aprilie 04, 2014

“SIC TRANSIT GLORIA MUNDI!”

“…ce este viata voastra? Nu sunteti decat un abur, care se arata putintel si apoi piere.” [Iacov 4:14]

Dupa ce a atacat Germania cu armata sa si dupa ce a ajuns langa Berlin, in vestitul oras Postdam, Napoleon a intrat in cunoscuta biserica de acolo vizitand mormantul lui Friedrich Wilhelm si al fiului sau Friedrich cel Mare. In fata mormintelor celor doi mari barbati ai Prusiei, Napoleon a ramas cateva momente in deplina tacere, apoi a spus: ”Sic transit Gloria mundi!” (Asa trece Gloria lumii!)

Istoria ca si viata noastra arata ca nimic nu este stabil sub soare. Oamenii cu vaza, care au stralucit altadata, s-au dus cu totii. Colegi de-ai nostrii, vecini, rude nu mai sunt printre noi. Iata o implinire a cuvintelor Scripturii: “Omul! Zilele lui sunt ca iarba si infloreste ca floarea de pe camp. Cand trece un vant peste ea, nu mai este, si locul pe care-l cuprindea n-o mai cunoaste” (Psalm 103:15-16).

Suntem trecatori – iata marea concluzie pe care trebuie sa o acceptam! Si nu numai atat! Fiindca suntem asa de trecatori, sa nu uitam ca Dumnezeu a pus fiinta noastra si gandul vesniciei. Cine a gasit prin credinta in Mantuitorul iertarea pacatelor, linistea constiintei, speranta vietii vesnice, se bucura pentru clipa de fata si are siguranta ca nu se termina totul aici.

aprilie 03, 2014

NU UITA

“Uitati-va dar cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea pacatosilor o impotrivire asa de mare fata de Sine...” [Evrei 12:3]

        Batjocura, ura, impotrivirea oamenilor fata de Mantuitorul au fost o amara picatura in paharul suferintelor Sale. Isus era Om adevarat; si orice om simte nevoie de mila si de iubire. Aceasta face bine inimii cand omul este la stramtorare. In sufletul Mantuitorului insa nu era amaraciune; nicio clipa macar nu S-a lasat stapanit de vreun gand de razbunare.

        Oh, amaraciunea! Cum as dori sa-ti aduc aminte tie, care ai trecut prin atatea amaraciuni, ca Mantuitorul este aproape de tine! El intra in camaruta ta tacuta, are timp sa asculte toate suspinele si plangerile tale, te intampina cu intelegerea celei mai gingase iubiri, simte impreuna cu tine si-ti sterge lacrimile, iti intelege lupta cu ispita. Se apleaca spre tine sa-ti toarne balsam pe rani. Stai linistit in fata Mantuitorului si increde-te in El din toata inima. Numai asa nu-ti vei pierde curajul de a merge inainte prin viata. Nu uita ca Mantuitorul singur, parasit de toti, a suferit chinurile mortii pentru tine, ca tu sa nu fi parasit niciodata!

aprilie 02, 2014

PUTINA VREME

“Lumina mai este putina vreme in mijlocul vostru. Umblati ca unii care aveti lumina, ca sa nu va cuprinda intunericul.” [Ioan 12:35]

        Ce sunt aceste cuvinte, pentru tine, drag cititor? Ai recunoscut ca El iti vorbeste si tie, ca te cauta si te cheama? Te-ai preocupat serios cu chemarea Sa si te-ai simtit atras de El?

        De cate ori ti-a vorbit Mantuitotrul si in anul care a trecut si in acest an nou? Poate ti-a vorbit prin diferite imprejurari din viata ta! De ce n-ai ascultat de El si nu te-ai dus la El? Poate trebuie sa recunosti: “N-am vrut!”

        Crezi ca vei scapa de judecata lui Dumnezeu? Asculta ce iti spune astazi Domnul la anul care a trecut in goanna si la acest an care trece la fel de repede: “Lumina mai este putina vreme in mijlocul vostru. Umblati ca unii care aveti lumina, ca sa nu va cuprinda intunericul.” In curand va incepe noaptea fara dimineata, o noapte in care nu vei mai auzi Evanghelia harului.

        Te rog foloseste aceasta zi de har, nu stii daca vei mai avea o zi maine. Gandeste-te, Domnul vine in curand! “Inca putina, foarte putina vreme, si Cel ce vine va veni, si nu va zabovi” (Evrei 10:37).

 Atunci, pentru toti cei care nu au fost dispusi sa-L primeasca pe Domnul, va veni noaptea vesnica; vor fi cuprinsi de intuneric mare. Atunci timpul de har s-a sfarsit, usa mantuirii s-a inchis pentru totdeauna.

aprilie 01, 2014

BIBLIA

“Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri...” [Evrei 4:12]

        Biblia este o carte unica. Nicio carte scrisa de vreun om nu se poate compara cu Biblia. Desi au scris-o mai multi scriitori intr-o perioada de aproximativ 1500 de ani, Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu. Dumnezeul atotputernic S-a servit de instrumente omenesti pentru a ne comunica noua gandurile Sale.

        Aceasta carte unica, inspirata de Dumnezeu, este cheia pentru toate secretele omenesti. Cateva din intrebarile fundamentale, pe care si le poate pune omul, ar fi: Cine sunt? De unde vin? Incotro merg? Stiinta nu poate sa raspunda la aceste intrebari. Ea nu poate explica originea vietii omenesti. Biblia este singura carte care ofera un raspuns correct: “La inceput Dumnezeu a creat cerurile si pamantul.” Oricine poate intelege aceste cuvinte. Ce contrast fata de ipotezele complicate ale stiintei,  care trebuie mereu sa fie revizuite!

        Sa ascultam si sa dam urmare cuvintelor Bibliei. Rezultatul va fi: o viata ordonata inaintea lui Dumnezeu, adevarata fericire, pace interioara si o nadejde pentru viitor. Sa ne indreptam spre aceasta carte si sa ne plecam sub autoritatea ei!

martie 31, 2014

SUNTEM TRECATORI

“Zilele mele… trec ca si corabiile cele iuti, ca vulturul care se repede asupra prazii.” [Iov 9:25-26]

            In urletul sirenelor, vaporul grecesc de lux “Lakonia” porni in larg intr-o croaziera spre Medeira. Tarmul se pierdea in departare, toti pasagerii erau bine dispusi, deoarece isi programasera o calatorie deosebita. In prospectul biroului de voiaj englezesc era scris: “Aici aveti posibilitatea sa petreceti o vacanta, in care toate riscurile sunt excluse. Aici aveti un concediu de care va veti aminti mereu si despre care veti vorbi tot restul vietii.”

        Toate riscurile excluse? Desigur! “Lakonia” dispune de o instalatie automata de prevenire a incendiilor; oricum are mai multe locuri in barcile de salvare decat pasageri la bord, chiar si atunci cand cabinele sunt ocupate. Un concediu despre care se va vorbi tot restul vietii? Si acest lucru este adevarat, cel putin pentru supravietuitori, pentru ca circa 160 de pasageri de pe vasul “Lakonia” si-au gasit moartea in largul marii cu putin timp inainte de a ajunge la destinatie. Care a fost cauza? Un urias incendiu. Si aceasta in ciuda existentei unei instalatii automate de prevenire a incendiior.

        Iata o intamplare din multe altele care ne arata cat de trecatori suntem pe acest pamant. Dar sa nu ramanem numai la cele ce s-au intamplat, ci sa ne asiguram viata vesnica prin credinta in Mantuitorul!