lui? Daca spunem ca Il cunostem, facem voia Lui?

Anonim

iunie 27, 2012

MOTIVE CARE OPRESC INTRAREA OMULUI IN IMPARATIA CERULUI


”Caci va spun ca, daca neprihanirea voastra nu va intrece neprihanirea carturarilor si a fariseilor, cu nici un chip nu veti intra in imparatia cerurilor.” [Matei 5:20]



1.Neprihanirea noastra

Ce este neprihanirea? Stim ca prihana inseamna pacat, vina. Deci neprihana inseamna fara pacat. Daca ne uitam la contextul in care Domnul Isus a spus aceasta avertizare, intelegem ca se refera la a implini si la a nu strica. A implini Legea si a nu strica nici o porunca  a Domnului. Dorinta noastra dupa neprihanirea ceruta de Dumnezeu vine din interior, din inima. Versetul 6 din acest capitol 5, spune foarte clar acest lucru: ”Ferice de cei flamanzi si insetati dupa neprihanire, caci ei vor fi saturati.”Foamea si setea vin din interiorul organismului si daca nu tinem seama de aceste necesitati, viata nu poate continua. Legea pe care credinciosul trebuie sa o implineasca, consta in principiile morale pe care le gasim in Vechiul Testament si prin care Dumnezeu descopera si comunica oamenilor, ce asteapta de la ei.

Sacrificiile de sange randuite poporului Israel si comunicate prin Moise, erau imaginea sacrificiului Domnului Isus care o data implinit, anuleaza vechile randuieli fiind considerate implinite de Domnul Isus inaintea lui Dumnezeu.

Credinta in sacrificiul Fiul Sau este punctul de plecare in a tine Legea. Fariseii si carturarii de atunci tineau doar la aspectul exterior al neprihanirii, fiind numiti de Domnul Isus morminte varuite, subliniind astfel diferenta dintre interior si exterior.

Este valabil si pentru noi ceea ce au auzit ucenicii atunci. Duhul Sfant care locuieste in oricare credincios nascut din nou, da indemnul si puterea de a cauta neprihanirea ceruta de Dumnezeu. Aceasta inseamna a tine Legea si a nu strica nici una din poruncile Lui. Dar  neprihanirea ceruta de Dumnezeu, atrage ura lumii, asa scrie in versetul 10: “Ferice de cei prigoniti din pricina neprihanirii, caci a lor este imparatia cerurilor.” Principiile Imparatiei nu se schimba, iar cei ce vor sa traiasca dupa standardele lui Dumnezeu, vor primi puterea de care au nevoie pentru a birui.



Anonim

iunie 25, 2012

ROLUL NOSTRU IN PLANUL LUI DUMNEZEU

“Dar Isus le-a raspuns:”Tatal Meu lucreaza pana acum; si Eu deasemenea lucrez!” [Ioan 5:17]



De ce privim munca noastra ca pe o chestiune nereligioasa? Daca privim viata ca avand semnificatie, tel si sens, atunci vom privi si munca pe care o împlinim ca avand motivatie si armonie. Daca viata pentru noi înseamna doar o scurgere a timpului, sau o simpla existenta, atunci este îndoielnic faptul ca vom fi entuziasmati de rolurile pe care le împlinim.

Este un lucru îngrozitor sa fi fermier, învatator, sofer de salvare, cercetator sau vanzator, fara sa stii cum viata ta si ceea ce faci se potriveste în schema lucrurilor din planul lui Dumnezeu.

Fermierul asigura hrana pentru trup, învatatorul transforma mintea copiilor, soferul de pe ambulanta salveaza vieti, cercetatorul desleaga tainele universului, iar comerciantul aduce lucrurile necesare în comunitate. Toti împreuna lucreaza pentru sustinerea si îmbunatatirea vietii. Deci fiecare dintre noi avem un rol în planul maret a lui Dumnezeu. Sa fim gata a-l împlini.





Anonim