octombrie 09, 2010

FOCUL DUHULUI SFANT(1)

“După ce am scăpat de primejdie, am aflat că ostrovul se chema Malta. Barbarii ne-au arătat o bunăvoinţă puţin obişnuită; ne-au primit pe toţi la un foc mare, pe care-l aprinseseră din pricină că ploua, şi se lăsase un frig mare.
Pavel strânsese o grămadă de mărăcini, şi-i pusese pe foc; o năpârcă a ieşit afară din pricina căldurii, şi s-a lipit de mâna lui.
Barbarii, când au văzut năpârca spânzurată de mâna lui, au zis unii către alţii: "Cu adevărat omul acesta este un ucigaş, căci ,Dreptatea' nu vrea să-l lase să trăiască, măcar că a fost scăpat din mare."
Oamenii aceia se aşteptau să-l vadă umflându-se sau căzând deodată mort; dar, după ce au aşteptat mult, şi au văzut că nu i se întâmplă nici un rău, şi-au schimbat părerea, şi ziceau că este un zeu.”
Pavel a scuturat năpârca în foc, şi n-a simţit nici un rău”. [Faptele Apostolilor 28:1-6]

In mod normal, dupa ce am trecut de o primejdie, incercam sa ne calmam, sa ne linistim si sa ne restauram, nu?
Daca oamenii stiu sa aprinda un foc care sa-i incalzeasca si stiu sa si-l mentina, atunci ce-ar fi ca si noi sa aprindem focul Duhului Sfant si sa invatam sa-L mentinem. Il putem mentine prin a avea o relatie zilnica cu Dumnezeu si punandu-L pe Duhul Sfant la lucru, prin cererile noastre inaintea lui Dumnezeu. Acest foc nu-l poate stinge nicio ploaie de incercari si niciun “frig”, nici un disconfort care se straduie diavolul sa ni-l aduca.
Atunci cand mentinem acest foc prin citirea Cuvantului Lui Dumnezeu, prin rugaciune si post, prin aplicarea puterii si autoritatii lui Dumnezeu, atunci naparcile ies la suprafata, pentru ca ele nu rezista la un astfel de foc. Ele intr-adevar locuiesc in locuri racoroase, umede, locuri reci, locuri intunecoase, unde nu este caldura si afectiunea lui Dumnezeu, unde nu este LUMINA.
De curiozitate am cautat ce-nseamna exact cuvantul “ naparca”.
NĂPÂR//CĂ ~f. 1) Şarpe veninos, cu capul triunghiular, pe care are un semn negru în formă de V; viperă. 2) Şopârlă fără membre, cu corp cilindric, solzos, răspândită prin poieni şi locuri umede. 3) fig. Persoană foarte rea, perfidă şi extrem de periculoasă. ♢ Pui de ~ om răutăcios.
Ce a mai facut Pavel? Biblia spune ca:“strânsese o grămadă de mărăcini, şi-i pusese pe foc”.
Dumnezeu doreste sa punem si noi pe focul Duhului Sfant, “maracinile” din viata noastra, ele reprezentand pacatele noastre, neputintele noastre, ca sa putem fi liberi cu adevarat. Cand facem lucrul acesta, intr-adevar diavolul nu sta pasiv, isi trimite “frumoasele naparcute” pentru a intra din nou in viata noastra ca sa le poata folosi prin noi.



Felicia P.-Timisoara

octombrie 08, 2010

FERESTE-TE DE MANDRIE MAI TARE CA DE FOC

„Pazeste de asemenea pe robul tau de mandrie, ca sa nu stapaneasca ea peste mine! Atunci voi fi fara prihana, nevinovat de pacate mari.“ [Psalm 19:13]

