aprilie 04, 2014

“SIC TRANSIT GLORIA MUNDI!”

“…ce este viata voastra? Nu sunteti decat un abur, care se arata putintel si apoi piere.” [Iacov 4:14]

Dupa ce a atacat Germania cu armata sa si dupa ce a ajuns langa Berlin, in vestitul oras Postdam, Napoleon a intrat in cunoscuta biserica de acolo vizitand mormantul lui Friedrich Wilhelm si al fiului sau Friedrich cel Mare. In fata mormintelor celor doi mari barbati ai Prusiei, Napoleon a ramas cateva momente in deplina tacere, apoi a spus: ”Sic transit Gloria mundi!” (Asa trece Gloria lumii!)

Istoria ca si viata noastra arata ca nimic nu este stabil sub soare. Oamenii cu vaza, care au stralucit altadata, s-au dus cu totii. Colegi de-ai nostrii, vecini, rude nu mai sunt printre noi. Iata o implinire a cuvintelor Scripturii: “Omul! Zilele lui sunt ca iarba si infloreste ca floarea de pe camp. Cand trece un vant peste ea, nu mai este, si locul pe care-l cuprindea n-o mai cunoaste” (Psalm 103:15-16).

Suntem trecatori – iata marea concluzie pe care trebuie sa o acceptam! Si nu numai atat! Fiindca suntem asa de trecatori, sa nu uitam ca Dumnezeu a pus fiinta noastra si gandul vesniciei. Cine a gasit prin credinta in Mantuitorul iertarea pacatelor, linistea constiintei, speranta vietii vesnice, se bucura pentru clipa de fata si are siguranta ca nu se termina totul aici.