august 03, 2015

REINCARNARE?

„Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El, sa aiba viata vesnica; si Eu ii voi invia in ziua de apoi." [Ioan 6:40]

 

Traim intr-o vreme in care unii oameni cred in “reincarnare”. Aceasta credinta a venit din Orient si a gasit adepti in unele tari. Un exemplu cunoscut este o actrita americana. Ea sustine cu tarie ca a fost de mai multe ori pe pamant ca dansatoare rusa si ca doamna a curtii imparatului Carol cel Mare.

Exista oare sansa ca intr-o viata viitoare sa facem un inceput nou si sa refacem ce am gresit in viata pamanteasca? Nu, cu siguranta nu! Biblia este singura autoritate care spune ca viata aici pe pamant ibncepe la nastere si inceteaza odata cu moartea. Intre nasrtere si moarte exista un timp care nu poate fi repetat. La moarte, sufletul omului merge inapoi la Dumnezeu care i l-a dat. In ziua invierii toti care nu au crezut in Mantuitorul cand au fost pe pamant, vor fi judecati dupa faptele lor.

Si totusi, exista o alta viata. Este posibil ca fiecare sa o primeasca chiar de aici si acum. Aceasta viata ne este oferita prin credinta in Isus Christos. Mantuitorul ne ofera viata vesnica. Si aceasta viata o primesc toti care se incred in Christos si cred in El ca fiind unicul/Mijlocitor intre Dumnezeu si om, unicul/Nume prin care putem intra in vesnicie.