iulie 26, 2012

LASA-L PE DUMNEZEU SA-TI CONDUCA VIATA

 

“Încredinteaza-ti soarta în mana Domnului, încrede-te în El, si El va lucra.” [Psalmul 37:5]



Ai ajuns plictisit vreodata? Unii dintre noi avem telecomanda si cablu pentru televizorul nostru. Stiu ca sunt multi oameni care se aseaza în fata televizorului în fiecare seara si butoneaza telecomanda pentru 25-30 de canale pe ora. Esti printre acestia?

Lucrul descurajant este ca desi sunt cautate atatea canale, nu se gaseste nimic care sa merite sa fie urmarit. Nu esti si tu plictisit? N-ai ajuns vreodata în situatia sa crezi ca nu mai este nimic pentru care merita sa traiesti? Da mai este ceva! În 1974 Bill Walton, era cel mai bun jucator de baschet din echipele Universitare din S.U.A. El si-a condus echipa sa UCLA, la trei campionate consecutive. În anul senioratului a jucat în N.B.A. Trebuia sa faca anumite ajustari ale jocului, pentru aceasta faza a competitiei, dar n-a reusit. Apoi în mod instantaneu a abandonat baschetul. Întrebat fiind, el a spus: “Inima nu-mi mai este pentru acest joc! Ma gandesc todeauna la altceva!”

Dupa un anume timp Bill Walton, s-a reîntors. De data aceasta, inima-i era la joc si juca penru echipa. A jucat la mai multe echipe, avand un succes deosebit. În prezent este comentator de baschet pentru televiziune. Este o mare diferenta în ceea ce faci, atunci cand inima ta este pentru acel lucru. Multi dintre noi încearca sa traiasca neavand nici un scop; sau cum am putea spune, neavand nimic pentru care sa merite sa traiasca. De aceea ajungem plictisiti!

Îl avem pe Hristos pe buze; dar niciodata El nu a stapanit si inima! Cum îl putem duce pe Hristos de pe buze la inima? În primul rand întelegand cat de mare nevoie este în lume de oameni înflacarati; apoi întelegand cat de grozava este starea de goliciune pe care o aduce starea de caldicel!