mai 07, 2010

Numai în Christos

"Eu sunt vita. Voi sunteti mlăditele." (Ioan 15:5a)


Slavit sa fie Numele Domnului că ne-a asezat în El! Slavit sa fie Numele Domnului ca ne face parte de atâtea promisiuni si de împlinirea lor în viata noastră. De foarte multe ori nu m-am bucurat de pozitia mea în Cristos, pentru că nu am stiut cine sunt cu adevărat.
Dacă Domnul e vita si eu mlădita, dacă eu ca si mlădită nu sunt despărtită cu nimic de El, atunci ceea ce este El si ce curge prin El, curge si prin mine! Dragii mei, chiar dacă păcatul vrea să ne prindă asa de usor avem la îndemână mărturisirea, pentru a înlătura păcatul!
În Domnul este belsug de dragoste, de pace, de întelepciune, de răbdare, de bucurie, de îndelungă răbdare, este VIATĂ DIN BELSUG! În loc să irosim investitia pe care Domnul a făcut-o în noi, haideti să lăsăm ca această viata din belsug să umple viata noastră si să dea pe dinafară!
Isus, Fiul Celui Preaînalt a găsit plăcut să locuiască în mine! Nu vrei de azi să intri în mostenirea pe care am primit-o? Puterea ce vine din Domnul
Isus e în tine!
Anonim

mai 06, 2010

Domnul își are planul Lui chiar dacă noi nu îl înțelegem

“Doamne, Dumnezeule, multe sunt minunile si planurile Tale pentru mine: nimeni nu se poate asemana cu Tine. As vrea sa le vestesc si sa le trambitez, dar numarul lor este prea mare ca sa le povestesc.” (Psalmi 40:5)


Era vara lui 2009 cand un fratior drag trecea prin momente dificile. Sa te nasti epileptic, nu e o viata normala; sa faci crize de epilepsie, tot timpul sa te marginalizeze oamenii. Dar eu am avut binecuvantarea sa il cunosc mai indeaproape pe Claudiu, un tanar de 23 de ani, cu o vointa de fier, cu o inocenta de copil si cu o dragoste sincera fata de Dumnezeu. Boala nu face exceptii, si in urma unei crize puternice a facut infectie la creier. Era momentul sa imi vad Dumnezeul la lucru, si pe langa mijlocirea intregii biserici m-am simtit datoare sa sufar impreuna cu Claudiu, doar imi era cel mai bun frate. In urma infectiei a facut semipareza pe partea dreapta si starea lui se agrava pe zi ce trecea. Nu puteam concepe ideea sa il pierd pe Claudiu si am zis "Tata stiu ca Tu vei face ceva si astfel si credinta mea va creste cand se vor vedea minunile Tale". Dupa o luna de spitalizare prin miracol s-a curatit infectia de la creier si Claudiu era din nou printre noi in slujire. Dupa o luna incercarea l-a lovit iarasi si a ramas fara glas. Ma uimea puterea ce i-o dadea Domnul si atata optimism.
Intre timp a avut un vis in care Domnul i-a vorbit ca Il va lua acasa peste 3 vremi. A dat Domnul izbavire si din incercarea in care nu putea vorbi si in iarna a plecat impreuna cu alti tineri in misiune in Modova. A avut loc un accident si Domnul l-a luat acasa. Se implinisera 3 luni de cand avusese visul.
Viata e abur, important este ce lasam in urma. Prin aceasta intamplare am inteles ca planul Lui Dumnezeu este atat de intelept. Era nevoie de Claudiu acolo Sus si Domnul a stiut mai bine cum sa il scape de suferinta. Ulterior mai aflase ca avea si ciroza. Eu am fost asa de zidita sa vad cum lucreaza Tatal Nostru. Claudiu e in Sanul Domnului Isus, si asta ma face sa merg si eu mai departe ca sa ajung sa il reintalnesc. Minunat Domn avem! Incurajez pe oricine trece prin situatii asemanatoare sa nu descurajeze, Duhul Sfant al Lui Dumnezeu este in control. Noi doar sa luptam sa nu ramanem caldicei!
Mult har si biruinta!

