ianuarie 04, 2012

MISIUNE INDEPLINITA (4)

„Proorocul Elisei a chemat pe unul din fiii proorocilor, si i-a zis: "Încinge-ti mijlocul, ia cu tine sticluta aceasta cu untdelemn, si du-te la Ramot în Galaad. Când vei ajunge acolo, să cauti să vezi pe Iehu, fiul lui Iosafat, fiul lui Nimsi. Să te duci să-l ridici din mijlocul fratilor săi, si să-l aduci într-o odaie deoparte. Să iei sticluta cu untdelemn, să-l torni pe capul lui, si să zici: "Asa zice Domnul: "Te ung împărat al lui Israel!" Apoi să deschizi usa, si să fugi fără să te opresti." [2 Împărati 9:1-3]



Căpeteniile care erau cu Iehu erau curioase de ceea ce tânărul profet vorbise liderului lor, dar nu mai era nevoie să li se spună multe cuvinte, fiindcă ei au văzut clar cum uleiul strălucea în părul lui Iehu, poate că îi ajunsese si pe fată uleiul acela, si-i citeau in ochi bucuria din inimă,  Iehu stiind ca era ales de Dumnezeu, să-I ducă la îndeplinire planurile. Atunci când au auzit ce a spus Iehu, toti si-au dat jos mantalele, le-au împăturit si le-au asezat sub Iehu, ca semn de recunoastere, respect si acceptare, apoi au strigat: Iehu este rege!

Dacă pe vremea lui Ilie, Elisei, Iehu… mantaua era ceva foarte pretios, si citim că toate capeteniile si-au scos mantaua, ca semn de onoare si respect pentru Iehu, stiind ca Iehu a fost uns ca rege, atunci noi ce punem la picioarele Regelui nostru, ce cadou îi oferim noi Domnului Isus? …

Mantaua reprezintă viata si toate capeteniile s-au supus imediat lui Iehu, dar noi, ne supunem imediat si neconditionat Domnului Isus- Unsul Domnului, oferindu-i întreaga noastră viată? Cand Domnul Isus ne spune ceva, de cine ascultăm? Ascultăm mai întâi de El si apoi de oameni, sau ne interesează mai întâi ce vor spune oamenii despre noi? Dar pentru că Domnul Isus este Regele meu, merită să ascult în totul de El!

        Asadar, ce îndemn le dau celor de lângă mine? Cât din Unsul lui Dumnezeu se vede trăind în mine? Ce fel de influentă am: bună sau rea? Cui mă închin? Cum?... Sarbătorim Nasterea Domnului Isus, dar ce sărbătorim noi: porcul, pântecul, cozonacul, pe Mos Craciun, cadourile… sau sărbătorim neprihănirea si sfintirea vietii de crestin? Purtăm în inimă Pruncul care ne aduce pacea interioară? Este El si la noi acasă? Dacă este în noi si cu noi, atunci cu sigurantă fiecare zi ne va fi plină de pace si sperantă, fiindcă Domnul Isus este linistea si bucuria noastră si noi pe El îl slujim!

 

Cristina