august 19, 2015

OCARA


„Tu stii ce ocara, ce batjocura mi se face; toti potrivnicii mei sunt inaintea Ta." [Psalm 69:19]

 

Pentru a putea duce la indeplinire voia lui Dumnezeu, Mantuitorul a luat chip de rob. Dar in acceptarea injosirii Sale, Domnul a coborat atat de mult, incat a devenit ascultator pana la moarte de cruce. La Golgota s-a aratat toata ura creaturii impotriva Creatorului ei. Niciodata, omul nu s-a rusinat sa traiasca si sa mearga din pacat in alt pacat. Dar raul a ajuns la culme, cand omul cazut nu s-a tras inapoi sa arunce ocara si batjocura asupra Fiului lui Dumnezeu.

Dar Domnul a stiut la cine sa strige. Niciodata, partasia Sa cu Tatal nu a fost intrerupta. Lui Dumnezeu i-a spus si in acele momente despre batjocura, ocara si rusinea care i se faceau.

“Ocara Imi rupe inima”. Cine intelege dragostea lui Dumnezeu, care s-a descoperit astfel la Golgota? Cine intelege dragostea lui Dumnezeu, care a lasat sa treaca ocara omului asupra Sa?

Da, pe cruce s-a aratat o dragoste “tare ca moartea”. Pretuirea si lauda dragostei Domnului este privilegiul celor care si-au recunoscut vinovatia. Ei stiu ca pacatele lor au pricinuit suferintele Domnului. Aceasta ii determina sa se plece in adorare in fata Lui. Face parte si cititorul dintre acesti oameni fericiti?