mai 14, 2010

CUVÂNTUL, PUTEREA MEA

"Strâng Cuvântul tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta."
(Psalmul 119:11)

Viața, cu toate mărunțișurile ei fură în mod special din timpul nostru, dacă nu suntem atenți!
M-a ajutat o floare să le explic copiilor mei de ce e important Cuvântul. Aceasta floare pe care o avem acasă semnalează lipsa apei mai agresiv decât celelalte. Toate frunzele ei sunt la nivelul raftului pe care e pusă. Atunci știm că trebuie sa punem apă. Dar apa aceasta ii asigură viața, nu rodirea. Atât că trăiește, dar nu dă floare!
Atâta timp cât apelăm la Cuvântul Domnului o zi, sau două pe săptămână pentru a ne hrăni, doar că ne vom menține viața, o hrană superficială-o viața superficială. În Cuvântul Domnului în Psalmul 1 se spune ca: "El este ca un pom sădit lângă pâraie de apă, care își dă rodul la vremea lui și ale cărui frunze nu se veștejesc".
SUNTEM AȘEZAȚI PE STÂNCĂ, LÂNGĂ UN IZVOR DE APĂ VIE! Dacă totul funcționează asa cum au fost planificate eu, pomul, voi inmuguri, voi avea frunze, voi inflori, voi avea roade! Nu am fost răscumpărată pentru o viața petrecută la "terapie intensivă", ci pentru a trăi o viața din belșug! Slavă Lui! Cunoscând Cuvântul il voi putea rosti spunând oricui , oricând și oriunde ESTE SCRIS...!

Anonim

mai 13, 2010

DESPRE BINECUVANTARE (3)

"Iubiti pe vrajmasii vostri, BINECUVANTATI pe cei ca va blastama, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc."(Matei 5:44)

3. Stiati ca atunci cand binecuvantam pe altii, putem fi eliberati???
Am experimentat personal aceasta si am sa va marturisesc: intr-o zi m-a suparat o persoana foarte tare. Ca sa nu ma cert mai tare cu persoana respectiva, m-am retras intr-o incapere si am inceput sa ma rog, am cerut Domnului sa ma ierte, (pentru ca atunci cand ai o conversatie... e imposibil ca tu sa iesi basma curata) sa ma elibereze de aceasta intristare, apasare... si am observat ca nu eram eliberata, pentru ca ma simteam la fel.
Am zis: "Doamne de ce nu sunt eliberata?", iar Domnul imi spune: "Binecuvanteaza persoana respectiva." Am ramas uimita... Am zis Domnului: "Doamne, dar eu nu pot sa fac asta, nu simt sa fac asta. Cum sa binecuvantez daca nu simt sa fac asa?" Aceeasi voce imi spune: "Binecuvanteaza...". Am zis: "Bine, Doamne. Voi binecuvanta aceasta persoana, chiar daca nu simt sa o fac; o fac pentru ca imi ceri Tu."
Rostind eu de mai multe ori, am simtit cum Dumnezeu ma elibereaza. La inceput am simtit ca gestul meu a fost fortat si chiar asa era, dar pe parcurs, acest gest s-a transformat in dragoste pt acea persoana. Simteam cum inima mea, incetul cu incetul se deschide si simte dragostea lui Dumnezeu pt acel suflet atat de pretuit in ochii Domnului. N-am crezut vreodata ca Dumnezeu poate sa ne elibereze si prin aceasta metoda. Am fost atat de bucuroasa, caci printr-un simplu cuvant "BINECUVANTARE", Dumnezeu m-a eliberat. Domnul mi-a adus aminte de acest verset: "Iubiti pe vrajmasii vostri, BINECUVANTATI pe cei ce va blastama, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc."(Matei 5:44)
Ce minunate sunt tainele Domnului!!!
Deci, am invatat ca: Binecuvantarea este necesara pentru lupta spirituala, pentru nevoile personale si pentru eliberare!
MOTTO: DATI si veti PRIMI!

Felycore

mai 12, 2010

DESPRE BINECUVANTARE (2)

