septembrie 24, 2014

LUPTA ALEGERII

“…Daca apuci tu la stanga, eu voi apuca la dreapta; daca apuci tu la dreapta, eu voi apuca la stanga.” [Geneza 13:9]

        In fata noastrasunt puse adeseori doua alternative, doua directii opuse una celeilalte si trebuie sa facem in permanenta o alegere. In fiecare etapa, in fiecare zi,in fiecare ceas trebuie sa facem o alegere. Suntem pusi tot timpul intr-o lupta de alegere in toate problemele vietii.

        Sa ne gandim putin la Avraam, care trebuia sa se desparta de nepotul sau Lot, s ii-a pus in fata doua alternative. In Lot s-a produs imediat o lupta: ce sa aleaga? Nu credem ca in aceasta lupta a cerut ajutorul lui Dumnezeu. Intr-o parte era muntele cu suisurile si coborasurile lui, cu lipsa de vegetatie, iar in partea cealalta era campia manoasa a Iordanului. Privirea lui Lot s-a oprit asupra campiei, inima lui dorea ce este mai bun. Stim ce a urmat acestei alegeri facute de firea lui. Pana la urma a pierdut totul, si avere, si sotie.

        Daca in problemele vietii acesteia putem face o alegere cu usurinta si apoi ne pare rau, in ce priveste starea spiritual, alegerea trebuie facuta cu mult descernamant. Cea mai inteleapta si fericita alegere este calea credintei in Mantuitorul. Numai El este Datatorul vietii vesnice, a fericirii sufletelor noastre!