septembrie 26, 2014

MOARTEA

“Omul! Zilele sunt ca iarba, si infloresc ca floarea de pe camp. Cand trece un vant peste ea, nu mai este.” [Psalm 103:15-16]

        Te-ai gandit vreodata ca spre moarte duc mii de usi si ca una din acestea se va deschide deodata undeva, candva, cumva pentru tine? Ce cauza a decesului va fi trecuta candva pe certificatul tau de deces? Unul moare de o moarte naturala, altul de o moarte violenta, altul intr-un accident auto, iar un altul ca urmare a unui infarct. Ieri am auzit ca un dentist a murit. Avea doar 46 de ani si se operase de o mica tumoare. Avea deja programati pacienti pentru saptamana urmatoare; dar nu s-a mai trezit din narcoza.

        Cu multi ani in urma, un domn in varsta a cazut asa de grav din pat, incat dupa cateva zile a murit din cauza ranilor interioare.

        Astfel de exemple cunoastem cu totii. Nu este nevoie sa apara intotdeauna o boala grava, care cauzeaza moartea; nu, ea sta in spatele scaunului tau, fara ca tu sa observi. De aceea lasa-te avertizat: “Pune-ti in randuiala casa, caci vei muri” (Isaia 38:1).

        Reglementeaza problema pacatelor tale cu Dumnezeu cat mai este timp! Dumnezeu te asteapta! Impaca-te cu El. Exista o singura cale si o singura usa care conduc in cer. Isus Christos! Accepta-L chiar astazi prin credinta!

septembrie 25, 2014

VORBIREA LUI DUMNEZEU

“Cci Tu est bun, Doamne, gata sa ierti, si plin de indurare cu toti cei ce Te cheama.” [Psalm 86:5]

        Un medic tanar era “religios” in felul sau, dar nu avea pace cu Dumnezeu. Cerinta lui Dumnezeu de a se pocai i se parea neplacuta. Dar deoarece era un om sincer, Dumnezeu nu l-a lasat la mijloculu drumului. Intr-o dimineata se indrepta spre camera medicilor cu cateva dosare. In fata usii a ezitat sa intre, deoarece a fost cuprins de o teama ciudata. Parca o mana nevazuta il oprea sa intre. S-a intors in salon. Abia a ajuns acolo, cand o explozie mare scutura spitalul. In camera medicilor explodase un tub de oxygen. Din camera ieseau foc si fum. Medicul a inteles vorbirea serioasa a lui Dumnezeu. Dupa incheierea serviciului, s-a retras in camera lui s-a plecat pe genunchi si a marturisit pacatele sale inaintea lui Dumnezeu. A gasit pace in sangele Mielului, si inima lui s-a umplut de bucurie. Nelinistea disparuse si se instalase pacea. Cat de multumitor era si pentru ocrotirea trupului, pentru ca daca ar fi murit fara iertarea pacatelor sale, ar fi fost pierdut pentru totdeauna. Acum insa intelesese vorbirea lui Dumnezeu spre mantuirea sa.

        Nu ti-a vorbit si tie Dumnezeu? Ai ascultat si ai raspuns? Sau trebuie sa-ti vorbeasca si mai clar? Nu-L respinge!  

septembrie 24, 2014

LUPTA ALEGERII

“…Daca apuci tu la stanga, eu voi apuca la dreapta; daca apuci tu la dreapta, eu voi apuca la stanga.” [Geneza 13:9]

        In fata noastrasunt puse adeseori doua alternative, doua directii opuse una celeilalte si trebuie sa facem in permanenta o alegere. In fiecare etapa, in fiecare zi,in fiecare ceas trebuie sa facem o alegere. Suntem pusi tot timpul intr-o lupta de alegere in toate problemele vietii.

