ianuarie 06, 2012

DUMNEZEU ESTE CU NOI SI IN ACEST AN 2012

"Emanuel - Dumnezeu este cu noi." [Matei 1:23]



Iti doresti calauzirea lui Dumnezeu in acest an? Poate El sa ti-o dea? CU SIGURANTA CA DA!

Asa cum Dumnezeu i-a calauzit pe magi, prin steaua care mergea inaintea lor, asa Dumnezeu ne poate calauzi si pe noi. (Matei 2:9) Dar versetul 10 din Matei capitolul 2, ne spune un lucru important: magii cand au vazut steaua (calauzirea lui Dumnezeu), n-au mai putut de bucurie. Te bucuri tu de calauzirea lui Dumnezeu? Sau se poate oare sa nu o vezi, sau o treci cu vederea? Crezi ca lucrurile sunt la intamplare? NICIDECUM!

Bucura-te de calauzirea lui Dumnezeu, indiferent prin ce locuri sau circumstante te poarta. Cere-I calauzirea in fiecare lucru, pentru ca sa ai izbanda in lucrul tau.

Fie ca in acest an sa facem roade vrednice de pocainta noastra. (Matei 3:8)

Lasa alte lucruri anul acesta, si du-te dupa Isus acolo unde te cheama, acolo unde te trimite. Du-te dupa El, asemenea lui Simon Petru si a fratelui sau, Andrei. (Matei 4:19)



Delia R



AMR : 0 MEDITATII

ianuarie 05, 2012

CE ESTE NEPRIHANIREA?

 „Ferice de cei prigoniti din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărătia cerurilor!”[Matei 5:10]



        E greu să definesi neprihănirea. Unii spun că-i curătie, altii o numesc sfintenie, piosenie, evlavie, lipsa păcatului din inimă, iar evanghelistul Luca zice că neprihănirea este "păzirea fără pată a tuturor poruncilor si a tuturor rânduielilor lui Dumnezeu" (Luca 1:6). 

         De fapt, neprihănirea se defineste prin câteva cuvinte: "Facă-mi-se după cum vrei Tu, Doamne!" – da, aceasta este neprihănirea. Neprihănirea mai înseamnă si să înfrunti pericole, rusinea, împotrivirea, să trăiesti în simplitate, să iubesti oamenii de lângă tine si stim bine că Dumnezeu nu a venit la han, unde era o îmbulzire de păcat, nici în vreo casă din Betleem, fiindcă nu era neprihănire în casele acelea, dar nici în sinagogi n-a găsit El neprihănire, asa că s-a născut într-un staul... acolo oile nu se certau, nu se invidiau, nu se vorbeau de rău una pe alta, nici nu se alungau … ci ele erau una.

           Astfel trebuie să întelegem astăzi că Dumnezeu nu coboară în bisericile amestecate cu lumea, indiferent de părerile oamenilor, nici in bisericile unde este ceartă, ură, dezbinari, duh de întâietate si competie între frati.

           Cu sigurantă că nu se va naste Dumnezeu într-un piept plin de mândrie, nici într-un cap umplut de filozofie, si nici într-o inimă plină de egoism. Nu, niciodată nu va fi neprihănire la crestinii care nu si-au curătit cugetul înainte de cină, care n-au ars gunoiul din vietile lor si care n-au topit gheata din inima lor, dar totusi vin regulat la biserică. Nici în inima celor care nu se scutură de zgura trecutului, nu se va naste Domnul Isus, fiindcă Neprihănirea este El si vine numai acolo unde găseste sfintire si curătie în inimă.

           Domnul Isus se naste între oamenii neprihăniti, în locurile neprihănite, în vietile celor prin care El este glorificat, nu pentru că S-a născut într-o iesle neapărat, ci pentru că S-a născut într-o inimă frântă si zdrobită, într-o inimă curătită de păcat, fiindcă conditia prezentei Sale este chiar neprihănirea inimii.