Dupa un an si ceva in care am coborat tot mai adanc in “valea mea”, in “iadul meu”, observ ca Dumnezeu incepe sa ma binecuvanteze in fel si chip, in modul cel mai vizibil. Poate treci si tu prin asa ceva si stii despre ce vorbesc. Dupa ce vreme indelungata ti se spune ca nu esti bun de nimic si esti respins pe toate planurile, dintr-odata esti apreciat, laudat, scos in evidenta de sefi, de oameni pe care nu-i cunosti, prietenii si partenerul de viata se poarta extraordinar cu tine. Esti naucit... Nu stii ce s-a intamplat. Eu cel putin, habar n-am ce i-a apucat pe toti. E drept, spun “Multumesc, Doamne!”.
Imi place sa fiu apreciata si mangaiata. Doar ca incep sa simt o veche prietena apropiindu-se zambitoare: Mandria. Acum sunt coplesita de laude si aprecieri, dar sunt un ghem de crispare. Stiu ca nu sunt meritele mele. Am inceput sa ma rog impreuna cu David: “Pazeste-ma de mandrie, Doamne!”. E atat de usor sa-i cazi in plasa. Si e „pacatul favorit al diavolului“ ca sa citez o replica a lui Al Pacino, dintr-un film mai vechi.
Pazeste-te de mandrie, pentru a nu murdari tot ce faci pentru el cu petele ei, pentru a nu-L inlocui pe Dumnezeu cu ego-ul tau, pentru a nu starni pana la urma mania Lui. Sa ne pazim de mandrie si sa-L laudam pe Dumnezeu!

Daniela

octombrie 07, 2010

MERGI MAI DEPARTE CU EL

„Caci Tu esti nadejdea mea, Doamne, Dumnezeule! In tine ma incred din tineretea mea. Pe Tine ma spijinesc din pantecele mamei mele. Tu esti binefacatorul meu inca din pantecele mamei. Pe Tine Te laud fara-ncetare.” [Psalm 71:5-6]
 
Cand Il cunosti pe Dumnezeu din tinerete, esti scutit de multe necazuri, de multe dureri. Le ai pe ale tale, ca toti oamenii, dar nu de dramatismul celor care nu Il cunosc pe Dumnezeu. La un moment dat m-am gandit ca daca m-as fi intors la Dumnezeu mai tarziu, nu in adolescenta, as fi facut mai multe pacate si L-as iubi altfel pe Dumnezeu. Imi aminteam mereu acel: “Cui i se iarta mult, iubeste mult.”
Dar apoi mi-am amintit cat de bine a fost in toti anii de liceu, de facultate, de serviciu, in toate problemele si necazurile, ca ma incred in El din adolescenta, ca e Binefacatorul meu inca de cand eram un fat ascuns in pantecul mamei. Increderea in El mi-a fost sprijin si scut, m-a ferit de pacate mari, mi-a pastrat mintea intreaga, mi-a pastrat credinta, m-a pastrat pe calea Lui. Si sunt recunoscatoare si merg mai departe cu El, langa El.
Sa nu-ti para rau ca Il urmezi din tinerete pe Dumnezeu! Nu Il iubesti la fel ca cei intorsi la Dumnezeu la maturitate dupa o viata dezastruoasa. Tu Il iubesti altfel pentru ca Il cunosti altfel. Increde-te in continuare in Dumnezeu, pana cand vei ajunge Acasa. Lauda-L in continuare pentru ca merita.

Daniela

octombrie 06, 2010

DUMNEZEU TE FOLOSESTE LA ORICE VARSTA

„Invata-ne sa ne numaram bine zilele ca sa capatam o inima inteleapta.“ [Psalm 90:12]

Constat cu amaraciune cum ne-am schimbat imaginea despre varsta. Cei trecuti de 50 de ani primesc eticheta batrani. (Pentru cei de 10 ani eticheta asta se pune parintilor de la 30 de ani in sus.:)) La 60-65 de ani, cand te pensionezi, nu mai auzi decat ca esti o povara pentru bugetul de stat (la care ai contribuit toata viata), pentru asigurarile de sanatate, pentru toata lumea. Aproape ti se reproseaza ca iti permiti sa traiesti atat de mult. Nici poveste de “cinste pentru perii albi”, nici poveste despre “pretuirea intelepciunii batranilor” sau “cine n-are batrani sa-si cumpere”.
Multi ani mi-a fost groaza de batranete din cauza asta si neputintelor care vin odata cu varsta. M-am rugat ca Dumnezeu sa ma cheme mai repede Acasa. Mai am inca pana sa intru in categoria “batranilor”, dar Il rog pe Dumnezeu sa-mi dea pana atunci o inima inteleapta, sa pretuiesc fiecare zi si fiecare an pe care mi-I da, iar daca voi imbatrani, sa o fac frumos alaturi de El.
Ma rog sa o pot pretui pe mama si pe batranii din biserica si din jurul meu, ma rog sa ne schimbam atitudinea fata de varsta.


