ianuarie 13, 2012

13 IANUARIE ESTI NEVINOVAT? (1)


"Sau n-ati citit în Lege , în zilele de Sabat, preotii calcă Sabatul în Templu, si totusi sunt nevinovati?" [Matei 12:5]

De multe ori uităm semnificatia Sabatului, uităm el înseamnă pace, liniste, odihnă, armonie pe orizontală si pe verticală si ajungem respectăm doar forma, crezând dacă am mers la biserica, Domnul Isus este multumit de noi...

Dar ce înseamnă a călca Sabatul în Templu? Înseamnă a merge la biserică cu păcatele nemărturisite, cu pete pe cugetul nostru, cu o constiintă care ne judecă... altfel spus: fără a ne pune viata în ordine fată de cei cărora le-am gresit, sau fără a da iertarea noastră celor care ne-au rănit... Dar satan astăzi îi amăgeste pe multi crestini si ei cred dacă merg la biserică, Dumnezeu îi iartă si astfel se cred ei "nevinovati", însă nu se întorc să-si pună în ordine viata fată de aproapele lor...

De aceea spune Domnul Isus: "Dacă ati fi stiut ce înseamnă: "Milă voiesc, iar nu jertfe", n-ati fi osândit pe cei de lângă voi!"... adică n-am judeca cu usurintă pe nimeni... ci ne-am arăta credinta prin fapte, prin milă, prin slujire, ajutându-i pe cei pe care nimeni nu i-ar fi ajutat ...

Astfel dacă este zi de Duminica si cineva îmi cere ajutorul, eu ce fac? -i ofer ajutorul meu sau -i spun e zi de Sabat? De multe ori facem din Sabat un pretext, un motiv de viclenie, iar dacă cineva are in inima lui viclenie, acest duh este ca o usă deschisă în fiinta lui către satan si satan vine si-i faca viata un iad.

Viclenia este foarte subtilă, ea înseamnă: păcat ascuns, ochi invidios, te dai drept altcineva decât ceea ce esti în viata de zi cu zi, sa ai gânduri sirete, fii curios sa afli despre altii, folosindu-te de orice mijloc de a te interesa de ei... sa ai răutate în ciuda aparentelor binevoitoare, de fapt înseamnă si multă nesinceritate...

De aceea sa nu facem din Sabat un motiv de controversă, din pricina vicleniei ascunse în inimă, ci trăim cu o inimă curată înaintea lui Dumnezeu, ne cercetam bine inima, ca sa nu păstram nimic din ce i-ar da drept de stăpânire lui satan în viata noastră!

De aceea destelenim ogorul inimii, răsturnăm brazdă cu brazdă, dar nu lucrând în mod superficial, de suprafată, ci în detaliu, înlăturând orice obstacol, lucrând adânc, ca pământul inimii fie peste tot gata primească sământa, pentru a aduce rod bogat.

Niciodată Duhul lui Dumnezeu nu va locui în tine până ce nu vei da pe fată toate nelegiuirile, si până nu vei scoate toate păcatele din inima ta, ca ea nu rămână împietrită. Din cauza acestei împietriri sunt în biserici predici sterile, formalism si lipsă de viată adevărată.

Asadar, ne cercetăm păcatul unul către unul si nu ne credem nevinovati, fiindcă o mărturisire generală nu are efect, astfel e nevoie ne pocăim de fiecare păcat în parte, rând pe rând, ca păcatul nu ne mai fie acel zid de despărtire care ne despartă de Dumnezeu chiar si în zi de Sabat.


Carmen

_______________________________________________________________________

ianuarie 12, 2012

UN DRUM LUNG FARA DUMNEZEU

“Sa se lase cel rau de calea lui.. sa se intoarca la Domnul care va avea mila de el..” [Isaia 55:7]



Este posibil sa traiesti fara Dumnezeu si chiar sa duci o viata foarte cinstita. Dar orice ar afirma un astfel de om, el nu va fi niciodata intr-adevar fericit.

