iunie 25, 2015

ZGOMOTUL FATAL

„ ...stati linistiti" [Exod 14:14]

 

Un camion plin cu pietre iesi din cariera si coti in drumul national, care mergea abrupt in jos. Masina prinse viteza; cand soferul calca frana, observa cu groaza ca aceasta nu mai functiona. Trase repede frana de mana, dar nu folosi prea mult. Soferul incerca sa cupleze intr-o viteza mai mica, dar in zadar; viteza era prea mare! Dupa o usoara curba, aparu in fata lui o masina sport, care mergea incet. Distanta dintre ei se micsora tot mai mult. Pe banda opusa era circulatie intensa. Soferul incepu sa claxoneze pentru a avertiza masina sport din fata lui si pentru a o determina sa se dea la o parte. Doar cateva secunde! Trase de volan... Prea tarziu! Masinile se ciocnira si o masa mare de pietre se rostogoli ingropand sub ea doi oameni. Ambii au supravietuit, chiar daca cu multe rani ireparabile. La deliberarea in instanta, femeia a raspuns astfel la intrebarea de ce nu a reactionat la claxonul neintrerupt: „Tocmai ascultam o transmisie muzicala excelenta la radio atat de tare, incat n-am mai reactionat la nimic din jurul meu."

Omul modern trebuie sa aiba intotdeauna galagie in jurul sau. Prea putini mai pot sa suporte linistea. Atunci nu mai aud nici semnalele de avertizare ale lui Dumnezeu cu privire la judecata viitoare si la sfarsit. Urmarea va fi o prabusire in pierzarea vesnica! Cat de groaznic va fi acest lucru!

iunie 24, 2015

Meditatii

„Intelepciunea este mai de pret decat armele de razboi." [Eclesiastul 9:18]

Ori de cate ori un om isi ingaduie sa fie nelinistit, sa aiba temeri sau sa se planga de ceva, trebuie sa-si socoteasca atitudinea fie ca o negare a intelepciunii lui Dumnezeu, fie ca o marturisire a faptului ca el este necunoscator fata de voia lui Dumnezeu.

Nicio experienta de viata nu este lipsita de multe culori. Lacrimile pot prinde lumina soarelui chiar si atunci cand se combina cu diferitele culori cenusii ale unei zile ploioase.

Meditatia la Dumnezeu si cercetarea promisiunilor Sale reprezinta elemente cheie care te ajuta sa traiesti o viata de siguranta si sa fii atasat de adevar.

Tu poate nu intelegi pentru ce vrea Dumnezeu sa treci printr-o perioada dificila. Poate sa fie greu sa vezi biruinta in intuneric, dar Dumnezeu stie potentialul vietii tale, pe care il sustine, si El Se angajeaza sa duca la bun sfarsit ceea ce a inceput. Chiar daca te simti despartit de Dumnezeu printr-un zid, El vrea ca tu sa stii ca este preocupat de tine si nu te va lasa. Nu irosi durerile care vin pe calea ta!

iunie 23, 2015

UMILIREA

„Dupa ce L-au rastignit, i-au impartit hainele intre ei, tragand la sorti... Apoi au sezut jos si-L pazeau." [Matei 27:35-36]

 

Alaturi de durerile corporale legate de crucificare, caracteristica cea mai ciudata a acestui mod de executie consta in aceea ca cel crucificat purta semnul celui izgonit. Victimele erau batjocorite fara mila. De obicei atarnau dezbracate. Intentionat erau expuse batjocurii si rusinii. Citim in Evrei 12:2 ca Hristos „a suferit crucea, a dispretuit rusinea".

Scriptura ne arata ca lui Hristos i s-au luat intentionat toate hainele. Da, soldatii, care il pazeau, au tras la sorti pentru hainele care ii mai ramasesera Mantuitorului. Sa ne gandim cat de mare a fost ura, impotrivirea fata de Isus in acele momente! Profetia amintita aici se gaseste in Psalmul 22:18, unde citim: „isi impart hainele Mele intre ei si trag la sorti pentru camasa Mea." Si aceasta lucrare a apartinut de la inceput planului suveran al lui Dumnezeu. Si Mantuitorul a stiut ca se va intampla asa. Dar cu toate acestea a acceptat crucea, ca tu si cu mine sa fim salvati din pacat si moarte. Sa meditam la acest adevar si sa luam „aminte la Cel ce a suferit din partea pacatosilor o impotrivire asa de mare fata de Sine" (Evrei 12:3).