Daniela

octombrie 05, 2010

O CINĂ SPECIALĂ

„Am dorit mult sa mananc pastile acestea cu voi inainte de patima Mea; caci va spun ca de acum incolo nu le voi mai manca, pana la implinirea lor in Imparatia lui Dumnezeu.” [Luca 22:15-16]

A trecut o luna, a trecut un an, apoi altul si ...altul. Si intalnirea de la Cina Domnului a devenit o obisnuinta...pana cand... a intervenit El, in bunatatea si indurarea Lui! Slavit sa fie Numele Domnului! Si atunci mi-am dat seama cat de delicata e atentia pe care o are fata de mine, un pumn de cenusa, rascumparata pentru vesnicie. De atatea ori am mers la cina la rude, la prieteni. De atatea ori am avut grija la vestimentatie, la vorbele pe care le -am spus la cina, la atitudini, din respect pentru gazda.
Domnul mi-a spus: TE INVIT LA CINA!
Domnul cerului si al pamantului ma astepta! Unul dintre cele mai intime momente intre mine si Domnul meu! O cină unica, si apoi alta unica, pentru ca Domnul este unic! Toate erau pregatite! De data aceasta am spus: DOMNUL MEU, IATA-MA, PRIMESTE-MA, CACI STIU CA MA IUBESTI! NIMIC MAI MULT SI NIMIC MAI PUTIN DECAT DOMNUL ISUS CRISTOS NU VREAU IN VIATA MEA!
Toate sunt pregatite si nu sunt doar simboluri! Domnul ne asteapta de fiecare data la intalniri pline de prospetime, la izvoare linistite si pasuni verzi! Aleg sa ma intalnesc cu Domnul meu in intimitate, de fiecare data altfel, cautand fata Lui si sa fiu de fata la Cina Lui, cautand prezenta Lui si promisiunile Sale!

LAUDAT SA FIE DOMNUL!





Anonim

octombrie 04, 2010

PSALMUL 23

„Domnul este Pastorul meu: nu voi duce lipsa de nimic. El ma paste in pasuni verzi, si ma duce la ape de odihna; imi invioreaza sufletul, si ma povatuieste pe carari drepte, din pricina Numelui Sau. Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de nici un rau, caci Tu esti cu mine. Toiagul si nuiaua Ta ma mangaie. Tu imi intinzi masa in fata potrivnicilor mei; imi ungi capul cu untdelemn, si paharul meu este plin de da peste el. Da, fericirea si indurarea ma vor insoti in toate zilele vietii mele, si voi locui in Casa Domnului pana la sfarsitul zilelor mele.”

Un psalm care mie imi place tare mult, un psalm care imi reda increderea in Dumnezeu cand incercariile vietii dau peste mine!!! Vreau sa impartasesc acest psalm si cu tine!!! Dumnezeu te iubeste si te cunoaste ca nimeni altcineva, cauta-L si tu pe EL, zi de zi si vei vedea lucruri mari intamplandu-se in viata ta si a familiei tale, cauta-L si cunoaste-L prin Cuvantul Sau, Biblia.
Pentru a avea viata spirituala, trebuie sa-L intalnesti pe Dumnezeu!!!
Pentru a avea o viata din belsug, trebuie sa-L cunosti pe Dumnezeu!!! Poate te intrebi cum e Dumnezeu, poate ca L-ai intalnit deja, poate ca-L cunosti deja, eu nu vreau altceva decat sa-ti reamintesc cum e EL:
DUMNEZEU E DRAGOSTE!!!
DUMNEZEU E SUPREM SI SUVERAN!!!
DUMNEZEU E ATOTPUTERNIC!!!
DUMNEZEU E BUN!!!
DUMNEZEU E OMNISCIENT!!!
DUMNEZEU E ATOTINTELEPT!!!
DUMNEZEU E OMNIPREZENT!!!
DUMNEZEU E IMUABIL!!!
DUMNEZEU E CREDINCIOS!!!
DUMNEZEU E SFANT!!!
DUMNEZEU E DREPT!!!
Fie ca Dragostea si Bunatatea lui Dumnezeu, sa te calauzeasca zilnic!!!