Este posibil sa mori fara Dumnezeu, poate chiar o moarte fara dureri. Asaf, psalmistul, ii invidia pe cei mandri si nesocotiti, pentru ca ei nu aveau parte de suferinte cand mureau. Dar cand a privit lucrurile din punctul de vedere a lui Dumnezeu, a trebuit sa corecteze aceasta sentinta luata in pripa: “Iata ca cei ce se departeaza de Tine, pier.”

Este posibil sa invii candva, fara sa apartii lui Christos. Cine a murit ca crestin salvat de Mantuitorul, va invia pentru viata vesnica. Dar cine a murit in pacatele sale, va invia mai tarziu pentru a da socoteala de viata sa in fata marelui Judecator.

Este posibil sa pasesti cu pacatele tale in fata lui Dumnezeu, dar atunci Judecatorul cel Sfant va da o sentinta dreapta, condamnandu-te.

Deci, este posibil sa mergi o cale lunga fara Dumnezeu: sa traiesti, sa mori, sa invii si sa apari inaintea scaunului de judecata a lui Dumnezeu. O cale lunga care duce departe de Dumnezeu! Alege totusi calea cea buna!


ianuarie 11, 2012

INDRAZNESTE! FACATI-SE DUPA CREDINTA TA

"Facati-se dupa credinta ta!" [Matei 8:29]



Daca ti-ar spune Dumnezeu: Du-te, si facati-se dupa credinta ta anul acesta. Ai vrea sa fii asemenea sutasului care avea acel rob bolnav? (Matei 8:13)

De ce ti-e frica putin credinciosule, cand Dumnezeu este cu tine. Ti se pare ca El doarme, ca El tace, ca El nu vede, nu actioneaza, ti se pare ca El nu e in furtuna vietii tale? De ce ti-e frica cand Il ai pe Stapanul Universului, Domnul Domnilor, cu tine?

Ce zice Isus cand iti vede credinta? Isus a vazut credinta slabanogului si i-a zis: "Indrazneste,fiule! Pacatele iti sunt iertate" (Matei 9:2).

"Indrazneste fiica! Credinta ta te-a mantuit" (Matei 9:22).

INDRAZNESTE! iti spune Dumnezeu, indrazneste sa faci lucruri mari cu Dumnezeu.

Daca Isus te-ar intreba: "Crezi ca pot face lucrul acesta?", ce i-ai raspunde? ce ai crede de fapt in sinea ta?

Daca Dumnezeu ti-ar spune: "Facati-se dupa credinta ta!", cat de marear fi aceasta?

Fii anul acesta lucrator in secerisulu Domnului.

Fii anul acesta intelept ca serpii si fara rautate ca porumbeii.

Nu te ingrijora. Dumnezeu pune in gura ta cuvinte potrivite la timpul potrivit. (Matei 10:19)







Delia R 



AMR: O MEDITATII

ianuarie 10, 2012

SFATURI LA INCEPUT DE AN

"Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate celelalte lucruri vi se vor da pe deasupra." [Matei 5:33]



