februarie 12, 2015

EVADATUL

“Asa vorbeste acum Domnul ostirilor: <> ” [Hagai 1:5]

 

Jim era un infractor care a evadat dintr-o inchisoare australiana. In orice clipa, politia putea fi pe urmele lui. Se grabea sa gaseasca o masina si sa fuga departe de locul inchisorii. Deodata opri in dreptul sau o masina. Un barbat i-a deschis cu amabilitate usa. Jim isi pipai pistolul; era la locul lui. Soferul lua Biblia ce se afla pe scaunul din fata si o puse cu grija pe bancheta din spate. Aceasta carte ii rascoli amintiri lui Jim. Isi adusese aminte de mama sa care se rugase asa de mult pentru el. Jim isi pipai din nou pistolul si isi zise in inima sa: “Sa omor oare pe acest barbat sincer si amabil?”

Gandul la mama lui nu l-a lasat sa-si puna in aplicare planul sau odios. L-a rugat pe sofer sa opreasca. Fata acestuia era tot asa de senina ca a mamei sale. “Toti acesti credinciosi care citesc Biblia au ceva senin pe fata lor ca si mama mea”, gandi tanarul. Jim se hotari sa se intoarca la inchisoare. isi merita pedeapsa.

Dupa cativa ani, cei doi barbati se intalnira din nou. Acum Jim putea sa-i vorbeasca binefacatorului sau despre pocainta sa. A multumit soferului pentru marturia sa de om credincios, de Biblia care i-a aratat calea vietii prin credinta in Mantuitorul.