februarie 04, 2014

CINE ESTE ISUS CHRISTOS?

“Si iata ca vei ramane insarcinata, si vei naste un fiu, caruia ii vei pune numele Isus. El va fi mare, si va fi chemat Fiul Celui Prea Inalt..”

Despre Isus Christos putem citi in cea mai importanta carte a literaturii lumii – in Biblie. In special Evangheliile din Noul Testament ne arata cine a fost El, ce a spus si ce a facut El.

Isus Christos este Dumnezeu din vesnicie. El a devenit si Om, pentru a-L descoperi pe Dumnezeu. El a aratat in viata Sa ca Dumnezeu este Dragoste, ca El este Sfant, dar si bun si plin de indurare. El a devenit prin nastere Om adevarat, totusi fara pacat. Viata Sa desavarsita, a aratat ce asteapta Dumnezeu de la noi, creatiile Sale. Dar noi toti am gresit. Viata Sa sfanta nu a putut schimba nimic la starea noastra, nu a putut elibera pe nici un om de pacatele sale.

El a fost rastignit de compatriotii Sai care L-au urat. Dar moartea Sa a fost o moarte de ispasire pentru oameni pierduti. El, initiatorul vietii, a trebuit sa moara, ca sa poata darui viata vesnica celor ce sunt morti in pacate. Din partea noastra se cere doar cainta adevarata cu privire la pacatele faptuite si credinta in Isus Christos ca Mantuitor personal. Atunci vom avea viata vesnica.

El nu a ramas in moarte. Dumnezeu L-a inviat pe Fiul Sau si astfel a demonstrat ca Domnul Isus nu doar a fost condamnat nevinovat la moarte, ci si a facut o lucrare de rascumparare desavarsita.