aprilie 03, 2014

NU UITA

“Uitati-va dar cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea pacatosilor o impotrivire asa de mare fata de Sine...” [Evrei 12:3]

        Batjocura, ura, impotrivirea oamenilor fata de Mantuitorul au fost o amara picatura in paharul suferintelor Sale. Isus era Om adevarat; si orice om simte nevoie de mila si de iubire. Aceasta face bine inimii cand omul este la stramtorare. In sufletul Mantuitorului insa nu era amaraciune; nicio clipa macar nu S-a lasat stapanit de vreun gand de razbunare.

        Oh, amaraciunea! Cum as dori sa-ti aduc aminte tie, care ai trecut prin atatea amaraciuni, ca Mantuitorul este aproape de tine! El intra in camaruta ta tacuta, are timp sa asculte toate suspinele si plangerile tale, te intampina cu intelegerea celei mai gingase iubiri, simte impreuna cu tine si-ti sterge lacrimile, iti intelege lupta cu ispita. Se apleaca spre tine sa-ti toarne balsam pe rani. Stai linistit in fata Mantuitorului si increde-te in El din toata inima. Numai asa nu-ti vei pierde curajul de a merge inainte prin viata. Nu uita ca Mantuitorul singur, parasit de toti, a suferit chinurile mortii pentru tine, ca tu sa nu fi parasit niciodata!