mai 11, 2010

DESPRE BINECUVÂNTARE (1)

"Iubiti pe vrajmasii vostri, BINECUVANTATI pe cei ce va blastama, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc."(Matei 5:44)
Ce inseamna binecuvantarea? Ce rol are ea? La ce ne ajuta si de ce avem nevoie de ea? Aceasta l-am intrebam pe Dumnezeu acum 2 ani si El mi-a vorbit astfel:
Binecuvantarea este de doua feluri: spirituala si materiala (financiara). Care va place cel mai mult? Sigur amandoua, dar in primul rand ar trebui sa ne placa cea spirituala. Ea ne-ar satisface duhovniceste, pe cand cealalta... sufleteste.
Ce-a avut Domnul Isus pe Pamant? Din punct de vedere material... prea putin, dar din punct de vedere spiritual a avut foarte mult.
Daca ati observat, El NU cerea Tatalui Ceresc lucruri materiale, deoarece stia ca daca se ingrijeste de partea spirituala, atunci partea materiala va veni oricum; este o promisiune a lui Dumnezeu:"Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra." (Matei 6:33)
Atunci cand suntem binecuvantati spiritual, practic Dumnezeu ne daruieste din comorile Lui.
Daca aici pe pamant avem nevoie de binecuvantarea materiala, atunci sa fim siguri ca si in viata spirituala avem nevoie de binecuvantarea spirituala.
Dumnezeu ne poate binecuvanta cu darurile Lui spirituale care le folosim practic in lumea spirituala, nu aici in lumea aceasta. Scriptura spune ca nu avem de luptat impotriva omului:"Caci noi nu avem de luptat impotriva carnii si sangelui,ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac,impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti." (EFESENI 6:12)
Omul pamantesc nu crede in aceste daruri, dar cel duhovnicesc crede, deoarece stie ca in lumea spirituala au un efect foarte puternic.
Ce interesant: Noi traim in lumea aceasta, prin care trecem atat de greu,si noi practic, NU luptam aici, ci pe taram spiritual.
Un ostas aici pe pamant se antreneaza zilnic, se bazeaza pe forta lui care a acumulat-o pe parcursul atator antrenamente si pe aceasta baza el intra in lupta, dar noi, intram in lupta SPIRITUALA bazandu-ne pe fortele lui Dumnezeu si mai ales ca noi, cu ochii acestia de carne, NU vedem cu cine ne luptam, dar cu ochii spirituali, vedem.