mai 18, 2012

IMPLINITI SI ASCULTATI CE SPUNE DOMNUL


“Doamne, i-a raspuns Petru, daca esti Tu, porunceste-mi sa vin la Tine pe ape. „Vino!” i-a zis Isus. Petru s-a coborat din corabie si a început sa umble pe ape ca sa mearga la Isus.” [Matei 14:28-29]



Cand apostolul Petru L-a vazut pe Domnul Isus umbland pe ape, i-a cerut: „Doamne daca esti Tu, porunceste-mi sa vin la Tine pe ape.” Credinta a început sa-l miste pe Petru înlăuntru. El a înteles ca poate sa faca lucrurile pe care Domnul Isus i le cere. A fost gata chiar sa calce alaturi de barca. Însa tot ce astepta; era cuvantul invitatiei Domnului! „Vino!” i-a zis Domnul si el era pregatit pentru a face primul pas.

Pentru acest prim pas cred ca Petru nu a gandit îndeajuns. Era reactia entuziasmului si-a aventurii. A mai facut înca un pas! Acesta a fost un moment de triumf; era victoria credintei!

Dar la urmatorul pas, s-a afundat si avea nevoie de ajutorul Domnului. Cu toate acestea el si-a asumat riscul; a pornit cu credinta pe care o avea trecand la actiune.

Credinta implica aventurarea noastra spre înafara, angajandu-ne sa facem lucruri pe care nici nu le-am visat, cu nadejdea ca la vremea potrivita Dumnezeu ne va purta de grija.

Credinta nu este numai o încredere pasiva, care asteapta ajutorul lui Dumnezeu, atunci cand ne afundam. Ci ea este un proces activ, de traire a unei vieti plenare, în mijlocul unor noi circumstante si provocari; mergand în locuri unde niciodata n-am mai mers, iubind pe oamenii pe care niciodata nu i-am iubit, traind o viata plenara, pentru ca ascultam si împlinim ceea ce Mantuitorul ne spune!



Anonim




mai 17, 2012

DUMNEZEU NU NE PARASESTE NICIODATA


“Ei vor zidi iarasi vechile daramaturi, vor ridica iarasi naruirile din vechime, vor înoi cetati pustiite, ramase pustii din neam în neam” [Isaia 61:4]



În anul 1981, ochii lumii întregi erau îndreptati asupra unui eveniment care s-a petrecut în localitatea Frascati, din Italia. Un baietel de numai 6 ani, cazuse într-o fantana adanca.

O echipa a început sa sape ca sa-l salveze pe copil. Cand era aproape sa-l prinda, baietelul a cazut si mai în adanc. A fost coborat un pitic în fantana ca sa-l prinda pe copil, dar n-a reusit. Un reporter a povestit mamei acestuia despre strigatul copilului dupa ajutor. Apoi a coborat un microfon în fantana ce capta si amplifica strigatul copilului care repeta mereu: „Mammmaaaa!!! Mammmaaaa!!! Cand vii? Cand vii?”

Strigatul lui Isaia este foarte asemanator. El striga dupa Dumnezeu: „Tu Cel ce strabati cerurile; pogoara-Te!” Isaia astepta un semn de la Dumnezeu, Cel care parca si-a întors spatele fata de copiii Sai. Copiii lui Dumnezeu parasiti; sunt în mari necazuri!

Te-ai simtit vreodata parasit de Dumnezeu? Daca ai avut parte de aceasta durere, de ce n-ai acepta sa fii parte a celei mai mari si distinse companii a familiei lui Dumnezeu?

Fiecare credincios va trai aceasta bucurie într-un anume moment al vietii, daca îl va acepta ca Domn pe Hristos. Experienta acestei partasii, este importanta pentru cresterea spirituala. Siguranta pe care noi o avem este ca Domnul Isus todeauna vine la timp, si nu ne paraseste niciodata!



Anonim

mai 16, 2012

“NU SUNT SINGUR, PENTRU CA TATAL ESTE CU MINE!”


“Cei ce cunosc Numele Tau, se încred în Tine, caci Tu nu parasesti pe cei ce Te cauta Doamne!” [Psalmul 9:10]



Amelia Earhart, o tanara din Kansas, a fost animata de dorinta de-a învata sa zboare si sa piloteze un avion. Ea a ajuns sa fie prima femeie care a zburat traversand Atlanticul. Ea a fost prima femeie care a încercat sa faca înconjorul pamantului zburand si pilotand un avion singura.

