august 01, 2014

IMITATIE

“Avraam a plecat, cum ii spusese Domnul, si a plecat si Lot impreuna cu el..” [Geneza 12:4]

 

        Se pare ca de la inceput Lot a fost calauzit mai mult de Avraam decat de o credinta personala in Dumnezeu. Lot a iesit din “Ur din Caldeea”, dar s-a oprit in campia Sodomei. Chemarea lui Dumnezeu n-a patruns adanc in inima lui, dar ochii i-au ramas inchisi fata de marimea mostenirii lui Dumnezeu.

        Fiecare om trebuie sa stie daca are o legatura vie cu Dumnezeu. Nu poti sa calci pe urmele altuia numai sub motivul  ca Acela paseste pe acolo. Fiecare trebuie sa stie care este chemarea sa, ca, prin harul zilnic  daruit de Dumnezeu, sa mearga inainte pe cale.

        Sa cercetam daca suntem calauziti pe vreo inraurire divina ori de una omeneasca, daca credinta noastra se bizuie pe intelepciunea omului sau pe puterea lui Dumnezeu, daca ceea ce facem, facem pentru ca altii au facut asa sau din indemnul Domnului, daca ne sprijinim numai pe pilda si pe influenta celor care ne inconjoara ori daca suntem fundamentati pe o credinta personala in Domnul Isus. E usor sa vezi daca un om lucreaza la locul lui si potrivit insarcinarii date de Domnul, caci orice pornire de a face ce face altul, orice ravna nesanatoasa, orice prefacatorie este numai o simpla imitatie fara roade.

iulie 31, 2014

USA INCHISA

“Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine.” [Apocalipsa 3:20]

 

        Un misionar, care lucre in Afganistan, a povestit odata o intamplare care i-a amintit de versetul de astazi: M-am asezat comod in fotoliu la bordul unui avion care era pregatit de zbor. Personalul era ocupat cu ultimele pregatiri. In sfarsit s-a inchis usa. Afara ploua torential si am observat deodata un barbat imbracat cu o pelerine de ploaie care alerga spre avion. Acesta a inceput sa bata agitat la usa. O stewardesa i-a facut semn din interior ca e prea tarziu. Barbatul de afara si-a intetit batutul din usa pana cand in sfarsit stewardesa a deschis usa si l-a lasat sa intre. Spre marea mirare a tuturor, era vorba chiar de pilot.

        Asa cum echipajul acelui avion l-a tratat pe pilot, fac si astazi multi oameni cu Acela care doreste sa devina Conducatorul lor in aceasta viata si Salvatorul lor pentru vesnicie. Nu ati observant ca Domnul Isus Christos a batut deja deseori la usa inimii dumneavoastra? El a facut-o in diferite moduri, probabil, printr-o nefericire, printr-o boala, printr-o predica sau, ca si astazi, printr-o fila de calendar. Va rugam, deschideti-i inima si lasati-L sa intre! Acum viata dumneavoastra se va scimba radical, va primi directie si o tinta vesnica.

iulie 30, 2014

EL A VRUT SA TE SALVEZE PE TINE SI PE MINE!

“Preotii cei mai de seama, impreuna cu carturarii si batranii, isi bateau si ei joc de El, si ziceau: “Pe altii i-a mantuit ir pe Sine nu Se poate mantua!” [Matei 27:41-42]

 

        Nu ar fi putut Domnul Isus sa scape, sa Se salveze? Da, dar atunci am fi fost cu totii pierduti vesnic. El nu a vrut sa Se scape pe Sine, cand altii trebuiau sa fie salvati. El stia ca nu exista o alta cale decat moartea Sa de ispasire, pentru a putea aduce oameni sarmani, cazuti, din mizeria pacatului la inima de Tata a lui Dumnezeu. Cand in ciuda acestei batjocuri a ramas la cruce, S-a asemanat acelui slujitor evreu care spunea: “Eu iubesc pe stapanul meu, pe nevasta-mea si pe copiii mei, si nu vreau sa ies slobod.”

        El nu a vrut sa ne salveze, pentru ca a vrut sa te salveze pe tine si pe mine. El a venit, “sa caute sis a mantuiasca ce era pierdut”, nu sa caute ceva pentru Sine, ci “ca sa slujeasca sis a-Si dea viata ca rascumparare pentru multi”.

        Dar sa nu uitam niciodata privind toate aceste fapte minunate care ne privesc si pe noi, cat de mult a ranit aceasta batjocura inima Mantuitorului rastignit. El, care S-a gandit numai la altii, a fost asa de dispretuit.

iulie 29, 2014

MICI BURETI

“Sa invatati pe copiii vostri in ele… cand te vei culca sic and te vei scula.” [Deutronom 11:19]

 

        Cei mai multi bureti, pe care ii utilizam in gospodarie, sunt de origine sintetica, iar multi oameni sunt foarte uimiti cand afla ca buretii originali sunt de fapt animale marine. Dar fie ca sunt sintetici, fie ca s-au dezvoltat, buretii pot absorbi si pastra lichidul prin miile lor de pori deschisi. Exista insa lichide corrosive, care dauneaza acestor bureti si care ii pot distruge complect.

        Copiii sunt ca buretii. Ei absorb modelul de comportament si ideile cu care vin in contact. De aceea trebuie sa fim foarte atenti carei influente ii supunem si ce umple gandurile lor. Ce absorb copiii nostril in casele noastre? Ce literature citesc ei? Daca asculta discutiile noastre, ce fel de cuvinte frumoase sau urate aud ei si ce fel de comportament vad ei la noi? Suntem un exemplu pentru ceea ce inseamna a-L iubi pe Domnul Isus si a fi un ajutor pentru altii? Exista un climat duhovnicesc bun in casa noastra? Facem totul pentru a umple inimile copiilor cu gandurile lui Dumnezeu?

        Cand copiii vor fi mari, vor reflecta ceea ce au invatat si experimentat in anii in care au fost capabil sa invete. De aceea sa fim atenti, ca acesti mici “bureti” sa absoarba in casele noastre numai ceea ce este de folos, bun si spre zidire.