martie 31, 2014

SUNTEM TRECATORI

“Zilele mele… trec ca si corabiile cele iuti, ca vulturul care se repede asupra prazii.” [Iov 9:25-26]

            In urletul sirenelor, vaporul grecesc de lux “Lakonia” porni in larg intr-o croaziera spre Medeira. Tarmul se pierdea in departare, toti pasagerii erau bine dispusi, deoarece isi programasera o calatorie deosebita. In prospectul biroului de voiaj englezesc era scris: “Aici aveti posibilitatea sa petreceti o vacanta, in care toate riscurile sunt excluse. Aici aveti un concediu de care va veti aminti mereu si despre care veti vorbi tot restul vietii.”

        Toate riscurile excluse? Desigur! “Lakonia” dispune de o instalatie automata de prevenire a incendiilor; oricum are mai multe locuri in barcile de salvare decat pasageri la bord, chiar si atunci cand cabinele sunt ocupate. Un concediu despre care se va vorbi tot restul vietii? Si acest lucru este adevarat, cel putin pentru supravietuitori, pentru ca circa 160 de pasageri de pe vasul “Lakonia” si-au gasit moartea in largul marii cu putin timp inainte de a ajunge la destinatie. Care a fost cauza? Un urias incendiu. Si aceasta in ciuda existentei unei instalatii automate de prevenire a incendiior.

        Iata o intamplare din multe altele care ne arata cat de trecatori suntem pe acest pamant. Dar sa nu ramanem numai la cele ce s-au intamplat, ci sa ne asiguram viata vesnica prin credinta in Mantuitorul!