august 14, 2010

Lauda-te cu Dumnezeu

“Pentru ce să zica neamurile: unde este Dumnezeul lor? Dumnezeul nostru este în cer. El face tot ce vrea.” [ Psalm 115:2–3 ]


De cele mai multe ori, citam versete care ne plac luate din context. Dupa ce le repetam de multe ori, uitam aproape cu totul contextul în care au fost spuse, mai ales daca sunt din carti pe care le citim odată pe an, cand le vine randul in programul de citire. Asa am spus de multe ori versetul 3 al acestui psalm. Dumnezeul meu este in cer, El face tot ce vrea. Iar eu adaug, cand vrea El, nu cand vreau eu sau altii.
Am ajuns sa pierd contextul in care e spus versetul. Dumnezeul nostru este in cer si face tot ce vrea. Nu il pot compara cu idolii care au gura si nu vorbesc, urechi si nu aud… Dumnezeul nostru da drumul la robinet si avem ploi, inclusiv torentiale si viituri puternice, inchide robinetul si da drumul la caldura, uneori la arsita, face graul sa incolteasca, face larva sa iasa din ou iar apoi o transforma in fluture, face bebelusul sa creasca in interiroul mamei, face aurora boreala, face…
Si cand vad cate face, mi-e rusine ca nu ma laud mai mult cu El. Dumnezeul meu cunoaste viitorul mai bine decat orice horoscop, Dumnezeul meu vindeca mai bine si mai eficient decat orice medic, Dumnezeul meu ma binecuvanteaza cu sanatate, cu picioare care pot umbla, urechi care pot auzi, corzi vocale funcţionale, painea de toate zilele… Dumnezeul meu e atotputernic si face tot ce vrea! Il laud si in afara bisericii, si in fata prietenilor si colegilor mei necredinciosi, pentru ca merita! Avem cu ce ne lauda: cu Dumnezeul nostru care e in cer si face tot ce vrea!




Daniela

august 13, 2010

PRETUIESTE-TI SOTUL - PRETUIESTE-TI SOTIA

“Căci ce ştii tu, nevastă, dacă îţi vei mântui bărbatul? Sau ce ştii tu, bărbate, dacă îţi vei mântui nevasta?” [1 Corinteni 7:16 ]

Aceste versete s-au indeplinit in viata mea, in mod neasteptat...pentru a ajunge acolo trebuie sa incep cu inceputul.
L-am cunoscut pe sotul meu acum aproape 10 ani, eu eram o razvratita ce fugise de Dumnezeu...am descoperit ca el este ateu....nu are idee despre ce inseamna Dumnezeu...si iubirea de oameni...in timp Dumnezeu s-a indurat de mine si m-am intors la el.
La inceput sotul meu nu putea intelege atasamentul meu fata de biserica si era impotrivitor si gelos pe ideea de adunare...in timp insa ateismul s-a dus si a inceput sa inteleaga mai mult, a inceput sa ii iubeasca pe unii crestini..a ajuns sa se predea..apoi...o lovitura puternica la cap i-a cauzat probleme grave si a ajuns la spital, a fost operat pe creier... am crezut ca Dumnezeu face totul pentru a-l schimba si a-l pune in lucrarea Lui...insa l-a luat in vesnicii..
Poate uneori e greu sa traiesti cu un crestin (mai mereu e greu), poate nu te intelege dar e bine sa facem tot ce tine de noi pentru a-i aduce la Dumnezeu.

“Eşti legat de o nevastă? Nu căuta să fii dezlegat.” [1 Corinteni 7:27a ]

Acum sunt singura,dar cu Dumnezeu si cu 2 fetite, vaduva la 27 de ani.. insa stiu ca Dumnezeu are un plan cu viata mea asa cum a avut un plan si cu sotul meu.
Pretuiti-va sotii si sotiile chiar daca nu sunt crestini, chiar daca mai spun cate un cuvant urat...sau fac unele lucruri care va supara...rugati-va pentru ei; va asigur ca in momentul in care nu mai sunt, veti simti lipsa chiar si a lucrurilor care va displac, poate nu poti dormi de sforaitul lui dar bucura-te ca e langa tine, in momentul in care nu ar mai fi langa tine nu ai putea dormi mai mult si sigur ar fi mai rau.
Daca ai sot sau sotie necredincioasa, pretuieste-o, pretuieste-l si fii un exemplu pentru el... daca ai sot sau sotie credincios(oasa) esti binecuvantat(a).
PRETUIESTE-O,PRETUIESTE-L!!



Teodora ,Bucuresti



august 12, 2010

MULTUMESTE SI PENTRU PUTIN

“Stiu sa traiesc smerit si stiu sa traiesc in belsug. In totul si pretutindeni m-am deprins sa fiu satul si flamand, sa fiu in belsug si sa fiu in lipsa. Pot totul in Cristos care ma intareste.” [Filipeni 4:12–13]

Criza, criza, criza... La fiecare jurnal ni se vorbeste despre criza, toata media urla despre criza. Ni se reduce veniturile, unii ne pierdem slujbele si ne ingrozim de atata criza. Ne asteptam in orice moment ca totul sa se prabuseasca. Dumnezeu nu ne promite ca vom fi scutiti de crize. N-au fost sfintii parinti ai bisericii, n-au fost bunicii si parintii nostril care au prins unul sau doua razboaie, nu suntem scutiti nici noi, nici copiii nostri. Dar cum trecem prin criza?
Acum invat sa traiesc “smerit”. Constat la fel ca Pavel ca se poate. Dar stiu sigur ca se poate doar pentru ca Cristos ma intareste. Daca esti afectat de criza, iti doresc sa inveti sa traiesti smerit si sa-l vezi pe Cristos intarindu-te si ducandu-te mai departe peste criza. E atotputernic. Te poate invata si intari si pe tine. Nu-ti pierde increderea in El!







Daniela



august 11, 2010

AI RĂBDARE SI INCREDERE

“Domnul va sfarsi ce a inceput pentru mine. Doamne bunatatea Ta tine in veci; nu parasi lucrarea mainilor tale.” [Psalmul 138:8]


Dumnezeu lucreaza in ritmul Lui. Cand vrea, lucreaza la vedere, cand vrea, lucreaza in ascuns, asa ca uneori am/avem impresia ca e absent. Uneori intru in panica din cauza “absentei” Lui. Mintea imi spune mereu ca Dumnezeu lucreaza, ca nu doarme, ca ma vede si pe mine, asa cum ii vede pe ceilalti sase miliarde de oameni si zecile de miliarde de animale si stelele si altele. Dar inima imi tremura, si fata mi se crispeaza cand vad cat taraganeaza lucrurile. Ma innebuneste pur si simplu. Iar apoi, dintr-o data pocneste din degete, si vine raspunsul la rugaciunea mea. Ma nauceste de fiecare data cand face asta.
La una dintre rugaciuni mi-a raspuns dupa aproape 15 ani. Dar a raspuns exact atunci cand erau pregatiti si oamenii care sa fie alaturi de mine, oamenii pe care i-a folosit pentru raspunsul complet. Totul s-a miscat ca pe roate. Amintidu-mi de raspunsul la rugaciunea aceea, mi-am dat seama ca la o alta rugaciune pe care i-o aduc de 23 de ani inca nu raspunde. Se incapataneaza sa taca. Dar stiu ca El va sfarsi ce a inceput pentru mine si pentru tine, ca El nu paraseste lucrarea mainilor Lui, adica pe mine si pe tine. Dar le face la timpul Lui, in ritmul Lui. Ai incredere in Dumnezeu si asteapta cu rabdare raspunsul Lui.











Daniela