februarie 07, 2014

CEL MAI RENUMIT POD DIN LUME

“Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.”

Podul suspendat cu o lungime de aproape 3 km, Golden Gate, este considerat cel mai renumit pod din lume. El a fost construit timp de patru ani sub conducerea lui Joseph B. Strauss. Lucrarile de constructie au fost dificile si au costat multe vieti omenesti. Dar acum, mai mult de 100.000 autoturisme traverseaza zilnic podul care face legatura dintre San Francisco si zonele nordice ale golfului.

Podul Golden Gate este pentru mine imaginea unui alt pod: podul dintre Dumnezeu si oameni. Intre Dumnezeu si oameni nu exista nicio legatura. Dumnezeu Insusi ne spune in Cuvantul Sau ca greselile noastre au facut un zid de despartire intre noi si Dumnezeu (Isaia 59:2). Toate incercarile din partea noastra de a trece peste aceasta prapastie au dat gres. De aceea, Dumnezeu a gasit o cale dinspre El spre oameni si a zidit un pod. La fel ca podul Golden Gate, si acest pod a costat jertfa cuiva, si anume moartea Domnului Isus, care a purtat la cruce pedeapsa pentru pacatele noastre. El este Calea spre Dumnezeu – El este podul peste marea pacatelor noastre.   

februarie 06, 2014

TAMPLARUL

“Multe sunt minunile si planurile Tale pentru mine.”

Cu multi ani in urma, un vapor care se indreapta spre Londra a fost surprins de o furtuna puternica. Tamplarul vaporului era un om credincios, care se restrangea deseori pentru a se ruga. Din aceasta cauza era batjocorit, dar el a ramas fidel si i-a slujit Domnului. Cand s-a starnit furtuna, tamplarul era tocmai pe punte si se ruga acolo Dumnezeului sau pentru ocrotire. In timp ca se ruga, un val urias s-a napustit dintr-o data spre vapor si l-a smuls pe tamplar de pe punte. Un marinar care observase totul striga celor de la paza: “Tamplarul a fost aruncat in mare!” Era imposibil sa I se acorde ajutor. Neajutorat si plin de teama, echipajul privea la valurile spumegande. Furtuna devenea tot mai puternica. Atunci, un nou val urias se rostogoli peste vapor cauzand pagube mari. Dar valul lasa pe punte pe tamplarul aproape inconstient. Ce minune! Cand acesta si-a revenit putin, a putut constata cu uimire ca se gasea pe vaporul sau. Echipajul, care a trait aceasta salvare minunata, a trebuit sa recunoasca rusinat: “Dumnezeu l-a salvat!”

Da, Dumnezeu face si astazi minuni. Doresti sa-L cunosti ca Dumnezeul tau? Indreapta-te spre Fiul Sau, Isus Christos, si Dumnezeu va deveni chiar Tatal tau. Cine Il accepta pe Domnul Isus in credinta, devine un copil al acestui Dumnezeu mare.

februarie 05, 2014

SFATURI


“Un cuvant spus la vremea potrivita este ca niste mere de aur intr-un cosulet de argint.”

Nu cauta sa te inalti defaimand pe altii. Cauta prin propriile tale calitati sa te deosebesti de oamenii de rand.

Nu arata simpatie sau antipatie fata de cineva inainte de a-I cunoaste calitatile si defectele.

Cine vrea sa pricinuiasca supararea dusmanilor sa se inarmeze cu calitati; aceasta este pentru ei o mare neplacere.

Fereste-te sa cauti ceea ce ti-ar parea rau sa gasesti.

Gandeste-te mult inainte de a spune sau de a face ceva; caci nu vei mai avea posibilitatea de a revoca spusele sau faptele tale.

Nu lasa ca linistea ta sa fie tulburata necontenit de persoane care sa te viziteze ca prieteni care doresc sa povesteasca ce spun despre tine dusmanii tai.

Sa ne multumim cu ce avem, fara a face comparatii; niciodata nu va fi fericit acela pe care il va chinui fericirea mai mare a altuia.

februarie 04, 2014

CINE ESTE ISUS CHRISTOS?

“Si iata ca vei ramane insarcinata, si vei naste un fiu, caruia ii vei pune numele Isus. El va fi mare, si va fi chemat Fiul Celui Prea Inalt..”

Despre Isus Christos putem citi in cea mai importanta carte a literaturii lumii – in Biblie. In special Evangheliile din Noul Testament ne arata cine a fost El, ce a spus si ce a facut El.

Isus Christos este Dumnezeu din vesnicie. El a devenit si Om, pentru a-L descoperi pe Dumnezeu. El a aratat in viata Sa ca Dumnezeu este Dragoste, ca El este Sfant, dar si bun si plin de indurare. El a devenit prin nastere Om adevarat, totusi fara pacat. Viata Sa desavarsita, a aratat ce asteapta Dumnezeu de la noi, creatiile Sale. Dar noi toti am gresit. Viata Sa sfanta nu a putut schimba nimic la starea noastra, nu a putut elibera pe nici un om de pacatele sale.

El a fost rastignit de compatriotii Sai care L-au urat. Dar moartea Sa a fost o moarte de ispasire pentru oameni pierduti. El, initiatorul vietii, a trebuit sa moara, ca sa poata darui viata vesnica celor ce sunt morti in pacate. Din partea noastra se cere doar cainta adevarata cu privire la pacatele faptuite si credinta in Isus Christos ca Mantuitor personal. Atunci vom avea viata vesnica.

El nu a ramas in moarte. Dumnezeu L-a inviat pe Fiul Sau si astfel a demonstrat ca Domnul Isus nu doar a fost condamnat nevinovat la moarte, ci si a facut o lucrare de rascumparare desavarsita.

februarie 03, 2014

TOTUL E IN MANA DOMNULUI

“Zilele mele sunt in mana Ta.” [Psalmi 31:15]

Contul nostru de timp pentru acest an.. ce facem noi cu acest timp? Este bine sa ne aducem aminte de propriul nostru capital de timp. Cei mai multi oameni ai zilelor noastre traiesc conform deviziei: ”Zilele sunt in mana mea.” Intr-adevar, omul se invarte in jurul sau majoritatea timpului vietii sale. Aceste cuvinte au valabilitate si astazi: “Oamenii sunt rai, se gandesc la sine, numai eu ma gandesc la mine.” Suntem chemati sa ne schimbam modul de gandire. David, marele imparat al lui Israel, se ruga: “Zilele mele sunt in mana Ta.”

        Oare indraznim sa punem la dispozitia lui Dumnezeu timpul nostru? Dumnezeu ne invita astazi sa facem acest lucru. Cat timp dorim sa investim zilnic pentru Dumnezeu?