mai 18, 2012

IMPLINITI SI ASCULTATI CE SPUNE DOMNUL


“Doamne, i-a raspuns Petru, daca esti Tu, porunceste-mi sa vin la Tine pe ape. „Vino!” i-a zis Isus. Petru s-a coborat din corabie si a început sa umble pe ape ca sa mearga la Isus.” [Matei 14:28-29]



Cand apostolul Petru L-a vazut pe Domnul Isus umbland pe ape, i-a cerut: „Doamne daca esti Tu, porunceste-mi sa vin la Tine pe ape.” Credinta a început sa-l miste pe Petru înlăuntru. El a înteles ca poate sa faca lucrurile pe care Domnul Isus i le cere. A fost gata chiar sa calce alaturi de barca. Însa tot ce astepta; era cuvantul invitatiei Domnului! „Vino!” i-a zis Domnul si el era pregatit pentru a face primul pas.

Pentru acest prim pas cred ca Petru nu a gandit îndeajuns. Era reactia entuziasmului si-a aventurii. A mai facut înca un pas! Acesta a fost un moment de triumf; era victoria credintei!

Dar la urmatorul pas, s-a afundat si avea nevoie de ajutorul Domnului. Cu toate acestea el si-a asumat riscul; a pornit cu credinta pe care o avea trecand la actiune.

Credinta implica aventurarea noastra spre înafara, angajandu-ne sa facem lucruri pe care nici nu le-am visat, cu nadejdea ca la vremea potrivita Dumnezeu ne va purta de grija.

Credinta nu este numai o încredere pasiva, care asteapta ajutorul lui Dumnezeu, atunci cand ne afundam. Ci ea este un proces activ, de traire a unei vieti plenare, în mijlocul unor noi circumstante si provocari; mergand în locuri unde niciodata n-am mai mers, iubind pe oamenii pe care niciodata nu i-am iubit, traind o viata plenara, pentru ca ascultam si împlinim ceea ce Mantuitorul ne spune!



Anonim