În timpul acestui zbor, pe cand era deasupra Pacificului, a transmis ultimul mesaj care a putut fi receptionat, înainte de a nu se mai sti nimic despre ea. Ultimile ei cuvinte au fost o afirmatie simpla, dar care purta un mesaj cutremurator: „Situatie Nesigura!”

Sunt multi oameni care în starea în care sunt se pot caracteriza prin aceleasi cuvinte: „Situatie Nesigura”. Unde este Dumnezeu? ne întrebam adesea! Psalmul 62:6 spune: “El este Stanca si Ajutorul meu, turnul meu de scapare, nicidecum nu ma voi clatina.”

Domnul Isus a spus odata: „Nu sunt singur, pentru ca Tatal este cu Mine!” Ioan 16:32

Dumnezeu este cu noi, de aceea nu trebuie sa ne simtim singuri niciodata; si atunci cand El este prezent, nici o situatie nu este „nesigura!”



Anonim

mai 15, 2012

DRAGOSTE DE DUMNEZEU

“Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal, sa ne numim copii ai lui Dumnezeu! Si suntem. Lumea nu ne cunoaste, pentru ca nu L-a cunoscut nici pe El.” [I Ioan 3:1]



În revista „Oameni” din 12 Decembrie 1988, a fost publicata o stire despre guvernatorul statului Nebraska. Guvernatorul acestui stat a primit o apreciere deosebita datorita sprijinului pe care l-a avut în treburile casnice din partea partenerului de viata.

Nu este nimic deosebit în aceasta apreciere; Ce-i neobisnuit, este faptul ca guvernatorul statului Nebraska în acea vreme era o femeie! Sotul ei Bill era vicepresedinte al unei mari companii de asigurari. In timp însa ce sotia sa slujea ca guvernator, el si-a gasit placerea în preocupari ca: a face cumparaturi, a pregati mancarea, a face curatenie si-a zugravi si-a întretine casa. A capatat o asa îndemanare si experienta, încat si-a planificat sa publice o carte de bucate intitulata: „Prima carte de bucate pentru domni!”

Lumea noastra este plina de oportunitati pentru slujire. Cati dintre noi ne angajam în a le fructifica? Ce frumos exemplu, al modului cum un sot trebuie sa-si trateze sotia! Bill a împlinit zi de zi ceea ce multi nici nu se gandesc si nici nu încearca. Lumea asteapta si astazi sa fie exprimata în slujire acelasi fel de dragoste aratata de Domnul Isus.

Sa ne umplem inimile cu aceasta dragoste si apoi sa mergem în lumea ce ne înconjoara, s-o aratam!



Anonim

mai 14, 2012

FII GATA PENTRU MOMENTUL CHEMARII LUI DUMNEZEU


“Voi sa mergeti dupa Domnul Dumnezeul vostru, si de El sa va temeti; poruncile Lui sa le paziti; de glasul Lui sa ascultati; si Lui sa-i slujiti si de El sa va alipiti.” [Deutronom 13:4]



Pianistul Liu Chi Kung, care a luat premiul al doilea în competitia Tchaikovski, care a avut loc în anul 1958 în localitatea Van Chiburu, a fost arestat un an mai tarziu, în timpul Revolutiei Culturale din China.

În timpul celor sapte ani de detentie, i s-a interzis sa foloseasca pianul. Imediat dupa eliberarea sa însa, s-a reînscris în noi competitii. Auzindu-l din nou cantand, criticii au apreciat cu uimire faptul ca acum armoniile sale erau mai bune ca oricand!

Cum de ai reusit aceasta? a fost întrebat. N-ai avut posibilitatea sa repeti timp de sapte ani de zile! Am repetat mai mult ca oricand; a raspuns Liu. In fiecare zi am revizuit fiecare piesa pe care am cantat-o nota cu nota în mintea mea, fredonand-o si apoi am exersat-o pe fiecare bucata de lemn care mi-a fost la îndemana!

Liu, stia ca trebuie sa fie pregatit! Nu avea sa stea pentru todeauna în puscarie. El voia sa fie gata în cazul în care ar fi avut sansa unei noi performante!

Esti gata pentru a împlini chemarea lui Dumnezeu?



Anonim