februarie 14, 2014

UN SINGUR OM IN BISERICA

“Arunca-ti painea pe ape, si dupa multa vreme o vei gasi iarasi!” [Eclesiastul 11:1]

Predicatorul Dr. Lyman Beecher trebuia sa tina locul unui preot de la tara intr-o zi friguroasa de iarna. Era multa zapada si reusi cu greu sa ajunga in acel sat. datorita vremii nefavorabile, biserica era goala; un singur om tanar sedea pe o banca. Dr. Beecher s-a gandit ca ar putea renunta la tinerea predicii datorita numarului atat de mic de vizitatori, dar apoi isi dadu seama ca nu are voie sa faca asa ceva. Astfel incepu cu inima deznadajduita si nu lasa nimic din slujba: nu scurta nici cantarea, nici predica. Dupa ce incheie totul, cobori in graba scarile amvonului pentru a schimba cateva cuvinte cu singurul ascultator, dar acesta disparuse.
Dupa aproximativ 20 de ani, Beecher sosi cu trenul intr-un sat unde un domn i se adresa si il saluta chiar cu numele. “Dar nu va cunosc”, spuse Beecher strainului. “Probabil”, replica acesta, dar odata am fost impreuna intr-o casa in timpul unei zile friguroase de iarna.” – “Cand a fost aceasta?” intreaba Beecher. “Nu va aduceti aminte ca in urma cu 20 de ani ati predicat unui singur om?” – “Ba da”, exclama Beecher surprins, “iar daca dumneavoastra suntei acel om, sa stiti ca atunci am dorit mult sa va salut.” – “Da, eu sunt acel om, iar acea predica m-a condus la Mantuitorul si intre timp, prin harul lui Dumnezeu, am putut conduce si eu pe altii la Domnul Isus.”

februarie 13, 2014

CINE ZIC OAMENII CA ESTE ISUS?

“Cine zic oamenii ca sunt Eu, Fiul Omului?” [Matei 16:13]

Cand a trait pe pamant Domnul Isus, oamenii aveau pareri diferite despre El.

Glasuri din popor: “Este un om bun; Nu, ci duce poporul in ratacire.” (Ioan 7:12)

Martorii oculari ai unei vindecari: “Toate le face de minune” (Marcu 7:37).

Strigatul masei agitate: “Sa fie rastignit” (Matei 27:22).

Teologii din Ierusalim: “Este stapanit de Beelzebul; scoate dracii cu ajutorul domnului dracilor” (Marcu 3:22).

Impotrivitori: “Iata un om mancacios si bautor de vin, un prieten al vamesilor si al pacatosilor” (Luca 7:34).

Observatori critici: “De ce mananca El si bea cu vamesii si cu pacatosii?” (Marcu 2:16).

Conducatorii dispretuitori ai iudeilor: “Christosul, Imparatul lui Israel, sa se coboare acum de pe cruce, ca sa vedem si sa credem” (Marcu 15:32).

Ucenicul Petru: “Tu esti Christosul, Fiul Dumnezeului celui viu! – “Doamne, la cine sa ne ducem? Tu ai cuvintele vietii vesnice” (Matei 16:16, Ioan 6:68).

Capitanul roman dupa moartea de cruce a lui Christos: “Cu adevarat, Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu!” (Matei 27:54).

Dumnezeu Insusi a marturisit din cer: “Acesta este Fiul Meu Preaiubit, de El sa ascultati!” (Matei 17:5).

Si astazi, oamenii au pareri diferite despre El. Ce inseamna Domnul Isus pentru tine? Il cunosti ca Salvatorul tau personal?

februarie 12, 2014

OCHII CARE TE PRIVESC CONTINUU

“Stii cand stau jos si cand ma scol, si de departe imi patrunzi gandul.” [Psalmul 139:2]

Multi oameni, daca privesc fotografia unor ochi, se simt observati – si reactioneaza corespunzator. La un studiu s-a constatat ca cele mai multe persoane care se serveau de la un automat de cafea, nu puneau banii in casa. Dupa ce a fost aplicata deasupra casei o fotografie cu un ochi, aproape  de trei ori mai multi oameni puneau banii in casa.

Si mai evident este rezultatul cand se instaleaza o camera video. Cu toate ca oricine stie ca nu toate fotografierile sunt evaluate, camera provoaca un comportament plin de grija. Dar trebuie sa fii constient ca ochii lui Dumnezeu vad totul. Tu nu vezi nici ochii Sai, nici o camera de luat vederi, dar nimic nu poate sa treaca de ochii Sai. Nici o ascunzatoare intr-un colt, nici macar intunericul total nu te ajuta ca sa ascunzi ceva de El.

Cand pacatuiesti, faci aceasta direct inaintea ochilor deschisi a lui Dumnezeu. Aceasta Il supara. Dar de cele mai multe ori El nu actioneaza imediat. Dar viata ta va fi evaluata la judecata – daca nu-ti vei recunoaste vina si nu vei cere inainte de aceasta iertare de la Dumnezeu!!  

februarie 11, 2014

EL SE GANDESTE LA MINE

“Eu sunt sarac si lipsit, dar Domnul se gandeste la mine. Tu esti ajutorul si izbavitorul meu.” [Psalmul 40:17]

Ce frumos este sa stii ca alti oameni se gandesc cu drag la tine. Copiii simt in mod deosebit cat de mult se gandesc parintii lor la ei, cand sunt bolnavi sau cand au de dat examene. Atunci parintii le spun: “Ne gandim la tine. Suntem alaturi de tine.” Cat de placut suna aceste cuvinte si din gura partenerului nostru de viata: “Ma gandesc la tine!”

Dar multi au experimentat deja cat de trecatoare sunt toate in viata noastra. Cei pe care i-au iubit, au murit sau au plecat departe, iar in urma a ramas un gol. Au ramas singuri.

Dar exista Cineva care se gandeste tot timpul la noi. Este Dumnezeu, care S-a descoperit in Fiul Sau, Isus Christos. Dumnezeu Fiul a venit pe pamant pentru a salva oamenii pierduti si pentru a da viata tuturor celor ce cred in El. Dar nu numai atat. In dragostea Sa si in puterea Sa divina, El poate sa se gandeasca la fiecare dintre ai Sai. El ii cunoaste pe toti pe nume si le poarta de grija.

Adevarata fericire este de a avea pace cu Dumnezeu, Creatorul nostru, care L-a dat pe singurul Sau Fiu pentru salvarrea noastra. Alege astazi pacea cu Dumnezeu. El va asteapta!!!