iulie 27, 2012

CAT DE MARE TI-E CREDINTA?



“Doamne!” i-a raspuns Petru, daca esti Tu, porunceste-mi sa vin la Tine pe ape.” „Vino!” i-a zis Isus. Petru s-a coborat din corabie si a început sa umble pe ape ca sa mearga la Isus.” [Matei 14:28-29]



Cand apostolul Petru L-a vazut pe Domnul Isus umbland pe ape, i-a cerut: “Doamne daca esti Tu, porunceste-mi sa vin la Tine pe ape.” Credinta a început sa-l miste pe Petru înlăuntru. El a înteles ca poate sa faca lucrurile pe care Domnul Isus i le cere. A fost gata chiar sa calce alaturi de barca. Însa tot ce astepta; era cuvantul invitatiei Domnului! „Vino!” i-a zis Domnul si el era pregatit pentru a face primul pas.

Pentru acest prim pas cred ca Petru nu a gandit îndeajuns. Era reactia entuziasmului si-a aventurii. A mai facut înca un pas! Acesta a fost un moment de triumf; era victoria credintei! Dar la urmatorul pas, s-a afundat si avea nevoie de ajutorul Domnului. Cu toate acestea el si-a asumat riscul; a pornit cu credinta pe care o avea trecand la actiune.

Credinta implica aventurarea noastra spre înafara, angajandu-ne sa facem lucruri pe care nici nu le-am visat, cu nadejdea ca la vremea potrivita Dumnezeu ne va purta de grija. Credinta nu este numai o încredere pasiva, care asteapta ajutorul lui Dumnezeu, atunci cand ne afundam. Ci ea este un proces activ, de traire a unei vieti plenare, în mijlocul unor noi circumstante si provocari; mergand în locuri unde niciodata n-am mai mers, iubind pe oamenii pe care niciodata nu i-am iubit, traind o viata plenara, pentru a asculta si a împlini ceea ce Mantuitorul ne spune!

iulie 26, 2012

LASA-L PE DUMNEZEU SA-TI CONDUCA VIATA

 

“Încredinteaza-ti soarta în mana Domnului, încrede-te în El, si El va lucra.” [Psalmul 37:5]



Ai ajuns plictisit vreodata? Unii dintre noi avem telecomanda si cablu pentru televizorul nostru. Stiu ca sunt multi oameni care se aseaza în fata televizorului în fiecare seara si butoneaza telecomanda pentru 25-30 de canale pe ora. Esti printre acestia?

Lucrul descurajant este ca desi sunt cautate atatea canale, nu se gaseste nimic care sa merite sa fie urmarit. Nu esti si tu plictisit? N-ai ajuns vreodata în situatia sa crezi ca nu mai este nimic pentru care merita sa traiesti? Da mai este ceva! În 1974 Bill Walton, era cel mai bun jucator de baschet din echipele Universitare din S.U.A. El si-a condus echipa sa UCLA, la trei campionate consecutive. În anul senioratului a jucat în N.B.A. Trebuia sa faca anumite ajustari ale jocului, pentru aceasta faza a competitiei, dar n-a reusit. Apoi în mod instantaneu a abandonat baschetul. Întrebat fiind, el a spus: “Inima nu-mi mai este pentru acest joc! Ma gandesc todeauna la altceva!”

Dupa un anume timp Bill Walton, s-a reîntors. De data aceasta, inima-i era la joc si juca penru echipa. A jucat la mai multe echipe, avand un succes deosebit. În prezent este comentator de baschet pentru televiziune. Este o mare diferenta în ceea ce faci, atunci cand inima ta este pentru acel lucru. Multi dintre noi încearca sa traiasca neavand nici un scop; sau cum am putea spune, neavand nimic pentru care sa merite sa traiasca. De aceea ajungem plictisiti!

