mai 04, 2010

Credința = ascultare totală

"Ascultarea face mai mult decat jertfele si pazirea Cuvantului Sau mai mult decat grasimea berbecilor" 1 Samuel 15:22


Pentru Saul neascultarea a insemnat pierderea ungerii lui ca imparat peste Israel si inceputul unui declin dramatic din toate punctele de vedere, spiritual, sufletesc, psihic. Dumnezeu ne testeaza credinta in diferite circumstante si in functie de raspunsul nostru primim in continuare favoarea Lui sau mustrarea care aduce formarea sanatoasa a omului duhovnicesc.
Cum ar putea ascultarea, care uneori e doar la nivel personal si nu se vede concret in fata multimilor, sa insemne mai mult decat jertfele (= activismul religios, ceea ce a facut Saul sub pretextul "pentru Dumnezeu" dar de fapt pentru a se inalta pe sine) sau grasimea berbecilor (= prosperitatea)? In Evrei 11:6 ni se spune "Fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui!". Jonathan David a dat urmatoarea definitie dupa ce a analizat indeaproape standardul lui Isus de raportare la Tatal: CREDINTA = un stil de viata, a-ti trai fiecare clipa in acord perfect cu Cuvantul lui Dumnezeu pentru tine, ascultare totala indiferent de circumstante.
Haideti dar sa fim fii de incredere ai Tatalui, sa-L lasam sa ne testeze pana ajungem la "inaltimea staturii plinatatii lui Hristos"!
Anonim