           După neprihănire trebuie să visăm zi si noapte, la anul care a venit. Nu după o neprihanire proprie (Filipeni 3:9), ci după o neprihănire a credintei ( Ioan 10:4 ), prin Domnul Isus Hristos, fiindcă "cine trăieste în neprihănire, este neprihănire, cum El Însusi este neprihănit" ( 1 Ioan 3:7 ).

           Numai că neprihănirea aduce cu ea si prigonire, însă, dacă este scris că „Ferice de cei prigoniti din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărătia cerurilor!” atunci să nu ne temem, ci SĂ CREDEM si fie ca în Anul in care am intrat, tot mai mult să semănăm cu Domnul Isus!



         Cristina

ianuarie 04, 2012

MISIUNE INDEPLINITA (4)

„Proorocul Elisei a chemat pe unul din fiii proorocilor, si i-a zis: "Încinge-ti mijlocul, ia cu tine sticluta aceasta cu untdelemn, si du-te la Ramot în Galaad. Când vei ajunge acolo, să cauti să vezi pe Iehu, fiul lui Iosafat, fiul lui Nimsi. Să te duci să-l ridici din mijlocul fratilor săi, si să-l aduci într-o odaie deoparte. Să iei sticluta cu untdelemn, să-l torni pe capul lui, si să zici: "Asa zice Domnul: "Te ung împărat al lui Israel!" Apoi să deschizi usa, si să fugi fără să te opresti." [2 Împărati 9:1-3]



Căpeteniile care erau cu Iehu erau curioase de ceea ce tânărul profet vorbise liderului lor, dar nu mai era nevoie să li se spună multe cuvinte, fiindcă ei au văzut clar cum uleiul strălucea în părul lui Iehu, poate că îi ajunsese si pe fată uleiul acela, si-i citeau in ochi bucuria din inimă,  Iehu stiind ca era ales de Dumnezeu, să-I ducă la îndeplinire planurile. Atunci când au auzit ce a spus Iehu, toti si-au dat jos mantalele, le-au împăturit si le-au asezat sub Iehu, ca semn de recunoastere, respect si acceptare, apoi au strigat: Iehu este rege!

Dacă pe vremea lui Ilie, Elisei, Iehu… mantaua era ceva foarte pretios, si citim că toate capeteniile si-au scos mantaua, ca semn de onoare si respect pentru Iehu, stiind ca Iehu a fost uns ca rege, atunci noi ce punem la picioarele Regelui nostru, ce cadou îi oferim noi Domnului Isus? …

Mantaua reprezintă viata si toate capeteniile s-au supus imediat lui Iehu, dar noi, ne supunem imediat si neconditionat Domnului Isus- Unsul Domnului, oferindu-i întreaga noastră viată? Cand Domnul Isus ne spune ceva, de cine ascultăm? Ascultăm mai întâi de El si apoi de oameni, sau ne interesează mai întâi ce vor spune oamenii despre noi? Dar pentru că Domnul Isus este Regele meu, merită să ascult în totul de El!

        Asadar, ce îndemn le dau celor de lângă mine? Cât din Unsul lui Dumnezeu se vede trăind în mine? Ce fel de influentă am: bună sau rea? Cui mă închin? Cum?... Sarbătorim Nasterea Domnului Isus, dar ce sărbătorim noi: porcul, pântecul, cozonacul, pe Mos Craciun, cadourile… sau sărbătorim neprihănirea si sfintirea vietii de crestin? Purtăm în inimă Pruncul care ne aduce pacea interioară? Este El si la noi acasă? Dacă este în noi si cu noi, atunci cu sigurantă fiecare zi ne va fi plină de pace si sperantă, fiindcă Domnul Isus este linistea si bucuria noastră si noi pe El îl slujim!