Îl avem pe Hristos pe buze; dar niciodata El nu a stapanit si inima! Cum îl putem duce pe Hristos de pe buze la inima? În primul rand întelegand cat de mare nevoie este în lume de oameni înflacarati; apoi întelegand cat de grozava este starea de goliciune pe care o aduce starea de caldicel!




iulie 25, 2012

NOI NU PLĂNUIM SĂ GRESIM, NOI GRESIM SĂ PLĂNUIM


“Cercetau Scripturile în fiecare zi” [Faptele Apostolilor 17:11]



Pe diavol nu-l deranjează că rostesti Cuvântul lui Dumnezeu de pe buze, atâta timp cât nu-ti faci timp să-l citesti si să-l studiezi. De când tot spui că vei citi Biblia? Dar când te vei apuca s-o citesti – si să aplici principiile ei în viata ta de zi cu zi? Dr. Howard Hendricks scrie: “Oricine poate veni cu un plan grandios în schimb.

Cineva spune că doreste sa câstige lumea pentru Hristos. Altcineva doreste să studieze toate cărtile Bibliei în următorii cinci ani. Altcineva doreste să memoreze 100 de versete. Altcineva va deveni un sot sau o sotie după chipul lui Hristos. Minunat! Dar când vor începe? Până nu răspunzi la această întrebare, nu ai decât bune intentii. Ele au aceeasi valoare ca un cec gol. La urma urmelor, la ce bun să visezi că vei câstiga lumea cu Evanghelia dacă nu-L poti vesti pe Hristos colegului de birou? Cum vei studia toată Biblia când nici măcar nu stii ce verset vei studia mâine?

Cum poti memora 100 de versete când nu ai încercat să memorezi nici unul? În loc să-ti faci iluzii privitoare la o căsnicie după chipul lui Hristos, de ce nu începi cu ceva simplu cum ar fi să speli vasele dacă esti sot sau să-ti încurajezi sotul dacă esti sotie? Prea multă “cerere” stă la baza bunelor intentii, deoarece vorbim despre sfârsitul călătoriei fără a preciza când, unde si cum vom face primul pas.

Asa cum bine a spus cineva: “Noi nu plănuim să gresim, noi gresim să plănuim”.

iulie 23, 2012

INVATATI SA FACETI BINE!



“Învatati-va sa faceti binele, cautati dreptatea, ocrotiti pe cel asuprit, faceti dreptate orfanului, aparati pe vaduva!” [Isaia 1:17]



Într-un desen animat erau prezentate doua veverite care de dimineata pana seara aleargau dupa alune. Pentru ca fiecare dintre ele dorea sa adune cat mai multe alune în defafoarea celeilalte, deseori între ele apareau dispute serioase. Într-una din zile una dintre ele numita Lucy, vine la cealalta numita Charlie Brown si-i spune: „Craciun Fericit! Charlie Brown. Deoarece suntem în acest sezon de sarbatoare, cred ca este vremea sa depasim orice disputa si sa încercam sa traim în pace.”

Charlie Brown a întrebat-o: “De ce sa fim în pace numai în acest timp? De ce n-am trai asa, tot anul?” Lucy o priveste cu suspiciune si apoi exclama: “Nu-ti pare ca ai ajuns la fanatism?” Pentru ca avea o disputa mai veche de rezolvat cu Charlie, a avertzat-o apoi strigand: „Vrei sa scapi profitand de sarbatoare? Nu vei reusi! Am sa te prind Chalie; si cand o sa-mi cazi în maini, o sa-ti turtesc nasul!” Charlie, ce alerga cu toata viteza, s-a întors repede raspunzandu-i: “Asteapta putin! pastreaza tu totul; nu mai putem continua în acest fel. Nu avem nici un drept sa ne certam si sa ne hartuim continu!”

Lumea în care traim, este plina de probleme si conflicte interminabile. Sunt asa de multi oamenii ce-i ranesc pe semenii lor si nu-i înteleg pe ceilalti. Daca noi care suntem “copii ai lui Dumnezeu” nu putem rezolva problemele minore; cum mai asteptam ca în societate sa se rezolve problemele mari?

Esti gata sa lucrezi pentru pace? Într-o lume învrajbita, Dumnezeu are nevoie de multi facatori de pace!