Lavinia G

mai 05, 2010

Armonie

“Intre apostoli s-a iscat si o cearta, ca sa stie care dintre ei avea sa fie socotit cel mai mare?” (Luca 22.24)
Se spune ca intr-o zi in orchestra simfonica a celei mai mari societati de muzica din lume s-a iscat o cearta cumplita. Prima care a protestat a fost vioara: “Eu sunt prima. Nu vedeti stau in fata si cant tot timpul si mai apoi noi suntem cele mai multe?”
Auzind asa un protest piculina cu glas pitigaiat a tipat: “Si eu daca nu sunt cine mai canta sunetele acelea inalte?”
Auzind asa o obraznicie contrabasul a mormait furios: “Eu ce sa zic ca doar important sunt numai eu ca fara sunetele grave voi nici nu ati exista.”
Din spatele orchestrei trombonul a sarit si mai sus: “Ce contrabas laudaros de parca numai el ar scoate sunetele grave?
Mai apoi au protestat trompetele, cornii, fagotul cum ca ei ar fi ceva mai importanti decat toti ceilalti.
In vacarmul iscat... a fost doar un moment de impaciuire, Harfa a zis: “pai eu si cu orga suntem prietene asa ca noua nu ne pasa de voi!”
Era o galagie sfanta de ziceai ca acum se vor lua la bataie, ca sa afle care e mai mare si mai imporant.
La un moment dat... a intrat DIRIJORUL.
Toata orchestra a amutit!
Linistit si binevoitor DIRIJORUL a ridicat BAGETA si a inceput SIMFONIA. De acum era din nou armonie. Fiecare instrument era la locul si valoarea lui. In final DIRIJORUL a zis: “Va iubesc copii mei si stiu ca si voi va iubiti asa ca azi va fi un concert de succes.”
Felician Rosca

mai 04, 2010

Credința = ascultare totală

"Ascultarea face mai mult decat jertfele si pazirea Cuvantului Sau mai mult decat grasimea berbecilor" 1 Samuel 15:22


Pentru Saul neascultarea a insemnat pierderea ungerii lui ca imparat peste Israel si inceputul unui declin dramatic din toate punctele de vedere, spiritual, sufletesc, psihic. Dumnezeu ne testeaza credinta in diferite circumstante si in functie de raspunsul nostru primim in continuare favoarea Lui sau mustrarea care aduce formarea sanatoasa a omului duhovnicesc.
Cum ar putea ascultarea, care uneori e doar la nivel personal si nu se vede concret in fata multimilor, sa insemne mai mult decat jertfele (= activismul religios, ceea ce a facut Saul sub pretextul "pentru Dumnezeu" dar de fapt pentru a se inalta pe sine) sau grasimea berbecilor (= prosperitatea)? In Evrei 11:6 ni se spune "Fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui!". Jonathan David a dat urmatoarea definitie dupa ce a analizat indeaproape standardul lui Isus de raportare la Tatal: CREDINTA = un stil de viata, a-ti trai fiecare clipa in acord perfect cu Cuvantul lui Dumnezeu pentru tine, ascultare totala indiferent de circumstante.
Haideti dar sa fim fii de incredere ai Tatalui, sa-L lasam sa ne testeze pana ajungem la "inaltimea staturii plinatatii lui Hristos"!
Anonim

