august 19, 2015

OCARA


„Tu stii ce ocara, ce batjocura mi se face; toti potrivnicii mei sunt inaintea Ta." [Psalm 69:19]

 

Pentru a putea duce la indeplinire voia lui Dumnezeu, Mantuitorul a luat chip de rob. Dar in acceptarea injosirii Sale, Domnul a coborat atat de mult, incat a devenit ascultator pana la moarte de cruce. La Golgota s-a aratat toata ura creaturii impotriva Creatorului ei. Niciodata, omul nu s-a rusinat sa traiasca si sa mearga din pacat in alt pacat. Dar raul a ajuns la culme, cand omul cazut nu s-a tras inapoi sa arunce ocara si batjocura asupra Fiului lui Dumnezeu.

Dar Domnul a stiut la cine sa strige. Niciodata, partasia Sa cu Tatal nu a fost intrerupta. Lui Dumnezeu i-a spus si in acele momente despre batjocura, ocara si rusinea care i se faceau.

“Ocara Imi rupe inima”. Cine intelege dragostea lui Dumnezeu, care s-a descoperit astfel la Golgota? Cine intelege dragostea lui Dumnezeu, care a lasat sa treaca ocara omului asupra Sa?

Da, pe cruce s-a aratat o dragoste “tare ca moartea”. Pretuirea si lauda dragostei Domnului este privilegiul celor care si-au recunoscut vinovatia. Ei stiu ca pacatele lor au pricinuit suferintele Domnului. Aceasta ii determina sa se plece in adorare in fata Lui. Face parte si cititorul dintre acesti oameni fericiti?

august 17, 2015

“ACHITAT”



„... fagaduinta sa fie data celor ce cred, prin credinta in Isus Christos." [Galateni 3:22]

 

Un medic bine cunoscut atat pentru calitatile sale profesionale, cat si pentru mila aratata celor saraci, se afla pe patul mortii. Pentru a face bilantul veniturilor, sotia a deschis registrul lui de conturi. Era foarte bine intretinut, dar la fiecare pagina erau cateva nume ale unor bolnavi, in fata carora statea scris cu cerneala rosie: “achitat; prea sarac pentru a plati”.

Sotia sa, care nu impartasea sentimentele de generozitate ale sotului, nu se putea impaca cu gandul ca acele datorii au fost rezolvate atat de sumar si s-a prezentat inaintea completului de judecata. Acesta, dupa ce a examinat cu grija registrele, a intrebat-o pe vaduva: “Recunoasteti ca aceste adonatii cu cerneala rosie sunt scrise de sotul dumneavoastra?” ea recunoscu acest lucru. Judecatorul i-a spus ca nu exista nicio curte de justitie care sa decalre nula o nota pe care figureaza cuvantul “achitat” scris de mana creditorului.

Tot asa stau lucrurile in plan spiritual. Daca Dumnezeu ne-a iertat in totalitate datoria zdrobitoare a pacatelor noastre pe baza lucrarii de la cruce a Fiului Sau, putem fi absolut siguri ca nicio putere nu va putea anula sentinta de iertare. Ce veste buna pentru oamenii care s-au dus cu datoria lor la Mantuitorul.