"Iubiti pe vrajmasii vostri, BINECUVANTATI pe cei ca va blastama, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc." (Matei 5:44)
Noi INTOTDEAUNA trebuie sa luptam prin CREDINTA!
Imi place foarte mult acest verset: "NIMENI nu va putea sta impotriva ta, cat vei trai. EU (personal) voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; NU te voi lasa, nici NU te voi parasi." (Iosua 1:5)
Deci, daca avem aceasta promisiune, NU trebuie sa ne fie frica, caci Dumnezeu nu doreste sa fie peste noi un duh de frica: "Caci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frica, ci de putere, de dragoste si de chibzuinta." (2 Timotei 1:7). Indiferent cu ce ne luptam Dumnezeu este credincios si drept. Deci, cu cine avem noi de luptat? Cu diavolul si duhurile lui, dar versetul de mai sus spune: "NIMENI...", deci nici chiar el cu intreaga lui armata NU are putere asupra noastra.
In Apocalipsa 21:7, Domnul promite: "Cel ce va birui, va mosteni aceste lucruri. EU voi fi Dumnezeul lui si el va fi FIUL MEU." Avem mare nevoie de binecuvantare, deoarece fara ea suntem goi. "Binecuvantati si veti fi binecuvantati!"
1. Cand noi binecuvantam pe altii, atunci aceasta binecuvantare se va intoarce asupra noastra: "...caci tot ce facem noi,Tu implinesti pentru noi." (Isaia 26:12). Deci, indrazniti sa binecuvantati, dragilor!!! Veti vedea efectul acestui cuvant minunat: BINECUVANTARE!
Ati observat in Psalmi, de cate ori binecuvanteaza David pe Domnul? De multe ori. De ce o face?? Sunt convinsa ca Domnul NU are nevoie de binecuvantarile noastre, deoarece BINECUVANTAREA locuieste dintotdeauna la El. Totusi David rosteste aceasta. De ce? Dupa cum spuneam mai sus, pentru a se intoarce la el. Dati si veti primi, rostiti si veti capata...
2. Cand noi binecuvantam o persoana, oprim atacurile vrajmasului: "Dar VIU este Domnul Dumnezeul lui Israel, care m-a oprit sa-ti fac rau, ca daca nu te-ai fii grabit sa vii inaintea mea, n-ar mai fi ramas nimic..." (1 Samuel 25:34)
De multe ori noi nu stim cum sa ne rugam pentru cineva, dar Duhul Sfant ne indeamna pur si simplu sa binecuvantam acea persoana. Mi s-a intamplat de multe ori si mi se parea o rugaciune atat de simpla; eu vroiam sa ma rog altceva, dar totusi Dumnezeu vroia pur si simplu sa binecuvantez, nu stiam ce putere are acest cuvant.
Deci Dumnezeu ne cere sa ne grabim sa facem acest lucru, pentru ca EL stie ce valoare si ce efect are in lumea spirituala.
Sunt convinsa ca cei mai multi dintre noi rostim: "Dumnezeu sa te binecuvanteze'' sau ''Fii binecuvantat", pentru ca asa am auzit la altii sau asa fac crestinii, dar oare ne-am intrebat vreodata de ce trebuie sa spunem asa???
Acum stim de ce.

mai 11, 2010

DESPRE BINECUVÂNTARE (1)

"Iubiti pe vrajmasii vostri, BINECUVANTATI pe cei ce va blastama, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc."(Matei 5:44)
Ce inseamna binecuvantarea? Ce rol are ea? La ce ne ajuta si de ce avem nevoie de ea? Aceasta l-am intrebam pe Dumnezeu acum 2 ani si El mi-a vorbit astfel:
Binecuvantarea este de doua feluri: spirituala si materiala (financiara). Care va place cel mai mult? Sigur amandoua, dar in primul rand ar trebui sa ne placa cea spirituala. Ea ne-ar satisface duhovniceste, pe cand cealalta... sufleteste.
Ce-a avut Domnul Isus pe Pamant? Din punct de vedere material... prea putin, dar din punct de vedere spiritual a avut foarte mult.
Daca ati observat, El NU cerea Tatalui Ceresc lucruri materiale, deoarece stia ca daca se ingrijeste de partea spirituala, atunci partea materiala va veni oricum; este o promisiune a lui Dumnezeu:"Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra." (Matei 6:33)
Atunci cand suntem binecuvantati spiritual, practic Dumnezeu ne daruieste din comorile Lui.
Daca aici pe pamant avem nevoie de binecuvantarea materiala, atunci sa fim siguri ca si in viata spirituala avem nevoie de binecuvantarea spirituala.
Dumnezeu ne poate binecuvanta cu darurile Lui spirituale care le folosim practic in lumea spirituala, nu aici in lumea aceasta. Scriptura spune ca nu avem de luptat impotriva omului:"Caci noi nu avem de luptat impotriva carnii si sangelui,ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac,impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti." (EFESENI 6:12)
Omul pamantesc nu crede in aceste daruri, dar cel duhovnicesc crede, deoarece stie ca in lumea spirituala au un efect foarte puternic.
Ce interesant: Noi traim in lumea aceasta, prin care trecem atat de greu,si noi practic, NU luptam aici, ci pe taram spiritual.
Un ostas aici pe pamant se antreneaza zilnic, se bazeaza pe forta lui care a acumulat-o pe parcursul atator antrenamente si pe aceasta baza el intra in lupta, dar noi, intram in lupta SPIRITUALA bazandu-ne pe fortele lui Dumnezeu si mai ales ca noi, cu ochii acestia de carne, NU vedem cu cine ne luptam, dar cu ochii spirituali, vedem.

mai 10, 2010

Dumnezeu este întotdeauna gata să-ți vină în ajutor!

''Nimeni nu este ca Dumnezeul lui Israel, El trece pe ceruri ca sa-ti vina in ajutor, Trece cu maretie pe nori" (Deuteronom 33:26)
Cand Dumnezeu are un plan cu tine, atunci El va trece pe cerurile Sale, numai ca sa iti vina in ajutor si "cu maretie pe nori" ca sa te scape! Asta a experimentat Moise toata viata lui, si este printre ultimele lucruri pe care le spune despre Domnul, inainte de a muri. El a trecut pe ceruri salvandu-l pe Moise in primele luni ale vietii, ajutandu-l mai apoi sa devina cel mai bland om de pe pamant, sa faca minuni inaintea lui Faraon, mai tarziu sa carmuiasca un popor intreg. Moise stia bine cum vine Dumnezeu in ajutor, atunci cand vrea sa-Si ocroteasca copiii!
Si noi stim, si personal astazi am fost ajutata de Dumnezeu, care m-a izbavit din mana celui rau! Si am vazut si eu, ca si Moise, cum totul piere inaintea Celui ce inca trece pe ceruri ca sa ne vina in ajutor.
Luati versetul ca pe un motiv de meditatie asupra vietii si amintiti-va de cate ori ati fost ajutati de Cel ce e mereu viu, si ca o provocare, multumiti-I in post pentru mila si indurarea pe care le are vesnic fata de noi!
Anonim