Daca oamenii spun tot felul de lucruri rele si neadevarate impotriva ta, din cauza faptului ca esti pocait, Dumnezeu spune: “Bucura-te si veseleste-te, pentru ca rasplata ta este mare in ceruri ...” [Matei 5:12]. Fii anul acesta sarea pamantului, da gust in tot ce faci! Fii lumina anul acesta si nu intuneric. Nu fi manios ci sa ai o vorbire dreasa cu sare. Iubeste-ti vrajmasii, binecuvinteaza-i pe cei ce te bleastama, fa bine celor ce te urasc si roaga-te pentru cei ce te asupresc si te prigonesc. Fii desavarsit! [Matei 5:48] Nu-ti indeplini neprihanirea inaintea oamenilor. Roaga-te Tatalui, El stie chiar si de ce anume ai trebuinta. Iarta greselile. Strange-ti anul acesta comori in cer. Ochiul tau este lumina trupului, de aceea ochiul tau trebuie sa fie sanatos. Nu va ingrijorati de viata voastra. Cauta anul acesta Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui si toate celelalte lucruri ti se vor da pe deasupra. Staruieste in rugaciune! - cere si ti se va da, cauta si vei gasi, bate si ti se va deschide. Fa oamenilor tot ceea ce vrei tie sa-ti faca oamenii. Intra pe poarta cea stramta, mergi pe calea ingusta anul acesta, pentru ca ea duce la viata. Fii un pom care face roade bune. Zideste-ti casa pe stanca, fii intelept! Asculta Cuvintele lui Dumnezeu si mai mult decat atat: implineste-le! [Matei 7:24]



Delia R 

ianuarie 09, 2012

MERITA SA NE DORIM BOGATIE ?

“Da, bun este Dumnezeu cu Israel ,cu cei cu inima curata.Totusi era sa mi se indoie piciorul si putin a lipsit sa-mi alunece pasii,Caci ma uitam cu jind la cei trufasi,cand vedeam fericirea celor rai.” [Psalmul 73.1-3]



Acest psalm este scris de Asaf,unul din cei trei oameni credinciosi randuiti de imparatul David ,cu slujba de inchinare in Templu. Si m-am gandit ca daca Asaf a fost ispitit de bogatie pana acolo ca era sa cada,oare nu suntem si noi in acelasi pericol? Psalmul incepe cu aceste cuvinte pe care orice om care Il cunoaste pe Domnul Dumnezeu,le experimenteaza zi de zi –bunatatea Lui !

De la versetul 2 si mai departe, intelegem pericolul care pandeste pe credinciosul care se uita la bogatiile acestei lumi,care isi muta privirea de la Dumnezeu. Bogatiile materiale vin de la Domnul,stim bine acest lucru,dar ele sunt un teren lunecos. Domnul Isus ne ajuta sa intelegem in Evanghelia dupa Matei de ce bogatiile pot face pe un om sa piarda viata vesnica. Descrierea pe care Asaf o face celor bogati in acest psalm este hidoasa, nu cred ca ne-o dorim pentru noi;ochi bulbucati de grasime, mandrie, nepasare fata de Dumnezeu,etc. Dar toate acestea insa vin la pachet cu bogatiile acestei lumi,cand in inima omului, iau locul lui Dumnezeu. ”Caci ma uitam cu jind...” sau ,vezi porunca a zecea ! Daca este ultima dintre porunci nu inseamna ca este mai putin importanta. Pentru ca incalcarea ei duce la prapad – versetul 18: ”intra-devar Tu ii pui in locuri alunecoase si-i arunci in prapad”.

Si pentru ca nu este mult de cand am intrat in noul an,am putea sa ne gandim ce ne dorim? Daca vom primi si bogatie pe langa celelate binecuvantari, stim ca Dumnezeu ne-a gasit vrednici sa putem administra acestea ,dar sa fim atenti unde ramane inima noastra. Sa nu privim cu jind spre cei rai care nu inceteaza sa-si mareasca avutiile cu orice pret, crezand ca aceasta este fericirea. Daca vom avea parte de mai multa suferinta ca in anul care a trecut,sa-I multumim lui Dumnezeu pentru ca cel putin nu suntem pe terenul lunecos al bogatiei. Stim bine ca aurul straluceste mai tare si are valoare dupa ce a trecut prin foc. Domnul Dumnezeu nostru este credincios promisiunilor Sale. Una din aceasta este ca Domnul Isus ramane cu noi si in necaz si in bucurii. Fericirea noastra este cu mult mai mare decat a celui mai bogat om care nu-l are pe Domnul vietii.Ce ne dorim in noul an ?



Cornel