iulie 25, 2012

NOI NU PLĂNUIM SĂ GRESIM, NOI GRESIM SĂ PLĂNUIM


“Cercetau Scripturile în fiecare zi” [Faptele Apostolilor 17:11]



Pe diavol nu-l deranjează că rostesti Cuvântul lui Dumnezeu de pe buze, atâta timp cât nu-ti faci timp să-l citesti si să-l studiezi. De când tot spui că vei citi Biblia? Dar când te vei apuca s-o citesti – si să aplici principiile ei în viata ta de zi cu zi? Dr. Howard Hendricks scrie: “Oricine poate veni cu un plan grandios în schimb.

Cineva spune că doreste sa câstige lumea pentru Hristos. Altcineva doreste să studieze toate cărtile Bibliei în următorii cinci ani. Altcineva doreste să memoreze 100 de versete. Altcineva va deveni un sot sau o sotie după chipul lui Hristos. Minunat! Dar când vor începe? Până nu răspunzi la această întrebare, nu ai decât bune intentii. Ele au aceeasi valoare ca un cec gol. La urma urmelor, la ce bun să visezi că vei câstiga lumea cu Evanghelia dacă nu-L poti vesti pe Hristos colegului de birou? Cum vei studia toată Biblia când nici măcar nu stii ce verset vei studia mâine?

Cum poti memora 100 de versete când nu ai încercat să memorezi nici unul? În loc să-ti faci iluzii privitoare la o căsnicie după chipul lui Hristos, de ce nu începi cu ceva simplu cum ar fi să speli vasele dacă esti sot sau să-ti încurajezi sotul dacă esti sotie? Prea multă “cerere” stă la baza bunelor intentii, deoarece vorbim despre sfârsitul călătoriei fără a preciza când, unde si cum vom face primul pas.

Asa cum bine a spus cineva: “Noi nu plănuim să gresim, noi gresim să plănuim”.