august 07, 2015

UN ACCIDENT CU URMARI


„Intrati pe poarta cea stramta. Caci larga este poarta, lata este calea care duce la pierzare si multi sunt cei ce intra pe ea.." [Matei 7:13]

 

O tanara pereche avusese un accident cu masina. Barbatul nu fusese ranit grav, dar femeia a fost la un pas de moarte. Saptamani la rand a stat in spital. In fata barbatului a aparut urmatoarele intrebari: “Ce s-ar fi intamplat daca ii murea sotia? Moartea in sine ar fi fost ceva simplu. Dar ce vine dupa moarte? De ce chiar noi am avut acest accident? A fost o simpla intrebare?” Sotia lui era framantata de aceleasi intrebari! Mereu se intreba daca accidentul lor a fost o avertizare din partea lui Dumnezeu.

In spital veneau adeseori credinciosi care imparteau pliante si aduceau o raza de speranta in inimile bolnavilor. Dupa ce femeia a parasit spitalul, a mers cu sotul ei la o evanghelizare. Acolo au auzit ca Dumnezeu Se foloseste de diferite intamplari din viata omului pentru a-l aduce la mantuire. Pe parcursul mai multor expuneri au inteles din Cuvantul lui Dumnezeu ca fiecare om este un pacatos pierdut. Dar au aflat ca este si un Mantuitor care Si-a dat viata la cruce, ca toti care cred in El sa nu piara, ci sa primeasca viata vesnica. Amandoi au primit in inimile lor vestea cea buna a mantuirii prin credinta in Mantuitorul.

august 05, 2015

CAT DE TRECATOARE ESTE VIATA


„Iata zilelele mele sunt cat un lat de mana, si viata mea este ca o nimica inaintea Ta. Da, orice om este doar o suflare, oricat de bine s-ar tinea.." [Psalm 39:5]

 

Nimic din dimineata de 11 septembrie 2001 nu anunta tragedia. “Abia intrasem in cladirea World Trade Center – marturisea un barbat –m cand am auzit o bubuitura puternica si apoi am vazut explozia. Am crezut, pentru cateva momente, ca este vorba de o bomba.” Barbatul a ocolit cladirea si a auzit de la ceilalti oameni ca un avion a intrat din plin in cladire. Oamenii ingroziti alergau pe strada. Unii au cazut si nimeni nu se oprea sa-i ajute sa se ridice.

Ca multi altii din SUA, acest barbat isi aminteste, de fiecare data cand urca in metrou sau calatoreste cu avionul, cat de trecatoare este viata. Marele adevar ca suntem trecatori pe acest pamant trebuie sa-l avem in vedere tot timpul. Cat de lipsit de intelepciune este gandul amanarii mantuirii sufletului prin credinta in Christos. Biblia ne avertizeaza in acest sens, iar viata de toate zilele adevereste acest adevar. Chiar si marele imparat David a aspus candva ca: “zilele mele sunt cat un lat de mana.. orice om este doar o suflare, oricat de bine s-ar tinea” (Psalm 39:5).

Sa luam seama la scurtimea vietii noastre pamantene si sa ne pregatim pentru vesnicie chiar de astazi.

august 03, 2015

REINCARNARE?

„Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El, sa aiba viata vesnica; si Eu ii voi invia in ziua de apoi." [Ioan 6:40]

 

Traim intr-o vreme in care unii oameni cred in “reincarnare”. Aceasta credinta a venit din Orient si a gasit adepti in unele tari. Un exemplu cunoscut este o actrita americana. Ea sustine cu tarie ca a fost de mai multe ori pe pamant ca dansatoare rusa si ca doamna a curtii imparatului Carol cel Mare.

Exista oare sansa ca intr-o viata viitoare sa facem un inceput nou si sa refacem ce am gresit in viata pamanteasca? Nu, cu siguranta nu! Biblia este singura autoritate care spune ca viata aici pe pamant ibncepe la nastere si inceteaza odata cu moartea. Intre nasrtere si moarte exista un timp care nu poate fi repetat. La moarte, sufletul omului merge inapoi la Dumnezeu care i l-a dat. In ziua invierii toti care nu au crezut in Mantuitorul cand au fost pe pamant, vor fi judecati dupa faptele lor.

Si totusi, exista o alta viata. Este posibil ca fiecare sa o primeasca chiar de aici si acum. Aceasta viata ne este oferita prin credinta in Isus Christos. Mantuitorul ne ofera viata vesnica. Si aceasta viata o primesc toti care se incred in Christos si cred in El ca fiind unicul/Mijlocitor intre Dumnezeu si om, unicul/Nume prin care putem intra in vesnicie.