Florina J.



octombrie 03, 2010

POTOLIREA FURTUNII (2)

“In aceeasi zi, seara, Isus le-a zis: "Sa trecem in partea cealalta.
Dupa ce au dat drumul norodului, ucenicii L-au luat in corabia in care se afla, si asa cum era. Impreuna cu El mai erau si alte corabii.
S-a starnit o mare furtuna de vant, care arunca valurile in corabie, asa ca mai ca se umplea corabia.
Si El dormea la carma pe capatai. Ucenicii L-au desteptat, si I-au zis: "Invatatorule, nu-Ti pasa ca pierim?" [Marcu 4:35]

O data ce ai trecut de partea cealalta cu Hristos, urmeaza sa-L iei cu tine in barca vietii tale. Invita-L pe Isus in barca ta, fa o plimbare cu El, vezi cum te simti? Ai siguranta sau totusi te temi?
Si chiar daca vin valuri, fie mari, fie mici, si chiar daca ele dau sa umple barca ta, nu te speria, ramai linistit, asa cum era Domnul Isus cu ucenicii. Ai impresia ca Hristos nu stie de aceste valuri suparatoare, de furtuna care misca barca? Nu stie prin ce treci? Si ucenicii s-au temut zicand: “Invatatorule, nu-Ti pasa ca pierim?" Oare, chiar asa a fost? nu-I pasa Domnului de ei, de durerea lor, de nereusita lor, de teama si truda lor zilnica?
Drept dovada ca Ii pasa, a poruncit vantului si marii sa taca. Si noi putem porunci problemelor noastre sa se opreasca, putem porunci ingrijorarii sa plece din inima si mintea noastra, putem poruncii multe. Avem aceasta autoritate in Numele lui Isus, deoarece noi am mostenit-o odata cu legamantul facut cu El.
Probabil veti spune ca problemele se tot repeta, ca le intampinam tot timpul, nu scapam de ele, dar nici nu a spus Isus ca vom fi scutiti de incercari pe acest pamant, din contra, ar trebui sa multumim Domnului pentru ca El doreste sa practicam biruinta Lui care noi am obtinut-o la Golgota, luptand mereu si mereu…doar asa vom stii ce inseamna lupta si cat de eficienti suntem. Niciun om de-a lui Dumnezeu din vechiul testament, nu a fost scutit de razboi spiritual.
De multe ori, ni se pare ca Dumnezeu “doarme’’, ca nu da niciun raspuns rugaciunilor noastre, ca nu intervine, dar Domnul spune: “Putin credinciosilor, de ce va este teama?” Prin faptul ca nu avem credinta, noi Il detronam pe Dumnezeu, il coboram cu un nivel, in loc sa-L Inaltam, sa-L laudam pentru ceea ce este si ce face, noi Ii anihilam puterea.
Ce a facut Domnul Isus in barca ucenicilor? “S-a sculat si a certat.” Aceasta trebuie sa facem si noi, sa ne ridicam cu credinta in Dumnezeu, indiferent de starea jalnica pe care o avem, indiferent ca diavolul doreste sa ramanem in postura aceea de “handicapati spirituali”, noi trebuie sa ne ridicam si sa poruncim, fara frica, ci cu indrazneala in Numele lui Isus Hristos, care l-a invins pe satan o data pentru totdeauna, ci din contra, diavolul sa aiba teama si sa spuna: “Cine este acesta sau aceasta de il asculta chiar si problema cutare, ingrijorarea, durerea, intristarea, depresia. Cine este acesta care declara cale libera spre cutare sau cutare lucru???”
Asa trebuie sa ne vada satan, niste invingatori si netematori. Porunciti ca acest drum al vietii voastre sa fie mereu si mereu liber ca sa puteti inainta!
Dumnezeu sa ne ajute. Amin.





Felicia P.-Timisoara