mai 03, 2010

Sursa mea de putere

“..Toata puterea mi-a fost data in cer si pe pamant” Matei 28:17
Imi place sa mi-L imaginez pe Domnul Isus, dupa Inviere, in Galileea, asemeni unui tanar campion ce a obtinut, in urma competitiei, medalia de aur, spunandu-le ucenicilor, “…Toata puterea mi-a fost data in cer si pe pamint...”; aceste cuvinte redau bucuria victoriei castigate, de El, in folosul ucenicilor ..al tuturor oamenilor, si urmeaza Marea Trimitere...
Exista o zi in viata noastra sa nu avem nevoie de aceasta putere a invierii castigata de Domnul Isus in urma Patimirii - a Rastignirii.. a Mortii? Astazi poate ai nevoie sa pastrezi pacea in minte si inima, poate domeniul relatiilor este destul de ravasit, poate nevoile materiale sunt atat de multe ca nu mai stii cum sa le faci fata, sau rezultatul analizelor te-a adus in fata unei prapastii. Poate totusi ai o zi linistita si gindul spre acest strigat de bucurie te mobilizeaza si te entuziasmeaza..
Si tot aici mai primim o alta promisiune extraordinara “Si iata ca Eu sunt cu voi, in toate zilele, pana la sfarsitul veacului” Nu este minunat sa ai aceasta promisiune, tu personal? Eu o am si va spun ca functioneaza. In curand se vor implini 7 ani de cand l-am pierdut pe fiul nostru cel mic - avea 21 de ani - in urma unui accident de automobil. Pierderea si despartirea au fost cumplit de grele.. .Fara aceasta Putere nu stiu cum as fi putut continua, cu toate incercarile care au urmat.
Slava Domnului pentru aceasta promisiune, care este o realitate pentru mine si poate sa fie si pentru tine : “Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pina la sfirsitul veacului”. Matei 28:20

Lidia P.

mai 02, 2010

Lasă totul în mâna Mea

"Ferice de cei ce-si pun taria in Tine, in a caror inima locuieste increderea" Psalmi 84.5
Un copilas intr'o dimineata, in timp ce mergea pe malul marii si in timp ce pasea prin nisipul fin simti o roca tare, se apleca sa vada ce este si cand colo vazu o scoica. O ridica si o aduse langa ureche si minunat din aceasta se auzira sunetele marii. De atatia ani scoica pastra in ea sunetul locului de unde fusese scoasa.
Intr-o vacanta baiatul pleca la bunici, undeva la munte, si isi aduse cu el pretioasa lui scoica. In timp ce urca pe munte cu bunicul lui acesta scoase din buzunar scoica lui pretioasa si o puse din nou la ureche. A ramas uimit de mirare cand din aceasta se auzira aceleasi sunetele minunate ale marii.
Asa cum scoica iti pastreaza sunetul marii si la munte si la mare, si noi, copiii lui Dumnezeu, trebuie sa ne pastram Sunetul si Pacea Cerului in orice situatie am fi.
Sunt in cautarea unui job si din toate directiile vin vesti proaste spre inima mea. Mi-am facut partea dar din interior parca ma lupt sa fiu tot acolo. Astazi Domnul mi'a vorbit astfel: Implica'te, munceste, dar apoi detaseaza'te si lasa totul in mana Mea. Pastreaza in inima ta doar increderea in Mine!
Cris
_______________________________
Marturie:

In urma cu multi ani, pe vremea cand eram tanara femeie, imi doream si eu sa am un copil al meu, conceput de catre mine. Copilul meu nu a vrut sa se nasca si sa vina in viata mea decit dupa foarte multi ani si dupa multe rugaciuni la Dumnezeu. Stiam ca rugaciunile mele se vor infaptui dar nu stiam cand.
La momentul stabilit de Dumnezeu ele s-au infaptuit si a aparut pe lume BAIATUL meu pe care il iubesc enorm. Pentru ca Dumnezeu mi-a aratat puterea Lui Ii multumesc in fiecare zi si El ma rasplateste cu o mare fericire care este unica pe lumea aceasta si anume aceea de a fi MAMA.
DUMNEZEU EXISTA si Il simt permanent in viata mea. Mamelor care va doriti copii, rugati-va la Dumnezeu si veti vedea minunea cu siguranta.
Dumnezeu sa va ajute.
Aura - Arad