        Sa ne gandim putin la Avraam, care trebuia sa se desparta de nepotul sau Lot, s ii-a pus in fata doua alternative. In Lot s-a produs imediat o lupta: ce sa aleaga? Nu credem ca in aceasta lupta a cerut ajutorul lui Dumnezeu. Intr-o parte era muntele cu suisurile si coborasurile lui, cu lipsa de vegetatie, iar in partea cealalta era campia manoasa a Iordanului. Privirea lui Lot s-a oprit asupra campiei, inima lui dorea ce este mai bun. Stim ce a urmat acestei alegeri facute de firea lui. Pana la urma a pierdut totul, si avere, si sotie.

        Daca in problemele vietii acesteia putem face o alegere cu usurinta si apoi ne pare rau, in ce priveste starea spiritual, alegerea trebuie facuta cu mult descernamant. Cea mai inteleapta si fericita alegere este calea credintei in Mantuitorul. Numai El este Datatorul vietii vesnice, a fericirii sufletelor noastre!

septembrie 23, 2014

CEL MAI BUN DAR

“Intareste-mi pasii in Cuvantul Tau...” [Psalm 119:133]

        Fostul presedinte al Statelor Unite, Abraham Lincoln, a citit si a crezut Biblia. El a declarant: “Eu cred ca Biblia este cel mai bun dar al lui Dumnezeu daruit omului. Tot ce-i mai bun din partea Mantuitorului ne este comunicat prin aceasta Carte. Eu am ingenuncheat de multe ori, coplesit de convingerea ca nu am pe altcineva la cine sa recurg. Eu pot sa inteleg cum cineva care se uita numai in jur poate fi ateu, dar nu pot concepe cum cineva privind in sus poate sa spuna ca nu exista Dumnezeu.”

        Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu care ne izbaveste prin minunata sa adaptare la propriile noastre imprejurari si la starile noastre sufletesti. Ea ni se adreseaza cu un cuvant potrivit si cu aceeasi prospetime, ca si cum ar fi fost dictat astazi in mod special pentru fiecare dintre noi.

        Biblia este cartea zilei prezente, adaptata tuturor varstelor, tuturor claselor sociale, tuturor conditiilor. Ce privilegiu de a avea o astfel de Carte, de a cunoaste descoperirile sale divine, cuprinzand istoria morala a trecutului, prezentului si viitorului omenirii in general, ca si a fiecaruia dintre noi, in particular. Dorinta si rugaciunea noastra sa fie ca a psalmistului: “Intareste-mi pasii in Cuvantul Tau.. si invata-ma oranduirile Tale” (Psalm 119:133, 135).

septembrie 22, 2014

ISUS IN GHETSIMANI

“A ajuns intr-un chin ca de moarte, si a inceput sa  Se roage si mai firbinte; si sudoarea Ise facuse ca niste picuri mari de sange, care cadeau pe pamant.” [Luca 22:44]

        In Evanghelia dupa Luca, Duhul lui Dumnezeu ni-L prezinta pe Domnul Isus ca Fiul Omului – Omul adevarat, dar fara pacat! In intreaga Evanghelie Il gasim mereu in rugaciune. Cat de mult iese in evidenta dependenta Sa de Dumnezeu.

        Si in gradina Ghetsimani Il vedem ingenunchind inaintea lui Dumnezeu si vorbind cu Tatal Sau: “Tata, daca voiesti, departeaza paharul acesta de la Mine! Totusi, faca-se nu voia Mea, ci a Ta.” Aceasta a fost ceva deosebit de greu pentru El. Atunci a vazut inaintea Sa paharul ingrozitor pe care trebuia sa-L bea la cruce.

        Ce lupta in sufletul Sau! Necazul care devenea tot mai mare L-a determinat sa Se roage tot mai arzator. Puterea raului si a durerii se vad aici deslusit. Ele au actionat si asupra corpului.

        El a simtit toata adancimea apei care urma sa o treaca la cruce. Apoi S-a ridicat de la rugaciune, pentru a merge la crucea de la Golgota – pentru tine si pentru mine. Ce Mantuitor vrednic de adorare!