august 17, 2015

“ACHITAT”



„... fagaduinta sa fie data celor ce cred, prin credinta in Isus Christos." [Galateni 3:22]

 

Un medic bine cunoscut atat pentru calitatile sale profesionale, cat si pentru mila aratata celor saraci, se afla pe patul mortii. Pentru a face bilantul veniturilor, sotia a deschis registrul lui de conturi. Era foarte bine intretinut, dar la fiecare pagina erau cateva nume ale unor bolnavi, in fata carora statea scris cu cerneala rosie: “achitat; prea sarac pentru a plati”.

Sotia sa, care nu impartasea sentimentele de generozitate ale sotului, nu se putea impaca cu gandul ca acele datorii au fost rezolvate atat de sumar si s-a prezentat inaintea completului de judecata. Acesta, dupa ce a examinat cu grija registrele, a intrebat-o pe vaduva: “Recunoasteti ca aceste adonatii cu cerneala rosie sunt scrise de sotul dumneavoastra?” ea recunoscu acest lucru. Judecatorul i-a spus ca nu exista nicio curte de justitie care sa decalre nula o nota pe care figureaza cuvantul “achitat” scris de mana creditorului.

Tot asa stau lucrurile in plan spiritual. Daca Dumnezeu ne-a iertat in totalitate datoria zdrobitoare a pacatelor noastre pe baza lucrarii de la cruce a Fiului Sau, putem fi absolut siguri ca nicio putere nu va putea anula sentinta de iertare. Ce veste buna pentru oamenii care s-au dus cu datoria lor la Mantuitorul.