 

Cristina

ianuarie 03, 2012

MISIUNE INDEPLINITA (3)

„Proorocul Elisei a chemat pe unul din fiii proorocilor, si i-a zis: "Încinge-ti mijlocul, ia cu tine sticluta aceasta cu untdelemn, si du-te la Ramot în Galaad. Când vei ajunge acolo, să cauti să vezi pe Iehu, fiul lui Iosafat, fiul lui Nimsi. Să te duci să-l ridici din mijlocul fratilor săi, si să-l aduci într-o odaie deoparte. Să iei sticluta cu untdelemn, să-l torni pe capul lui, si să zici: "Asa zice Domnul: "Te ung împărat al lui Israel!" Apoi să deschizi usa, si să fugi fără să te opresti." [2 Împărati 9:1-3]



        Chiar că a stârnit râsul multora, tânărul profet nu se rusinează să fugă, el primind de la Elisei indicatii clare si precise despre misiunea aceea, dorind ca totul să meargă bine, si misiunea să fie îndeplinită. Se pare că nu era prea complicat ce avea de făcut tânărul acesta, primind indicații normale: să-l ia separat pe Iehu, să scoată sticluța cu ulei, să i-o toarne pe cap, să-i spună că el era regele lui Israel si apoi s-o rupă la fugă… însă tocmai fuga aceasta este neînțeleasă si sună chiar comic pentru un brav profet…

            Da, poate că pentru noi sună comic astăzi, dar dacă Elisei îi spusese să nu vorbească decât ce i s-a spus, să nu facă decât ceea ce i s-a indicat ... si apoi să fugă mâncând pământul, atunci tânărul profet dorea să asculte de Elisei, indiferent că si lui i s-ar fi părut ciudat acel comportament. Cred că una din abilitătile acestor fii de profeti, sau tineri profeti era „fuga”, ei fugeau de tot ce se părea rău, dar astăzi nici crestinii si nici fiii lor nu mai fug, nici măcar de lucrurile care sunt rele cu adevărat, ce să mai zic de cele care ar părea a fi rele…

            M-am tot gândit la profetul acesta si la cum reacționez eu când vine la mine cineva, să-mi spună un mesaj din partea Domnului ... uneori îl cred, privind la rodul vietii acelui profet, la exteriorul lui, la privirea lui, la strălucirea fetei lui, dar alteori fug de cei ce-si zic profeti, pentru că astăzi sunt tot mai multi, gen mama omida, condusi de un duh de ghicire si nu de Duhul Sfânt, iar pentru că duhul de ghicire nu produce sfintirea în viata acelui profet, de aceea resping cuvântul unor astfel de crestini, indiferent cum s-ar numi ei, chiar că se laudă cu darul lor de a profeti, însă prin ceea ce ei trăiesc zilnic, ei sunt pietre de poticnire în calea multora.

            Mai mult de atât, Domnul Isus stie că eu vreau să Îl aud si că-mi doresc să-mi vorbească personal, româneste, si să nu-mi trimită astfel de profeti, care mai rău mi-ar provoca confuzie decât liniste si cărora mai degrabă le-as vorbi despre sfintirea vietii lor decât să mă las convinsă că prin ei îmi vorbeste Dumnezeu, fiindcă am sute de intrebari cu privire la profetii compromisi si la darul lor…

            Nu neg proorocia, ci în acelasi timp sunt constientă că sunt si astăzi oameni dedicati în întregime Domnului, oameni care chiar au din partea Domnului mesaje reale pentru altii, de zidire, încurajare si ridicare, iar ca să verific autenticitatea mesajului lor citesc din nou si din nou 1 Corinteni 14:3 "Dar cel ce profeteste le vorbeste oamenilor, pentru zidire (edificare), încurajare (indemn) si mângâiere (consolare)." 

            Da, ca să mă zidească, sau să mă edifice, înseamnă să mă ajute să cresc în multumire, evlavie, sfintire si întelepciune, ca să mă încurajeze înseamnă să mă îndemne si să mă mustrare printr-un mesaj instructiv si prevenitor, ca să nu intru în primejdie, iar ca acele cuvinte să mă mângâie, trebuie să mi se vorbească inteligibil si româneste, pentru că trăiesc în România, iar dacă acest lucru simt în acel mesaj, si nu mă ameteste făcându-mă să mă gândesc în fel si chip, atunci îl accept, si conform cu ce spune Pavel corintenilor, il cred, îl ascult si actionez asa cum mi se cere. 



Cristina